belki ilginizi çeker
  1. · profesyonelce şişirilmiş sahte celebrity ler
  2. · pseudo
  3. · kayser sozerle sevişmek istemek
  4. · türkçe kelimeleri ingilizce söyleme ihtiyacı
gündem
  1. · okan bayülgen
  2. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  3. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  4. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  5. · disko kralı
  6. · colin kazım richards
  7. · yetenek sizsiniz türkiye
  8. · refere etmek
  9. · cambridge trinity college

pseudo celebritylerin yükselişi  

1. malum 9 gündür yokum. bana malum tabii. sayın sarhoş beni aradı, sana bir iş çıktı dedi. tamam dedim. bir iş olduğunda bana bir video kaset(eski görevimiz tehlike filmlerinde kaset olurdu, şimdilerde dvd filan herhalde) yollamazdı, belirlediğimiz bir yerde otururduk. konuya girmeden önce daha kolay anlayabilmem için terimlerin ne manaya geldiğini anlatır, akabinde yanında getirdiği havalı zarf'ı uzatır, görev budur der, iyi çalış der, seni daha sonra arayacağım der ve ayrılırdık. 9 gün önce aradığında da aynı şey oldu.

ilk başta bana pseudo nedir açıklama istedi, ama kendisine hemen mani oldum, büyük bir üstadla bu yönde bir çalışmamız olduğunu adının pseudoku olduğunu ve terimi bildiğimi ifade ettim. şaşırdı, sen ha dedi, vay be, demek bir insanın gelişmesi bu olsa gerek dedi, sanırım biraz duygulandı. sever kendisi beni.

ama ona şu celebrity'inin tam olarak ne demek olduğunu bilmediğimi, buna yakın bir kelime olan serengetidiye bir şey bildiğimi, bunu da belgesellerden öğrendiğimi söyledim. hafifçe gülümsedi ve buna yakın bir şey dedi. hafifçe gülümseyip, bana kardeşçe baktığında onu çok seviyorum.

ayrıldıktan sonra karşıma çıkan ilk otobüs durağında oturdum ve havalı zarfı açtım. bu havalı zarflar iyi, böyle sanki içinde silikon var gibi, elastikliği gayet yerinde. sık, tekmele, her türlü şiddeti tatbik et bana mısın demiyor. sarhoş böyle şeylere dikkat eder. bir liste çıktı. benim bir şeyi kolay anlayamayacağımı bildiğinden listenin üstüne kalın ve büyük harflerle sözlükteki papaz olamayan bacaklar yazmıştı. isimler ve karşılarında bu isimlerinde ait olduğu şehirler, adresler vardı. böyle şeyleri nasıl tedarik eder hiç anlamam.

görevim belliydi: bu şehirlere gidecektim(harf sıralamasına göre yazılmıştı) bu kişiler hakkında araştırma yapacaktım, çevrelerinde nasıl bilindiklerini, nasıl insanlar olduklarını öğrenecektim. 9 günlük araştırmamın sonunda neye ulaşacağımı az çok biliyordu sarhoş ama ben bilmiyordum tabii. o sadece haklı olduğunu görecekti, ama bunu araştırma olmadan yapmak onu tam olarak tatmin etmeyeceği için beni görevlendirmişti.

9 gün boyunca her birinin araştırdım diyemeyeceğim. belki ilk baştaki fikrim o yönde idi, ama akabinde 5. kişiden sonra lan bu adamların hepsi birbirlerine benziyorlar, ne çok ortak şeyleri var şeklinde bir tespit yapınca, atlayarak 9.,onyedinci,26. adamlara baktım, onlar da diğerlerine benzer çıktılar. şimdi burada bu gizli bilgileri paylaşacak değilim. zaten bana düşmez. sarhoş raporumu inceledikten sonra gerekli şeyleri anlatacaktır burada.

belki merak edenler olabilir. her türlü masrafım sözlük tarafından karşılanmıştır. sözlüğümüz araştırmaya ehemmiyet verdiğinden, benim gibi araştırmaya meyilli insanların temin edilmesi ve görevlendirilmesi onun için vazgeçilmez bir düsturdur. aslında kendimi açık etmemem gerek; ama zannedersem pek bir şey değişmeyecektir.

tüm bunları ne için mi yapıyorum? tabii ki benim gibi kıyıda köşede kalmış bir yazar bozuntusunun(sözlük yazarlığından bahsediyorum) sarhoş ve hemcinslerinin grubuna dahil olabilme isteği yüzünden. başta koştuğum şart buydu. bana verilen görevleri yerine getirmek ve sonunda da ismimin parlatılması, shrek'teki eşşek gibi ben burdayım ben burdayım hezayanlarına düşmeden asil bir şekilde yukarıya, kolpa olmayan celebretyler arasına kabul edilmek...

inşallah bir gün ben de celebrity olacağım. serengeti'deki celebrityler gibi

bildiren aşkabat muhabiri tahir cılızses
    (necmettin, 25.08.2007 14:12)
  2. biat… biat… biat… sonsuz biat… yeniyetme yazarların sözlükteki karizmatik, çekici, cool, esprili, gülüşüyle genç kızları adetten kesen, yazılarıyla sırtlarındaki tüyleri mayıştırıp öylece savunmasız bırakan, hayaliyle onlara gelmiş geçmiş gelecek tüm sevgililerini piç gibi ortada bıraktıran ve bu zirzopların anca birini aldatmanın derin hazzını duyurmak için kullanılacağını düşündürten, bilemiyorum belki de unfaithful’daki tuvalet sahnesini ya da wild things’teki yatak, başka bir filmde olabilir bu, emin değilim, oralarda bir yerde bir adamla sevişirken sevgiliyle telefonda konuşma fantezisiyle kavrulmasına neden olan bu eşsiz kralların önünde eğilip, paragrafın başında yazılan sözcüğü eyleme dökmesinden başka yolları yok. gerçek bu. hayat bu. krallar-halk ve soytarılar. yukarıdakiler ve aşağıdakiler. winerlar ve loserlar. güzeller ve çirkinler... kralın önüne çıkıp biat edin. kralı hiç görmeden varlığını kabul edin biat edin. iki türlü de halk olursunuz, korkmayın. ama ona şirk koşup da sakın üçüncü bir kategori açmayın, sadece soytarı olmak kurtarmaz o zaman sizi, loserin, çirkinin, aşağıdakilerin de üçüncü hali gözükür size. sonra utancınızdan kasıklarınızdan akan alevli kırağı eşliğinde kendinizi mıncıklamaya çalışırsınız.

hafif kıpırdayan beylikler gibiler. osmanlı’ya katılmaktan başka çözümleri yok. ya da moğallara, bizansa, ama asla danişment ya da saltuklara değil. tek başlarına da birkaç başlarına da hiçler çünkü onlar. benim bütünüm bir parçası olmayı düşlemek çıtalarının durduğu yer. fazlası değil.

bu tip adamlar her istediğini alır. açık konuşuyorum. kaşınmayın. sıradan bir hayatınız sıradan bir sevgiliniz herkes gibi sıradan mutluluklarınız-acılarınız-ne sikiminiz varsa işte bırakın öylece devam etsinler. küçük insan olmanın erdemiyle kendi şirin dünyanızda oyalanın. haddinizi aşıp tanrıları kızdırsanız heba olur gidersiniz. sonradan yalvarmak yakarmak ayaklara kapanmak da yetmez. sevdiğiniz her ne varsa, şimdi tanrının pazar günü banyodan önce evde dolanırken giydiği eşofmanla aynı konumda, ne acı dimi?

