öğrenciliği bir meslek haline getiren, bu işle geçimini sağlayan kişi. hala var mıdır bilmiyorum?
itüde istediği derslerin hepsini dilekçesiz, duyuru takipsiz almayı başaran, öğrencilikte uzmanlaşmış, stratejiler geliştirmiş öğrencidir. öğrenciliğin derslerine çalışmaktan ibaret olmadığının yaşamsal taktikler de gerektirdiğinin bilincindedir.
ders uzamasın diye dersin sonunda hoca " sorusu olan var mı arkadaşlar?" dediğin de soru sormayan , eğer sorusu varsa bi daha ki dersin başında sorup dersi kaynatan öğrencidir.
öğrencilik hayatı bittiğinde sene kaybı olmasa bile 30 yaşında ve 24 yıllık öğrenci olacağını farkeden öğrencidir.
kötü not alsa bile bozuntuya vermez, önündeki sınavlara bakar.
yaz -
kış okuyan öğrencidir.
(bkz:
yaz okulu)
sene başında dersten kaçmayıp devamsızlık hakkını bahar aylarına saklayan öğrencidir.
(aytok, 21.10.2007 22:18)
6 yaşında öğrenimine başlayıp 27 yaşına kadar hala eğitimine son verememiş öğrencidir. bu gidişle askere gidecek dönecek öğrenimine devam edecektir.
tuvalette sigara içerken yaklandığında ,siagara içtiğini kabul eden öğrencidir.
profesyonel öğrenci asla pasosunu kaybetmez, kaybettiği takdirde beleş seyahat etmenin yollarını bilir, yaya kalmaz.
profesyonel öğrenci öğrenci işlerinde zorluklarla karşılaşmaz, yeri gelir memurlara yardım eder, her duruma hakimdir.
profesyonel öğrenci hocaların hepsi tarafından tanınır, gerekli ilgi ve saygı kendisine gösterilir, protokolde yeri proftan sonra gelir.
profesyonel öğrenci derste not tutmaz, not toplar, asgari çabayla azami verimi yakalar, tutumludur.
profesyonel öğrenci her girdiği sınavdan geçer not alır, bu sebeple bütün sınavlara girmez, hata payı bırakmaz.
profesyonel öğrenci mezun arkadaşlarının durumunu yakından bildiği için gelecek hakkında ham hayaller kurmaz, realisttir.
profesyonel öğrenci öğrenciliğin nimetlerini sonuna kadar kullanmasını bilir, öğrenci belgesinin diplomadan daha ayrıcalıklı bir kağıt olduğunun bilincinededir...
öğrenciliğin son yıllarını ve askerliğini abi pasaportuyla huzur ülkesinde geçiren ve fakat artık genç kızların da kendisine "abi" demesine üzüm üzüm üzülen kişioğlu.
liseden mezun olup üniversiteye başladığında "ben profesyonel öğrenciyim, çok büyük camiaya geldim. buradaki hedefim çok başarılı olup ülkemi avrupa'da temsil etmek.benim bu noktalara gelmemde katkısı olan aileme teşekkürler" açıklamasını yapar.
herhangi bir dersten iyi bir notla geçtiğinde "benim iyi not almam önemli değil çanın düşük olması önemli" der.
sıçtığı sınavın çıkışında " işte siz de gördünüz bugün türev integral beni sevmedi. artık bu sınavı bırakıp önümüzdeki sınavlara bakacağım. hocalar hakkında konuşmayı sevmem ama bugün hocanın sorduğu yanlı sorular da bu kötü neticeyi almamda büyük etkendi" diye dert yanar.
deniz gezmiş'in yargılandığı bir mahkeme sırasında söylediği "
profesyonel devrimci" sahnesinin
hatırla sevgili adlı dizide canlandırılmasıyla günümüz gençliğinin bu sözü
* kendi hayatlarına uyarlama çabasıdır. yazıktır.
(iset, 31.03.2008 22:55 ~ 22:58)
küçük kardeşiyle aynı dersi alan öğrencidir
(bkz:
kendimden biliyorum)
profesyonel öğrenci - terim anlamı olarak bakarsak - ders notlarını satar. hiç tasvip etmem o yönden. yapmayın.
tıp fakültesinde okumaktadır. 6 yıl tıp eğitimi sonrasında 5 yıl uzmanlık eğitimi alacaktır. sonrasında üst ihtisas yapacak ve ortalama 3 yıl da bunun için zaman harcayacaktır.
"biz öğrenciyiz abi" repliğiyle alışverişte çok sıkı pazarlık yapmayı öğrenmiştir.
öğrenci evlerinde karşılaştığı her türlü absürd durumu olgunlukla karşılayabilmektedir.
tüm derslerin devamsızlığını sınırda bırakır, vizeden önceki son gün ve hatta vize sabahı ders notu bulabilir. not tutan insanlardan ders notu alabilme konusunda ustalaşmıştır, muhabbeti "hava da çok soğuk" " bu kantinin çayı berbat" gibi mevzu girişlerini bile ders notuna getirebilir.
doktora öğrencisidir.
phd * yetmezmiş gibi
post doc yapmayı planlamaktadır.
7
* sene boyunca üçüncü sınıfta kalabilmeyi başarabilen kaşarlanmış öğrencidir.
(bkz:
kendimden biliyorum)
her sene öss'ye hazırlanan, derece yapan ve dersanesinden para vs. hatta araba bile alabilecek insanların mesleği
(archi, 15.05.2008 01:14)
kredili sistem kendisinden iki nesil önce ortaya çıktığı için, sınavları ve dersleri kredili sisteme tabi olmayan ve hatta sınıfta kredili sisteme tabi olmayan tek kisi kalan ogrenci modelidir. kantinde çayı ayağına gelir, herkes abi diye hitap eder ve saygi gösterir, bir çeşit müebbetlik koğuş ağasıdır kendisi.