pro life   

adana çık aradan

1. amerika'da kürtaja karşı olanların, "yaşamdan yanalık" manasında pro choice sloganının karşısında duran slogan.
    (theone, 03.05.2007 20:35)
  2. ing. hayattan yana olan. böyle söyleyince kulağa güzel geliyor tabi. elemanlar ölüm cezasına falan karşı çıkıyorlar sanırsınız. ötenazi gibi tartışmalı konularda tavır alanlara da pro life insanlar denebilir. ama esas mesela pro choice ile zıtlaşan kürtaj konusunda çıkıyor. kadının seçme hakkına karşı ceninin yaşama hakkını ortaya koyuyorlar. bu görüşün dinî kaynaklardan beslendiğini söylemeye gerek yok.
    (recai pengül, 03.05.2007 20:38 ~ 09.05.2007 23:21)
  3. including spoiler, excluding tax;

ikinci sezondan masters of horror bölümü. yönetmen cigarette burns ile birinci sezonun kanımca en iyi işini yapan john carpenter.

cigarette burns'ü çok başarılı bulduğum için büyük beklentiyle izledim bölümü. ancak pek "horror" bir durum yok malesef. olay daha sonra şeytanımsı tuhaf bir yaratıktan hamile kaldığını anladığımız genç kızın tesadüf eseri bir kürtaj kliniğine getirilmesiyle başlıyor. ancak kızımızın babası gelecek bebeğin mesih olduğuna inandığından oldukça agresif. klinikte birçok kişinin beyni baba ve oğulları tarafından havaya uçuruluyor. bölümün sonunda damadı da görme şerefine nail oluyoruz ancak kendisi o kadar korkunç bir makyajdan muzdarip ve o kadar zayıf bir hayal gücünün mahsülü ki yüzünü hiç göstermeyip izleyenin tahmin etmesini isteselerdi kanımca daha iyi bir iş olurdu. bu arada babaya bölümün sonunda ne oldu, damat kendisine bir şey yaptı mı yapmadı mı muallakta kalmış.

bunun dışında bütün karakterler çok zayıf ve birçok lüzumsuz karakter mevcut. neticede olmamış, beğenmedim, cigarette burns'den sonra john carpenter'a yakıştıramadım.
    (nvr ws a crnflk grl, 16.08.2008 00:27 ~ 00:39)