arzu ettiğim her kadını kendime aşık edebilirim. nişanlısı sözlüğü zartı zurtu sorun olmaz. hatta ne kadar büyük bir aşk yaşadığına iddia ederse işim o denli rahat biter. alırım elinizden öylece izlersiniz. sessiz sedasız da olmaz bu. göstere göstere, tıpkı sizin küçükken benim hala örümcek ağlarına attığım karıncalar gibi olur sonunuz, yenilip yutulacağınızı bilerek izlersiniz size doğru geleni. belki birileri o ağı bozar diye düşünüp bir an hafiften ümitlenirsiniz, bu ümit bazen doğru da çıkar hani, çok örümcek ağını bir hamlede yıkmışımdır, ama şimdi benim ulan örümcek, benim, istesem de yıkamam kendi ördüğüm ağı. sevgiliniz göz göre göre başka birine kayarken siz çırpınırsınız da salak gibi, soğuk duvarlara çarpan karabataklar olup çıktığınız yere dönersiniz ama hemen. aman allahım ne trajedi! yazılardan çıkıp suret olarak göründüğümde o temaşaya kapılıp beni izlemeye kalkmasın sakın ha böyleleri, sade duldalar arasın kendine, daha az acı çeker.

sanatın en doruk noktasında benim olduğum hatunları takdir ederim. onun değebildiği en güzel şeyin ben olmam fazlasıyla şehvet uyandırıcı, hepsinin değil ama, sadece birinin.
    (kayser sozer, 25.08.2007 16:44 ~ 27.08.2007 14:51)
  3. (beyourself, 27.08.2007 03:07)
  4. şu 3 aylık sözlük dönemimde tam bir pseudo celebrity olma yolunda ilerliyorum. girilerim oylanıyor, "emeğine sağlık +rep" şeklinde mesajlar alıyorum. lakin sözlük arkadaşlarım yeterli değil bunlar; ben sözlüğün en pseudo celebritysi olmak istiyorum. girilerim favorilere eklensin, en dikkat çekenlerde birinci sırayı alayım, "erkek erkeğe gün batımı" zirvesinde kulağıma "sen ölmeden intihar etmem" şeklinde fısıldansın istiyorum. sözlükten uçtuğumda blogcuda sözlüğü kötülemek istiyorum. bakınızlarımın haftanın en beğenilenlerine girmesini istiyorum. wondrous'tan "sen bizim herşeyimizsin", sözlüğün güzel kızlarından "slm,asl,pls,tşk,kib" şeklinde mesajlar almak istiyorum. küçükçekmeceli yiğitlerin en cengaveri olmak istiyorum. ve biliyorum, görüyorum ki bunlar olacak sevgili kardeşlerim. mantarın sallanmış bir şampanya şişesinden fırlama hızıyla, sizlerin de desteklerinizle en pseudo celebrity ben olacağım. yardımlarınız karşılığında hepinizi "sabunlu meme atraksiyonları" filminde oynatacağım. seri artı oy veren hayranınız olacağım. bakınızlı girilerinizi favorilerime alacağım. birleşip, hep birlikte sözlükte fırtınalar estireceğiz. yeter ki çağrıma kulak verin.

sözlerimi pablo neruda'nın eşsiz sözüyle bitiriyorum:
    -herneyse

pseudo olmanın gururu içinde yaşayanlara !

(bkz: serbest bağrışım)
    (gidiyorum bu, 17.09.2007 23:19)
  5. bir saptama, çıkarım yaratıyor bünyelerde. derin açılımlara gebe bir durum.

pseudo yerine; naylon, çakma, plastik, sahte, yalandan, traş, dümenden, gölgesiz, sanal, zahiri, balon kelimeleri seçilebilirdi de ben celebrity kısmında takılı kaldım.
    (jonpromie, 17.09.2007 23:33)
  6. celebrity olma switchi doğuştan on geliyor bunlarda. bizim gibi avamlarda, kültürü kıt insanlarda olmayan bir özellik. işçiyiz ve işçi kalmaya mahkumuz.
    (sükun, 29.11.2009 14:13 ~ 14:15)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil