pek çok yerde fifa 09 ile acımazsızca kıyaslanan, 'henüz çıkmamış' oyun.
beni dinleyen olur mu, bilmem; yalnız bu adam 07'ye kadar tüm fifa oyunlarını oynadı, hatta son üç yılında rakip olarak öne çıkan pes'i de aşağıladı. şimdi dönüp bakıyorum da ea bizi nasıl kandırmış... ben pc kullanıcısıyım, pes'e sövenlerin pek çoğunun da pc kullanıcısı olduğundan eminim. artistlik yapmak için demiyorum, kaçınız en son shader desteği ile oynayıp grafiğine laf atabildiniz pes 2008'in?
sinirimi klavyeden çıkarıyorum yemin ediyorum; kör mü lan bunlar? on yılı aşkın bir süre fifa oynayıp çat diye pes'e geçtim. hayatımda ilk defa senelik yenilenen bir oyunu sonraki versiyonu çıkana kadar oynuyorum. bende mi bir anormallik var, sanmıyorum. oyunu geliştireceğine aptallaştıran ea'ya pas verecek değilim. ben yine önyargılı davranmıyorum, körü körüne, oynamadan eleştirmiyorum. bunca yıldır oynamadan oyun eleştirmedim. ama benim dayanaklarım var. fifa 09 ile pc'lerde de next gen'e geçilecek diye heyecan yaptık, sonra baktık ki ea sitesinde next gen için sadece ps3 ve x360'ı işaret ediyor. merak ediyorum birilerinin havasında bir sönme olmadı mı.
pesçilere oyunun grafiklerinin bok gibiliğinden taş atılıyor; nah, diyorum. gidin iyi bir pc'de oynayın. oynanışa laf atılıyor, adam kontrolü kötüleniyor; allah akıl fikir ve gördüğünü kavrayabilme yeteneği versin size, diyorum.
tüm bunları bir önceki oyunlara bakarak diyorum, yeni oyunları bekliyorum. dikkat edin yalnız; fifa 09'a sövmedim, yenisi de birkaç öncekiler gibi boktan olacak demedim. siz de aynısını pes için yapın rica ediyorum.
bana bu iç dökme ortamını sunan sözlüğe de ayrıca teşekkür ediyorum tabii. küsmesin sonra.