belki ilginizi çeker
  1. · ayrılık vakti
gündem
  1. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  2. · dünyanın en seksi şarkısı
  3. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  4. · öğretmenler günü
  5. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  6. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  7. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  8. · didem erol
  9. · duayen

pozitif olmak  

1. kimi zaman, bi derdi, sıkıntıyı bile adam gibi yaşattırmayan insan modeli @360405 , kimi zaman arkadaşlarıma yardımcı olabilmek için büründüğüm maske, kimi zamanda bürünebilmek için savaş verdiğim yinede ne olursa olsun kendime karşı işletemediğim eylem...
    (geyik, 20.03.2005 15:22)
  2. (bkz: optimist)
    (fantastik karakter, 27.10.2006 12:13)
  3. yaşamımızdaki en büyük seçeneklerden biridir. yolların sadece acıya ya da hüzne çıkmadığının bilincinde olabilen bir insanın yaşam sevincidir, yaşama isteğidir.

çoğu zaman mutlu olan, gülümseyen kişilere yapmacık olduğu damgası vurulur. çünkü toplum alışkın değildir buna. bu enerji mideye ve gözlere yabancıdır. oysa yaşamı şöyle bir film sahnesi gibi ele aldığımızda, monotonluktan sıyrılıp başka boyutlara geçtiğimizde bu sinerjinin nasıl oluştuğunu anlayabiliriz.

bunu en iyi kimsesiz çocuklar, engelli arkadaşlarımız için ya da gönüllü olarak bir depremin ardından o bölgede çalışanlar anlayabilir. yaşamı aslında monotonlaştıran ve kötümserliğe sürükleyen bizleriz. çoğu kişinin canı sıkılıyor günümüzde. çünkü yaşam kriterleri, duyuları değişmekte insanların. neredeyse kötülük yapmamak marifet oldu toplumda. geçtim iyilik yapmayı... başkalarını düşünmeyi bir kenara at zaten çoğumuzun kendini düşünmediği bir dünyada. sonuçta bir iç sıkıntısı, bir yorgunluk ve monotonluktur hissedilen... insan kendisiyle birlikte gerçekten yardıma ihtiyacı olan bireylere ulaşmaya adım attığında mutlu ve pozitif olabiliyor. farkedilmeyen ama yaşamda bulunduğumuz noktayı etkileyen bir enerji dağılımı.

zamam zaman monoton ve basit gelmeye başlar yaşam. kimsesiz çocuklarla arkadaş olduğumuzda asıl monotonluğun kendi içimizde olduğunu keşfedebiliriz ve ne kadar bencil olduğumuzu. biliyor musunuz şu anda yeterince beslenemediği için algılama seviyesi oldukça düşük birçok kişi var toplumda. aile ortamını hiç görmediği için anne ve babanın tadını hiç tatmamış birçok birey de nefes alıyor. gerek bedensel gerekse zihinsel olarak engelli kişilerin gözlerinde daha farklı bir parıltı da oluyor. ne kadar da çabuk mutlu oluyorlar. bir dokunma eylemi mutlu olmalarını sağlıyor. gerçek pozitiflik böyle bir duygu olsa gerek...

pozitif olmak bulaşıcıdır... gerçekten ihtiyacı olan kişilere pozitif enerji verildiğinde ortaya çıkar.
    (sunflower, 27.10.2006 12:26)
  4. pozitif olmak tüm eksileri çekmek demektir. hayatınız boyunca tüm eksileri üstünüze çekmek istiyorsanız pozitif olunuz.
    (hepten aykırı, 27.10.2006 12:32)
  5. kimilerinin hayat felsefesidir..ota boka gülerek yaklaşırlar.sayılamayacak kadar çok negatif insanın arasında berbat bi durumda bile olsa 'ben ayrıcalıklıyım galiba;onlar somurturken gülebiliyorum.' mantığıyla yaklaştıkça hayatın anlamını kaçırmaya başlarlar.ama bu durumun farkında olmamakla birlikte her geçen gün daha fazla negatif insanı etraflarına toplarlar.pozitifliğin dozunu ayarlayabildikçe güzel bi durum da sayılabilir tabiki....
    (her sistemi gördüm darısı yeni sistemlere, 31.07.2007 21:00)
  6. secret adlı kitabı okuduktan sonra kişinin kendine yaptığı şartlandırmadır.
    (trinity, 31.07.2007 22:25)
  7. pozitif sonuçlar üretmenin yöntemidir.
    (dea tacita, 07.01.2009 19:22)
  8. bardağa dolu tarafından bakmaktır, pollyannacılık oynamaktır her daim. bir zaman sonra insan bünyesini fazla yorandır.
    (sphenksi, 07.01.2009 19:24)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil