belki ilginizi çeker
  1. · ilhan mansız
  2. · mehmet topuz
  3. · arda turan
  4. · tuncay şanlı
  5. · profesyonel
  6. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  2. · aşk
  3. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  4. · kurban bayramı vahşeti
  5. · aklidengegorecelibikavramdir
  6. · colin kazım richards
  7. · disko kralı
  8. · çizgi film karakterleri arasında taraf tutmak
  9. · visual nastran desktop

profesyonel futbolcu  

1. ekmek parasını futboldan kazanan kişidir. illa takımını para için satmasına gerek yoktur.
    (everestk, 24.03.2006 12:14)
  2. adı üstünde ondan olması istenen ve beklenen tek şeyin profesyonellik olduğu futbolcudur.profesyonellik derken kasıt insan gibi insan olmak, futbol oynamayı kan davası olarak görmemek, düşene bir tekmede sen vur mantalitesini benimsememek gibi şeylerdir.profesyonel futbolcu ne yazıkki ülkemiz futbol camiasında görmeye en çok hasret kaldığımız ve soyu tükenmiş olan futbolcu tipidir.
    (troke, 24.03.2006 12:15)
  3. iş hukukuna göre "işçi" statüsünde olmayan çalışandır. "peki o zaman nedir?" diyecek olursanız bilmiyorum.
    (stairway to heaven, 24.03.2006 12:17)
  4. profosyonel sporcular da işçi statüsünde sayılmaktadır(hatta sendikalaşmaları bile tartışılmaktadır). sadece onlara iş hukuku değil bağlı oldukları federasyonun yönetmelikleri uygulanmaktadır.
    (mustafksk, 24.03.2006 12:39)
  5. türkiye futbol federasyonu'nun yaptığı tanıma göre; bir kulüple yazılı sözlesme yapmıs olan ve kendisine futbol faaliyetleri kapsamında yaptığı
    harcamalardan daha fazla miktarda ödeme yapılan futbolcudur.
    (neverlander, 06.09.2008 01:21)
  6. damarlarını kessen akacak kanın rengi* bulunduğu takıma göre kolayca değişen futbolcu türü.
    (anka, 29.10.2009 00:22 ~ 00:23)
  7. saçları uzun,formasının kolları katlanmış,yakası kaldırılmış,tozlukları indirilmiş,forma numarası memleketinin plaka kodu olmuş futbolcudur(pro masta)
    (bizcarteldinleyerekbuyudukabisi, 29.10.2009 00:30 ~ 00:31)
  8. çocukluktan beri tuttuğu asıl takımı da durmadan değişen futbolcudur
    ya da profesyonellikle alzheimer arasında bir bağ var.
    (anka, 29.10.2009 00:32 ~ 00:32)
  9. yurt dışından geldiğinde ibretlik olur bu futbolcu. adam ne kavgada ne gürültüde ne tartışmada. maçını yapar, golünü atar, asistini yapar yada savunmasını toparlar evine gider, uyur antrenmanına gelir. "vay be adama bak deriz". türkiyede ben profesyonel futbolcuyum dediğin anda keza bunun türk olması önemlidir, "ben bir puştum, her an satabilirim" anlamına getitirirler. 10 yıldır çalıştığınız yerde çalışıp 2 milyara çalışıyorken, rakip firmaya gidip kim 4 milyar almaz ki?
    (memnuniyetsiz adam, 29.10.2009 00:50)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil