belki ilginizi çeker
  1. · c
  2. · işe yarayan c kodları
  3. · fortran
  4. · ada
  5. · python
  6. · yunus
  7. · pascal
  8. · c sharp
  9. · basic
gündem
  1. · kurban bayramı vahşeti
  2. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  3. · dersim katliamı
  4. · tahrik edici erkek kokuları
  5. · erkekte ses tonu
  6. · annenin gençlik fotoğrafları
  7. · günün tek şarkılık özeti
  8. · timsahın ağzına kafa sokmak
  9. · 6 temmuz 2007 istanbul da yağmur yağışı

programlama dili  

1. belirli bir algoritmayı uygulaması için bilgisayara sunulan komutlar bütününün uyduğu kural setlerinden her biri.

(bkz. fortran)
    (bkz. c)
    (bkz. pascal)
    (chete, 04.03.2004 21:00)
  2. (bkz. programcı dili)
    (aqua, 24.08.2004 15:57)
  3. (bkz. işe yarayan c kodları)
    (giberling, 24.08.2004 16:05)
  4. bilgisayarın belli bir işlevi yerine getirmesi için o ve 1 lerden oluşan komutlar dizini.
    (gozuyku, 24.08.2004 16:53)
  5. programlama dilleri bilgisayarımızın asıl anladığı veriler olan 0 ve 1'leri insanın mantıklı bir şekilde yazabilmesi açısından geliştirilmiş komut setleri olarak tanımlanabilir. örnek bir pascal kodu: if a=10 then begin write(a); end; yani eğer a değişkeninin değeri 10 ise a değişkenini ekrana yaz şeklinde açıklayabileceğimiz kod parçasının bilgisayarımız için hiçbir anlamı yoktur aslında. derleyici ile kodumuzu derlediğimizde bu kod parçası bilgisayarın anlayabileceği hale dönüştürülür ve çalıştırılır.

http://tr.wikipedia.org/wiki/programlama_dilleri
    (gblack, 04.05.2005 11:53)
  6. "yalnızca iki tür programlama dili vardır: herkesin dırdır ettiği diller ve hiç kimsenin kullanmadığı diller."
    -- bjarne stroustrup
    (ali kamber, 15.11.2006 22:27 ~ 25.11.2006 10:36)
  7. alçak düzeyli ve yüksek düzeyli olmak üzere iki sınır arasında gezerler bunlar. alçak düzeyli dil bilgisayara yakınken yüksek düzeyli diller insana yakındır. ne kadar yüksek düzeyli o kadar iyi diye bir mantık da yoktur. c gibi kıvamında olması daha makbuldür. bir de çok yüksek düzeyli diller vardı. bunlar insanla kankadırlar:

hacı kullanıcıdan bi sayı iste önce;
    - evet abi -

şimdi onu ikiyle çarp;

- çarptım -

on ekle;

- ok ekledim -

şimdi karesini al;

- aldım ee? -

çıkan sayı sana girsin azuaauaahahahaha;

- ahahahaah ulan ben de mal gibi yapıyorum ne dediysen -

ehe ehe;

- bu noktalı virgülü de kaldıralım artık istersen -

ewt samimiyetimizi bozuyo

- çoks eviyorum ben seni -

canım

- ... -

...

- öp beni -
    (tori, 25.12.2006 18:01)
  8. bir tanesini öğrenince , diğerlerinin öğrenilmesi kolaylaşan hede.
    (gibigibi, 25.12.2006 18:07 ~ 18:10)
  9. aile ailedir bunlar. aile içinde bir dili bilen diğerini öğrenmekte zorlanmaz. çünkülüm her aile için belirli bir düşünce tarzına uygun olarak bilgisayara derdinizi anlatmanız gerektirir. bu nedenle de "haha ben c biliyorum hepsini öğrenirim artık,yırttık abicim yırttık" diyen bir insan java görünce "eh biraz değişikmiş bu" der, lisp kodu gördü mü "ne boktan şeymiş lan bu" der, prolog kodu için ise "ne güzel şey bu işaretler falan" şeklinde tepkiler gösterebilir. ha prologu memlekette kim ne yapsın o ayrı.
    (togisama, 25.12.2006 18:19 ~ 18:19)
  10. insan ile bilgisayar arasında haberleşmeyi (iletişimi) sağlayan dile denir.
    (gookan, 02.01.2009 17:44)
  11. programlama dillerinin tarihi çizelgesi için
    (bkz: http://oreilly.com/...)

not : link, boyutu 701kb olan bir pdf dosyasına gitmektedir, yüklenmesi biraz zaman alabilir, ama almayabilir de.
    (markrenton, 14.10.2009 18:22 ~ 18:23)
  12. (bkz: programlama dili ve edebiyatı)
    (feseler, 14.10.2009 18:34)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil