görseller
porscheporsche
porscheporsche
belki ilginizi çeker
  1. · need for speed porsche unleashed
  2. · porsche 911 carrera
  3. · porsche cayenne
  4. · porsche 911 turbo cabriolet
  5. · boxer ın üzerine yazılabilecekler
  6. · panther
  7. · hayata dair iç burkan detaylar
  8. · hearts of iron 2 doomsday
  9. · herbert von karajan
  10. · need for speed high stakes
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · banu güven
  2. · yaran diyaloglar
  3. · umutların yitirildiği anda hayata giren sevgili
  4. · annenin gençlik fotoğrafları
  5. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  6. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  7. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  8. · çay bardağı ile bira içmek
  9. · allah düşmanımın başına vermesin

porsche  

sayfa  / 2
  1. ünlü alman spor otomobil markası.959 modeli bir efsanedir.
    (akaydo, 20.03.2004 17:27)
  2. carrera4 ve boxter modelleri tatlıdır.
    (crackerjack, 20.03.2004 17:29)
  3. (bkz. porsche cayenne)
    (giberling, 11.04.2004 11:16)
  4. yaşamama sebep olan sayılı nedenlerden biri...standart olarak 3.6 litre turbo motorla üretilir (özel modelleri hariç (carrera gt,chayenne gibi...)).tamamiyle yol canavarıdır...
    (okang, 11.04.2004 11:21)
  5. araba gibi araba...
    yola adeta yapışmasıyla ünlüdür.
    (spinoza, 14.04.2004 20:16)
  6. friends'de çok kısa bir dönem joey in sahip olduğu, bir dönem kıyafetlerini giydiği araba
    farklı zamanda, monica ise uzun süreler hediye olarak aldığı porche ile cirit atmıştır ortalıkta
    (kornish, 11.02.2005 05:55 ~ 11:16)
  7. tasarımcısı ve şirketin kurucusu ferdinand anton ernst porsche isimli bir mühendis olan (kendisi vosvos'un da tasarımcısıdır), prototip ve konsep otomobillerle beraber 75 modeli falan olan, merkezi stuttgart'da bulunan tomofil markası...
    (easy company, 11.02.2005 06:20)
  8. son olarak cayman isimli modeli piyasaya süren hızlı araç üreticisi
    (game insane, 03.03.2006 17:28)
  9. logosu;

porsche amblemi, 1952 yılından bu yana suebya milliyetçiliğini öne çıkartan simgelere yer veriyor... amblemdeki siyah at, almanya'nın stuttgart şehrinin armasından. geyik boynuzu ile kırmızı-siyah çizgiler ise almanya'nın württemberg köyünün flamasından alındı.

kaynak: turkyouth e dergisi "arabalar"
    (guenhwyvar, 21.10.2006 11:48)
  10. sürüş esnasında etraftakilerin size ünlü biriymişsiniz gibi bakmasına ve her an imza istemeye geleceklermiş gibi davranmalarına sebep olabilen bir arabadır.
    (deniz mavisi, 17.01.2007 19:26)
  11. şu anda sahip olduğum araçtan keyif alamamama sebep olmuş, araba ötesi arabalar yapan bir şirkettir şöyle ki: bir cumartesi günü almanya da yaşayan akrabamın türkiye ye gelirken beraberinde getirdiği boxster s modeli ile yaklaşık 1 hafta kadar yaşadığım ilişki bana aslında daha önceki ilişkilerimin bir hiç uğruna yaşanmış, gündelik boş heyecanlar olduğunu göstermiş otomobili tasarlayabilmiş bir şirkettir.onunla yaşadığımız ilişkimizin ilk gününde sadece şehir içinde 50 km. civarı süratlerle birbirimizi tanımaya çalışıyorduk ben onun verdiği tepkileri ölçüyordum o da benim sürüş tarzıma alışmaya çalışıyordu.zamanımızın kısıtlı olduğunu bildiğim için flört süresini fazla uzatmadan onu bulunduğum şehre yakın olan otobana attım korkak ve temkinli olan gerçek sahibinden sonra, benim gibi bir manyakla yola çıktığı için pişman gibiydi ama bir süre sonra o da keyif almaya başladı, ardı ardına yükselttiğim vitesler ile ben daha ne olduğunu anlayamadan 200km.süratin üstüne çıkan hız göstergesi ve hıza ters oranlı olarak verdiği güven pek alışkın olduğum şeyler değildi ama bana o kadar güven veriyordu ki sahip olduğum kontrol hissi sayesinde en ufak bir tedirginlik bile yaşamıyordum. sol şeritte 100 km. hızın altında ilerleyen danalara ait oldukları yere gitmeleri için uyarı yapıyorduk xenonfarlarımızla.devir göstergesi 5000 d/d ‘nın altına düşerse ceza keseceklermiş gibi ilerliyordum.aracın egzozundan çıkan ben güçlüyüm homurtularını duyabilmek için camımı da biraz aralamıştım.o gün beni öylesine mutlu etmişti ki eve gittiğimde yaptığım tek şey koltuğuma uzanıp elimde salladığım anahtarla beraber geçirdiğimiz günü hatırlamak ve yarın yapacaklarımı tasarlamaktı.işte bir insana bunları yaşatabilecek arabadır porsche.
    (deniz mavisi, 17.01.2007 20:21 ~ 20:31)
  12. ea tarafından kendisine özel need for speed porsche unleashed oyunu çıkarılmış olan,modellerini ilk orada görüp incelediğim,uzay teknolojisi yahu bu dedirten 4 tekerli canavarları üreten bir markadır.
    (legatus, 19.06.2007 00:49)
  13. kurucusu dr. ferdinand porsche tarafından kurulmuş olan şirkettir. doğduğum yer olan stuttgart da merkezleri bulunmaktadır.dr. ferdinand prosche hitler döneminde yaşamış olan bir şahsiyet olup hitlerin isteği üzerine uygun ödeme koşulları olan ve kolay kolay arzalanmıyan bir araba yapmasını istemiştir o da vw (volk=halk arada bir "s" var wagen= araba) en ünlü modeli tospa (uğur böceği orjinal adı kaefer yada beetle niye tospa halen sorarım kendime) yı yapmıştır. iki araba arasında motorun konumu (arkada yer alır ön taraf bagaj) ve tasarımı benzerlikler taşır. daha sonra kendisi porsch şirketini kurar ve paraya para demez. şirket 4x4 segmentine de el atark bir çağ atlamıştır.
    hatta kimi yönetim üyeleri buna karşı çıkmış ve "porsche'nin işi bu değil, oldu olacak traktör de üretelim" demesine karşın porsch cayenne üretilir.
    aslında başarılı bir model ama ferrari'nin 4x4 üretmesi mantıklı gelir miydi bünyeye? almanların ferrasi'de posche.
    (tunfisch, 03.08.2007 13:09)
  14. (bkz: http://arsiv.sabah.com.tr/...)
    (jack nicholson, 07.08.2007 11:53)
  15. (bkz: ferdinand alexander porsche)
    (bkz: ferry porsche)
    (chixculub, 18.08.2007 13:41)
  16. yakın zamanda volkswagen'i yutacak olan kuruluş.
    (thraki, 05.09.2007 19:00)
  17. bir dergide gördüğüm reklamıyla yüzümde tebessüm bırakmış otomobil markası...

o bilge arabasını niye sattı sanıyorsunuz?

480 beygir
    0 - 100 km, 3.8 saniye
    310 km/s maksimum

yeni porsche 911 turbo cabriolet.
    (joker, 15.09.2007 13:50 ~ 13:53)
  18. italya'nın kuzey taraflarında ferrari'den daha çok bulunan araç, nerdeyse her sokakta bir tane görüyorum!!..
    estetik ve gücün birleştiği başka bir alman otomativ markası..
    (ilk cümlede şaşkınlığımı, ikinci cümlede ise hayranlığımı gizleyemiyorum sayın seyirciler..)
    (zeus, 24.10.2007 18:51)
  19. işe en kısa sürede ve çalışılan süre boyunca gidilebilmesine olanak sağlayabilcek arabalar üretir. f430 scuderia yla işe hergün gidilmez bel ağrıtır ya da başka biyerleri ağrıtır.
    (akarui, 24.10.2007 19:10)
  20. o bir makina.

