haberin yanındaki fotoğrafın üzerinde kocaman "fotoğraflar için tıklayınız" yazısını görünce milliyet gazetesinin yurdumun abazan insanlarına da hitap etme çabası içerisine girmiş olduğu fikrine kapıldım. halbuki haberin başlığı ve içeriği gayet anlatıyor insanların ne yaptıklarını. açılan popoları görmek çokta önemli olmasa gerek. evet bende baktım bütün fotoğraflara. gerçekten güzel götler var ortada bu bir gerçek ama gerek yok yani bu kadar fotoğrafa.
türkiyenin en çok tıklanan haber sitesini açar açmaz indiririm donumu. hoş eğer türk haber sitelerini dolaşacaksam genelde toptan soyunuyorum ve sıradan giriyorum sitelere. kolay oluyo öyle. öbür türlü yok o siteye oranı aç, yok ötekine buranı aç.
her protesto eyleminin bir hazırlık safhası vardır. kimisinde pankartlar hazırlanır, kimisinde slogan atmak için megafon temin edilir. bu yöntemde ise göt kılları traş edilir.
ingiliz stilidir. bu ülke insanları daimi popolarını göstermeye meraklıdır. aslında iskoçlardan onlara geçtiği sanılmaktadır bu özellik ama ingilizler iskoçlar gibi değildir. gerekli gereksiz her yerde popo açarlar. maçlar ,arabada giderken yolda yürüyen yayalar , protesto etmek istedikleri kişiler ve kurumlar ...
ideolojik içerikli protesto gösterilerinde kabul görmesi imkansızdır.
- insanlğın onuruuuuu faşiziiimiii yeneceeek... alın alıııııın!
- napıyorsun abi sen?
- protesto ediyorum. noldu, niye soruyon?
- ne biliiim. bu devrimci mücadeleye baş koyduğumuzda götünü göreceğim hiç aklıma gelmemişti. güpegündüz.
- bazan yöntemlerde değişiklik yapmak gerekir, kat'i olarak.
- yuh ermeni uşaklarııııı... domates atın la...domates
- al abi... elma da var.
- ver onu da ... ermeni pasaportlu bunlar. vatan hainleriii
- ver iki domates daha... versene oğlum... muharrem... napıyon sen lan öyle?
- götümü döndüm konferasnın yapılacağı yere abi. binaya doğru. bak murat belge geçiyor.
- lan senin var ya
- abi gözünüzü seveyim yanlış şey ettiniz . hani avrupa'da domates atılınca ben de sandım götü...ahh!
bu tip eylemlerde bulunan kişilere şaşım şaşıran yurdum insanlarının, her gün ünlü - zaten ünlü ise popüler - olmak için poposunu yırtanları görünce en ufak bir tepki dahi vermemesine şaşım şaşım şaşırdığım durum.
çocukken "kıçımı ye!" tarzında bizlerin de yaptığı eylemdir.
ama biz donumuzu indirmezdik tabi. türkiye'de umuma açık yerlerde donunu indirirsen o donu bir daha çekememe riski vardır.