dos'ta eğer lpt portunuza printer
- zaten bu porta halı saha kramponu bağlamayı düşünen yoktur..
bağlı ise, bu tuşa bastığınız anda çatır çatır bilgisayar ekrandaki yazıları basmaya başlardı, sorgusuz sualsiz. 286 zamanında dir çekip ekran görüntüsünü dot matrix printerdan almak kadar zevklisi yoktu.
her ekran görüntüsünü alamayan tuştur.örneğin media player da izlenen videodan görüntü alamazsınız.ya da ben alamıyorum da herkesi kendim gibi düşünüyorum bilemiyorum.
ekran görüntüsünün alınmasını garantilemek için birden fazla kez üst üste basılan tuş. tıpkı "kapıyı kilitledim mi acaba" diyip tekrar tekrar kapıyı kontrol etmek gibi.
genelde bir hışım, sinirle, elimi kafa hizasından aşağı hızlıca indirerek, basmaktan öte vurduğum tuştur.
kendisinin bu durumda hiç bir suçu sorumluluğu bulunmamaktadır, tam aksine çok faydalıdır, ailecek severek izlediğimizdir.
ama işte kopyalanamayan grafiklerin, pdflerin verdiği sıkıntıyla hıncımızı ondan alırız. cefakar tuştur.
daha çok işletim sistemi ve 3rd party uygulamaları için kullanılır. artistlik olsun diye yazmadım. screen shot ile olan farkı, screen shot daha çok video'dan görüntü yakalama * için kullanılıyor.