formaliteden,koftiden bir ingilizce sınavı.ingilizce eğitimin ayrıca tartışılacağı bir yerde "e kardeşim madem ingilizce diye tutturuyosunuz o zaman dişe dokunur bir sınav yapın" dedirten itü uygulaması.
eğer lisede upper intermediate seviyesinde ingilizce öğrenilmişse, 1 haftalık yoğun bir gramer çalışması yaparak ve 1-2 tane essay yazarak güle oynaya geçilebilen sınav.
hazırlıktayken gereğinden çok fazla strese neden olan fakat hazırlığı atlatınca yapılan stresin ne kadar gereksiz olduğunu anlanmasına neden olan sınav
sınavdan sayılmasının komik kaçtığı ortaokul düzeyinde ingilizce bilgisi ölçtüğünü düşündüğüm itüye ilk girdiğimde soktukları yetmezmiş gibi şimdi yüksek lisans başvurusunda yine önüme koydukları (sanki 4 sene önce bildiğim ingilizceyi şimdi unuttum), sabah erken uyanmama sebep olup başımı ağrıtan, buna mukabil 45 dk içinde biten sınavcık.
16 haziran 2004 günü başkent üniversitesinde yapılacak olan sınıfta kalma sınavı.tüm türkiye genelinde hatta dünya genelinde yapılacak olan * proficiency ve benzerleri sınavlarına girecek tüm arkadaşlara başarılar dilerim.
cevap anahtarlarının bazılarının ileri zekalılar tarafından basıma ters sokulmuş olmasıyla, ismimi, numaramı falan kendim doldurmak zorunda kaldığım sınav.
07.06.2006 tarihinde 2005-2006 öğretim yılında okuyan zavallı hazırlık öğrencilerinin önüne konulacak olan sınavdır.
1 sene boyunca hemen hemen hiç bir şey çalışmamış,kitabın şeklini hayal meyal hatırlayan bünyeleri şu an tam anlamıyla yusuf yusuf durumuna sokmuştur.
(bkz: ben)
şu an oturup çalışmaya başlamak yerine itusozluk e giri girdiğim için aslında kalmak bana müstahaktır.
ayrıca son günlerde en çok kafamı kurcalayan soru eğer bu sınavı geçemezsem annemler beni direk mi öldürür yoksa çeşitli işkenceler uygulayıp ondan sonra temmuz sınavına girmeme izin verirler mi? şeklindeki sorunsaldır.
*en olmadı hatim mi indirsem acaba diye bayağı bir düşünmüşlüğüm vardır..ama sanmıyorum ki işe yarasın!
07.06.2006 günü itibariyle tüm sene boyunca hazırlığın rehavetine kapılıp, bırakın bir şey öğrenmeyi, eski bildiklerini de unutan öğrencilere kaymış olan sınavdır.
insanları strese sokmaktan başka bi boka yaramayan karın ağrısı. bizleri 4 saat boyunca kıçımızın üzerine oturtup önümüze bikaç salak okuma parçası dayayınca bizleri ingilizcede sözüm ona proficient hale getirdiklerini iddia etmeleri kadar absürd birşey olamaz.
neyse efendim boun'unki bugün saat 4'te açıklanacakmış. açıklansın da bitsin bu çile..