bu seneki istanbul otomobil fuarında porsche standında dikkatimi çeken porsche arabalarının yanında diğer firmaların yaptığı gibi hatun manken olmamasıydı. hatta tersine erkek tanıtım görevlileri bulunuyordu. standın önünde arabaları yakından incelemek isteyen müşterilerin kayıt yapılarak alındığı zincirle kapatılmış bir kapı bulunuyordu. arabaların yanına gidebilmek ve koltuğuna oturabilmek için önce kapıdaki adama, ben bir porsche alabilecek durumdayımı ispatlamanız gerekiyordu.

ancak yine de hatun manken kullanmayan porsche firmasının standı önünde devasa bir kalabalık vardı.

o bir makina!
    (jitankea2a, 09.12.2007 13:23)
  21. en dinlenesi motor tınısına sahip, tasarım harikası modeller üreten alman otomobil markası.
    (flush royale, 09.03.2008 19:32 ~ 14.03.2008 12:46)
  22. bir amerikalı bu markayı "porş" şeklinde okuyabilir, bu bir derece normal de karşılanabilir belki. ama bu porsche'nin bir alman markası olduğu ve "porşe" şeklinde telaffuz edildiği gerçeğini değiştirmez. "porş" diye söylendiğinde bir türk'ün ağzında çok eğreti durmakta ne yazık ki.
    (pushitonmeshitonme, 15.04.2008 20:09)
  23. modelleri yıl itibariyle şöyledir;

(bkz: porsche boxster)
    (bkz: porsche boxster s)
    (bkz: porsche boxster rs 60 spyder)
    (bkz: porsche limited edition boxster)
    (bkz: porsche limited edition boxster s)

(bkz: porsche cayman)
    (bkz: porsche cayman s)
    (bkz: porsche cayman s porsche design edition 1)

(bkz: porsche 911 carrera)
    (bkz: porsche 911 carrera s)
    (bkz: porsche 911 carrera cabriolet)
    (bkz: porsche 911 carrera s cabriolet)
    (bkz: porsche 911 carrera 4)
    (bkz: porsche 911 carrera 4s)
    (bkz: porsche 911 carrera 4 cabriolet)
    (bkz: porsche 911 carrera 4s cabriolet)
    (bkz: porsche 911 targa 4)
    (bkz: porsche 911 targa 4s)
    (bkz: porsche 911 turbo)
    (bkz: porsche 911 turbo cabriolet) *
    (bkz: porsche 911 gt2)
    (bkz: porsche 911 gt3)
    (bkz: porsche 911 gt3 rs)

(bkz: porsche cayenne)
    (bkz: porsche cayenne s)
    (bkz: porsche cayenne gts)
    (bkz: porsche cayenne turbo)
    (zeus, 14.06.2008 10:47 ~ 10:47)
  24. istediğiniz modelin hem interior hem de exterior her bi bokunu ayarladıktan sonra (ses sisteminde, beygir gücüne, jant boyutundan döşeme kaplamasının stiline kadar) arabamı şu adrese teslim edin diye bir seçenek ile iyiden iyiye beynimi sulandırmış araba firması..baktım, world card'a taksit yapıyor mu diye..sanki yemek ısmarlıyorsun, bu ne biçim bi zenginliktir, bu nasıl bir müşteri memnuniyetidir, bu nasıl bir üretim güç gösterisidir?!..eridim bittim be porsche, öf!

sabahıma renk katan sitesi; (bkz: http://www.porsche.com/...)
    (zeus, 14.06.2008 10:59)
  25. hoş bir hatunla aynı karede yer aldığında dahi, önce kendisine baktırabilendir. arabadır.

(görsel: porsche/23967)
    (closer, 29.08.2008 13:12)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil