gündem
  1. · giyotine yolladılar gitmedim
  2. · 28 kasım 2009 fenerbahçe kasımpaşa maçı
  3. · günün tek şarkılık özeti
  4. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  5. · google wave
  6. · bir kadının bilmesi gerekenler
  7. · sözlük yazarlarının itirafları
  8. · terörist
  9. · cilve yapmayı bilmeyen kız

postmodern kartal heykeli  

1. vandal mimar'ın da bağımsız olarak bu terimi kullandığını gördüğüm için otoriteyi arkama almanın güveniyle yapıyorum bu tanımı.

bu heykeller sınıfının bir üyesi beşiktaş çarşısında ikamet eder. kendi başıma postmodernliğini tespit ettiğim ilk sanat eseri olması bakımından kişisel bir bağım vardır. arkadaşlarla buluşma noktasıdır. postmodern ile klasik arasındaki farkı bilmeyen arkadaşları ayırdetme aracıdır.

not: aslında heykelin kartal olduğunu anlamamızın postmodernliğine darbe vuracağını düşünenler de olabilir. o zaman hangi sınıfa gireceğini iddia edebiliriz bilemiyorum.
    (recai pengül, 09.02.2008 13:31 ~ 13:32)
  2. beşiktaş köy meydanında bulunan heykel bu sınıfa giriyor. (balık pazarına yakın olanı) peki buna neden postmodern diyoruz? birisine beşiktaş civarında randevu vermek istediğimizde "kartal heykeline gel" dediğimiz an aldığımız "hangisi?" cevabını bertaraf etmek için. yani özel bir sebebi yok. ben ilk başlarda "penguene benzeyeni", "kartala hiç de benzemeyeni", "böyle vakur bakışlı olanı", "imperial droid gibi olanı" şeklinde tanımlamalar ürettimse de hiçbiri bu "postmodern kartal heykeli" kadar başarılı olamadı. "balık pazarına yakın olanı" dediğimde de başarısız sonuçlar almışlığım var, üstüme gelmeyin.
    (vandal mimar, 03.02.2009 12:25 ~ 12.08.2009 12:42)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil