tek albümleri 1994 yılında çıkarttıkları kendi adlarını taşıyan albümleridir.. bünyesinde zakk wylde'ı barındırır ve kendilerine özgü country metal tarzında müzik yapmışlardır..
'94 kasımında james lomenzo gruptan ayrılmış, yerine j.d. (kim?) geçmiş, grup 10 aralık '94'de los angeles'ta son konserini vermiş, konserde voodoo chile ve red house adlı şarkılara slash eşlik etmiştir.
pride & glory (1994) albümü:
1. losin' your mind
2. horse called war
3. shine on
4. lovin' woman
5. harvester of pain
6. the chosen one
7. sweet jesus
8. troubled wine
9. machine gun man
10. cry me a river
11. toe'n the line
12. found a friend
13. fadin' away
14. hate your guts
nypd içinde poliscilik oynayan iyi ve kötü adamları anlatan zilyon tane polisiye filmden biri. oyuncu kadrosu bayağı iyi. konu sıradan ama film "yaşıyoruz çok şükür" dermiş gibi.
---- spoiler ----
filmin sonlarına doğru edward norton ve colin farrel kısa ama sağlam bir kavgaya tutuşuyorlar. tabi edward abimiz fight club'dan tecrübeli olduğundan colin ipnesini indiriveriyor. sonrası biraz dramatik. 'su testisi su yolunda kırılır'ın görsel kompozisyonu.
bu sene içinde izlediğim usa'deki polislerin içinde para için her şeyi yapabilen*** karakterleri barındıran bir başka film daha. street kings, l.a. confidential ve şimdi de pride and glory. fakat filmlerin ortak noktası ise, bu suçlara dur diyen adamların aslında saf başlayıp sonradan akıllanması (keanu reeves, russell crowe, edward norton)
filme gelecek olursa, uzun(130 dk) ve bazı bölümleri gerçekten sıkıcı. adam öldürülme sahnelerini açık açık göstermişler epey bi katliam söz konusu elbette ama karşınızda bir saw yok yani bunu bilin.
filmin sonu gerçekten beni etkiledi, jimmy* üzülmedim değil ama sonrasında(yaklaşık 10 saniye sonra) onun yaptıkları gelince, iyi oldu pezevenke dedim, gerçi adamın çoluğu çocuğu var linç edilerek öldürülmesi hoş olmadı. film'in sonuna doğru mutlu sonlar biter bu dedim ama pek de mutlu olmadı.
başlarına doğru sıkıcı,yavaş yavaş saran film. şöyleki:asıl hikaye filmin ortasında bitiyor.geri kalan yarısı sonuç bölümünde yani bu adamlar yediği nanenin hesabını nerdeyse 45 dakika veriyorlar.ama genede izlenmeli,en azından colin farrell ve edward norton için gidip izlenebilir.
olmamış film. sağlam oyuncu kadrosuna rağmen-colin farreli tenzih ederim- böyle bir eksiklik var. merak unsuru minimum seviyede, aksiyon desen hak getire. tuhaf, izlesen de olur izlemesen de tarzı filmlerden biri işte. hani sırf edward norton abinin filmografisini tamamlamak için izlenir başkada bir esprisi yok.
edward norton hastası olarak izlemeyi uzun zaman deli gibi beklediğim film.edward ın yanına birde colin farreleklenince merakım daha da katlanmıştı.fakat umduğum gibi çıkmadı ne yazık ki.sıradan, basit, klasik bir senaryoya sahip amerikan polisiye filmi.bu iki büyük oyuncudan özellikle edward norton dan sürekli muhteşem filmlerde rol almasını istiyorum.belki bu filmde güzeldi ama ne yazık ki beklentilerim o kadar yüksek ki beğenemedim.kötü değil ama klasik.