belki ilginizi çeker
  1. · sandman
  2. · düş müziği
gündem
  1. · giyotine yolladılar gitmedim
  2. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  3. · prison brake
  4. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  5. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  6. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  7. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  8. · nesrin
  9. · proxy server

preludes and nocturnes  

1. neil gaiman'ın muhteşem eseri, sandman serisinin ilk kitabi. türkçe adı düş müziği.
    (saçmaladı yine bu, 25.01.2007 03:54 ~ 04:05)
  2. sandman serisinin bağımlılık yapmasının yegane nedenidir.diğer cildlere göre olaylar akıcı bir şekilde işlenir.içinde şöyle diyaloglar bulunabilir

meydanın en yüksek yerinde binlerce cehennem iblisinin toplandığı yerde sandman lucifer'a teşekür edip müsade ister

lucifer:senin gitmene izin vermek mi? neden böyle birşey yapayım ki etrafında milyonlarca cehennem lordu var ve senin hiç gücün yok
    sandman: benim gücüm olmadığını söylüyorsun, muhtemelen haklısın, ama rüyaların gücü olmadığını söylüyorsun söyle sabahyıldızı cehenemdekiler cennetin hayalini kurmasaydı cehennemin gücü olur muydu?

herkes sandman'e yol verir lucifer arkasından intikam yemini eder.

ve miğferini ele geçirmek için gerçeklik oyunu oynar sandman cehennemde bir kumandanla oyun şöyledir taş kağit makas tarzıdır ama sınırlandırılmamıştır ve herşey hissedilir belli bir şekilde oyun ilerlerken ( mesala birisi örümceği yiyen yılan olur diğerisi yılanı ezen öküz olur ve diğeri öküzü hançerleyen süvari olur.....)

sandman: ben herşeye hayat veren kocaman bir evrenim
    cehennem lordu: ben ölümüm yokoluşum.herşeyin sonundaki karanlığım evrenlerin tanrıların canlıların herşeyin sonuyum.. ee buna ne diyeceksin rüyaların efendisi?
    sandman: ben umudum

ve haliyle sandman kazanır.
    (dream endless, 25.01.2007 19:57)
  3. şu sıralar türkçesinin 2. basımı yapılan eserdir, lezizdir, öyle böyle mükemmel değildir, başka bir şeydir.
    (cthulhu, 25.01.2007 20:03)
  4. 1. sayı ve 8. sayı arası bu ciltte bulunmaktadır. 1988-1989 yılları arasında çıkmıştır.
    (orchidaceae, 19.04.2009 21:24)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil