görseller
procrastinationprocrastination

belki ilginizi çeker
  1. · kastrasyon
  2. · tasarım kabızlığı
  3. · bir türlü ders çalışmaya başlayamamak
  4. · sınava sadece sınavdan önceki tenefüs çalışmak
  5. · procrastinate
  6. · erteleyerek yaşamak
  7. · selamun aleyküm diyen ateist
  8. · sınava çalışmaya başlayamamak
  9. · üşeniyorum öyleyse yarın
  10. · kova burcu erkeği
gündem
  1. · günün tek kelimelik özeti
  2. · google wave
  3. · yaran diyaloglar
  4. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  5. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  6. · giyotine yolladılar gitmedim
  7. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  8. · gölpınar şelalesi
  9. · 2 nisan 2008 fenerbahçe chelsea maçı

procrastination  

1. yapılacak iş dışında her işle uğraşma durumu, kaytarma. özellikle öğrencilerin %90'ı bu dertten muzdariptir. %25'i ise kronik vakadır.
    (evrim, 29.04.2004 11:27)
  2. (theone, 11.07.2006 03:52 ~ 03:55)
  3. muzdarip olduğum dert. yapmak zorunda olunan işlere karşı geliştirilen refleksif bir tepki olabilir kanımca. bu durumdan kurtulmanın tek yolu yoktur, birkaç yolu vardır. kaytaran elemanlar asla biriyle yetinmezler ne de olsa, kaytarmanın bin tane yolu vardır. sonuçta en iyisi bu durumu kabullenip son ana kadar keyfini çıkarmak o an gelince de kolları sıvayıp işe girişmektir.
    (procrastinateduck, 07.01.2007 01:54)
  4. içinden çıkılması içine girdikçe zorlaşan durum.sürekli yapılması planlanan işin nasıl mükemmel olacağı düşünülür ve bu düşünceler silsilesi sürer gider.bunu düşünürken evde yapılabilecek bin türlü atraksiyon bulunur gereksiz işlerle gereğinden fazla uğraşılır.içinde bulunan insana ızdırap verir ve sonuçta iş işten geçtiğinde kişi kendisine dışardan bakar 'gelecek sene ikinci dönem ders almaya kredim yetmeyecek'der.
    (quenya, 21.05.2007 16:28)
  5. (recai pengül, 03.12.2007 22:29)
  6. türkçesini bulma işi birileri tarafından habire yarına bırakılıp durulan kelime.
    (sadder and wiser, 04.12.2007 00:29)
  7. çoğunlukla pazar akşamları yaşanır...duygusal biriyseniz kendi kendinize olan sinirinizden ağlatan durumdur
    (inlanarabamdan, 13.04.2009 01:41)
  8. en iyisini yapmak hayaliyle hep ertesi güne ertlenen işi sonunda bok büzüğün ağzına gelince bitirmek.artık iyi iş mi çıkar kötü iş mi kişinin yaratıcılığına kalmış.
    (bkz: çaresizlik psikolojisi)
    (uwl, 13.04.2009 02:02)
  9. bişeyleri yapmayı çok isteyip, bir türlü başlamama, kaytarma.
    (benihayalkırıklığınauğrattınsözlük, 06.05.2009 13:06)
  10. özellikle başkalarını da ilgilendiren sorumluluklarda uygulandığında kişiyi çok fena yalancı yapan sebeptir.
    (kvashiorkor, 20.05.2009 18:13)
  11. prokastrasyon diyesim geliyor buna hep (bkz: kastrasyon). bilinç altım nerelerde dolanıyorsa artık (bkz: freud sürçmesi)... oyalanma de kurtul halbuki.
    (ali kamber, 25.06.2009 14:53 ~ 14:55)
  12. şu an yaptığım şey. sık sık yaptığım şey. sözlükte üç bin küsür tane giri yazmamın, yaşımdan başımdan utanmadan en çok çalışan yetenek avcılarından olmamın esbab-ı mucibesi.

bazen soruyorlar: "hem tembel deyu nick almışın, hem yedi dosya kağıdı uzunluğunda giri yazıyon, bu nası iştir te bre gafil?" diyorum ki: "işte işe güce bakmaktansa yedi dosya kağıdı uzunluğunda giri yazmamdan ötürü öyle nick almışım." kurdun mu bağlantıyı? katil uşak. hırsız aşçı. karısı ve aşığı.
    (tembel, 25.06.2009 16:09)
  13. şöyle de güzel malzeme oluyor bu olaydan: (görsel: procrastination/91657)
    (togisama, 24.07.2009 01:57)
  14. türkçe'de en yakın anlamıyla düşünürsek;erteleme hastalığı veya bir işi vicdanı sızladığı halde geçiştirmek diyebiliriz aslında bu hastalık için.(evet bu durum ciddi ciddi psikolojik bir hastalıktır.)
    (it is barabbas, 26.08.2009 19:37)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil