görseller
popeyepopeye
popeyepopeye
belki ilginizi çeker
  1. · kaba sakal
  2. · safinaz
  3. · temel reis
  4. · pope
  5. · olive oyl
  6. · popo
  7. · poteye
  8. · arı maya
gündem
  1. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  2. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  3. · yaran diyaloglar
  4. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  5. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  6. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  7. · colin kazım richards
  8. · sözlükte ayrımcılık
  9. · yaran msn diyalogları

popeye*  

sayfa  / 2
  1. ıspanaktan güç alan çocukluğumun idolü
    (dr conners, 13.03.2004 23:06)
  2. (followmearound, 19.03.2004 00:56)
  3. orjinali adı "popeye" olan ıspanak reklamında gördüğü ilgi nedeniyle çok sayıda çizgi filmi yapılan denizci çizgi kahraman.
    (unforgiven, 30.03.2004 13:35)
  4. sanfinaz onu gördüğünde "temel erkekim kurtar beni" diye bağırır genelde
    (data, 22.08.2004 14:47)
  5. gelmiş geçmiş en berbat çizgi filmlerden (evet evet, stv çizgifilmlerinden hatta pokemon'dan bile) bile daha sıkıcı bir çizgifilm.
    konusu hep aynıdır ve yaratıcılıktan yoksundur.
    safinaz adlı aşnak fişnek bi de sevgilisi vardır bu temel reis'in. nerde kaslı bir erkek görse gidip ona yavşar. temel bir araba dayak yer, sonra aklına ıspanak gelir ve gidip o kaslı adamı pataklar, safinaz da temele döner.
    (markrenton, 22.08.2004 14:50 ~ 29.01.2006 03:42)
  6. safinazın erkeki.
    (dydm, 22.08.2004 14:51)
  7. popeye the sailorman, yani bizim temel reis. bir teneke ıspanağın ile doping etkisi yaptığı insan. safinaz'ın sevgilisi, kaba sakal'*ın düşmanı
    (azwepsa, 02.04.2005 21:00 ~ 21:01)
  8. çocukluğum boyunca ıspanak yeme sebebim. uzun yıllar boyu ıspanak yedikten sonra bak nasıl güçlendim diyip mahalle arkadaşlarıma sille sokak saldırma sebebim. seyrederken rahat durduğum için annemin ev işi yemek gibi domestik aktiviteleri yapabilmeye zaman bulma sebeplerinden biri. bir diğeri (bkz: vikingler)
    (kurremkamerruk, 02.04.2005 21:06)
  9. bazı bölümlerinde, misal kaba sakal'ın sinbad olduğu bölüm, üç boyutlu çizgi film gibi fantastik birşey denemişler ve başarmışlardı. her ne kadar bu tarzda başka bir çizgi film görememiş olsam da, çizgi film yaratıcıları alemini derinden sarsamasa da benim zihnimdeki çizgi film kavramı derinden sarsılmıştır.
    (azwepsa, 02.04.2005 21:07)
  10. ıspanak yediği zaman kasları 'demir' gibi olan nostaljik çizgi film karakteri. safsata olduğunu büyüyüp de moleküler biyolog olunca anladığım denizci saçması. ıspanakın bir demir deposu olduğu yalanmış yalan!

not: a vitamini bakımından havuçtan daha iyi bir kaynakmış.
    (ubiquitous, 07.12.2005 02:55)
  11. bir yandan çocuklara ıspanağı sevdirmeye çalışan bir yandan da ağzından püposunu düşürmeyen '' ıspanak yiyin, püpo için '' mesajı veren çizgi karakter.
    (deniz büyücüsü, 27.04.2007 14:53)
  12. (bkz: reklam)
    (subaquatic, 29.06.2007 20:05)
  13. bu çizgi filmde asıl başrol,temel reis'in değil,hamburger yiyen tonton amcanındır(ismini unuttum).anneler "bak temel reis ıspanak yiyor,ıspanak pişiricem,tabaktakinin hepsini bitireceksin" dayatmasını yapmak üzereyken kadraja girip onlarca hamburgeri neredeyse hiç ısırmadan mideye indirdiği görülünce anneye görüntü gösterilir ve ıspanak yemekten kurtulunur.her bölüm kurtarıcı gibi çıkıp gelmesi dört gözle beklenir.

edit:hamburgerci amcamızın adı köftehor,orjinal adı da wimpy imiş.(azureel'e teşekkürler)
    (legatus, 29.06.2007 20:22 ~ 20:36)
  14. dört-beş yaşlarındayken falan karadenizli sanırdım bu vatandaşı,hatta türkler çizgifilm yapamıyor diyenlere temel reis var ya diye serzenişte bulunurdum.tabi bir iki sene sonra anladık neyin ne olduğunu...bir de safinaz gibi uyuz bir kadın için kabasakalla kavga edişlerine kıl olurdum hep kabasakalı tutardım ki zaten çizgifilmlerde hep ezikleri tutmuşumdur.tom ve jerry de tom u tuttuğum gibi...neyse temel safinaz ı kaba sakalın elinden kurtarınca safinaz tiz bir ses tonuyla "erkekimm benimm!!"diye naralar atardı bak hala sesi kulaklarımda,eli ayağı bacakları birbirine dolanırdı falan...ayrıyetten bayağı yayınlandıktan sonra temel reis in piposunu da ağzından çıkartmışlardı red kit i sigarasından ettikleri gibi...öyle işte...
    (killer queen, 29.06.2007 20:35)
  15. dilimizdeki karşılığı patlak gözdür.
    (libertar, 17.08.2007 17:31)
  16. ı'm popeye the sailor man,
    ı'm popeye the sailor man.
    ı'm strong to the finich
    cause ı eats me spinach.

ı'm one tough gazookus
    which hates all palookas
    wot ain't on the up and square.
    ı biffs 'em and buffs 'em
    and always out roughs 'em
    but none of 'em gets nowhere.

ıf anyone dares to risk my "fisk",
    ıt's "boff" an' it's "wham" un'erstan'?
    so keep "good be-hav-or"
    that's your one life saver
    with popeye the sailor man.

ı'm popeye the sailor man,
    ı'm strong to the finich
    cause ı eats me spinach.

c/p
    (azwepsa, 17.08.2007 17:41 ~ 17:41)
  17. şahsımla safinaz diye dalga geçilmesine sebep veren çizgi filmdir.
    (amphibian, 19.08.2007 21:15)
  18. temel fıkralarını dinlerken ya da okurken mütemadiyen kafamda görüntüsü beliren talihsiz kahraman.
    isim benzerliği olayını bi türlü aşamıyorum, çok güçlü bi imge var.
    (undeuxtrois, 30.09.2007 17:45)
  19. ulan küçüklüğümde annem hep izletirdi 'ye de temel reis gibi güçlü ol' diye beni hep kandırırdı. ben de tabi saf ne anlarım o yaşta yedim yedim hep yedim. sonuç ise ortada 1.65 boy 48 kilo. hiçbir işe yaramadı ben sadece o iğrenç şeyi yemekle kaldım. ah anne ah yaktın beni.
    (papisko, 21.10.2007 22:04)
  20. amerika da ıspanak satıcılarını kurtarmak için hazırlanmış olan çizgi film.yalan olmasın bir zamanlar amerika da durum kötüye gider.bu durumdan en çok ıspanak satıcıları zarar görür.abd de bu adamları kurtarmak tarımı güçlendirmek için bu çizgi filmi ortaya çıkarırlar.milletin çok hoşuna gider o gün bugündür devam eder bu film.
    (buyukdusunuryinebuyukdusundu, 25.11.2007 21:38)
  21. benim için , safinaz gibi bir karaktere dünya güzeli muamelesi yapan iki erkeğin dövüştüğü çizgi filmdi.neden böyle olduğunu merak ederken ,aşkın ne olduğunu öğrendikten sonra bazı şeyleri sorgulamaktan vazgeçtim.
    (bkz: aşkın gözü kördür)
    (setheleh, 25.11.2007 21:53)
  22. ikinci dünya savaşı yıllarında üretilen bölümlerinde açıktan açığa ırkçılık yapılan, zaten normalde de ikinci sınıf kalitedeki çizgi film. konu yok, heyecan yok, zeka yok. kanımca en yaratıcı kısmı adının türkçe çevirisi.

gradoca benzeri için; (bkz: mighty mouse)
    (salieri ve çiğnenen onuru, 19.01.2008 17:37 ~ 17:39)
  23. yıllarını spora verip vücut çalışmış, yakışıklı ve kaslı denizci kabasakal'ın* yanında sadece ıspanak yiyerek tutunabilen dopingli bir süper kahramandır. benim bu çizgifilmden aldığım ders, "dışarıdan aldığın maddeler ile kısa vadede güçlenip çözüme ulaşabiliyorsan, çalışmana gerek yok." şeklinde.

maçlardan önce poweradeime ilaç atarım üzerine gogo çekerim nefesimi açar, uzun bir geceye gireceksem ve uykusuzsam 2 pıt atarım uykum açılır, gecenin devamında da yalnız olmayacaksam antidepresan ve alkol cinslerini karıştırıp everlasting ereksiyonlar yaşarım, partnerimi de yaşatırım. bu özel gün ve gecelerin, belirli gün ve haftaların dışında da destek kimyasallarına başvurduğum oluyor; misal sınav zamanı damarlarımda akan asil redbull sayesinde enerjim tavan yapar. tüm bu kötü alışkanlıklarım; temel reis'in bir film boyunca ayaklık edip, son dakikada ıspanak yemesi ve galibiyeti kolayca elde edebilmesi, köşeyi hızlıca dönebilmesi yüzünden. karakterimi bozdu bu herif... şerefsist!
    (azureel, 20.01.2008 16:12)
  24. kabasakal' ın karşısında görünüm olarak önce dayak yiyen sonra ıspanak yiyerek güçlenen en sonunda da osmanlı tokadını kabasakal'a yapıştırıp kilim gibi yere seren kişidir. aslında anlayanlar ve kafası çalışanlar için film izlendiğinde daha etik davranış üzerine bir çizgi serüven olduğu anlaşılır ki zaten kabasakal ve temel reis in davranışlarını çocuklar bile ayırt eder. ayrıca öyle doping ilacı ,antidepresan alkol vs de kullanmaz kullandığı içerisinde demir minerali bulunan , kan yapıcı etkisi olan ıspanaktır.

kabasakal , herzaman temel reisin yanındakine asılıp veya aniden kaçırıp,kandırıp etik olmayan davranışlarıyla gücünün boynuyla, dizleri arasında olduğunu ispatlamıştır. buna karşılık temel reisin gerçek gücü kafasında olup, ıspanağın doğal gücünü kullanıp kafası gibi vücudunu da güçlendirip daha güçlü olduğunu ispat etmiştir. zavallı kabasakal ise asla kafası güçlü ve çalışan bir kişi olamadığından adı üstünde kabalığıyla başbaşa kalacaktır. bu ayırımı ve mesajı karakterler üzerinden tahlil edip sonuca varmak da birçeşit kafayı çalıştırmaktır. aksi görüşte olup, temel reisi suçlayanlar ve yanlış yorumlayanların da haliyle kabasakal ile kafa dengi olduğu düşüncesine vardığımızda ortaya çıkan sonuç kabasakalın boynundan yukarısındaki kafasıdır. karpuz büyüklüğündeki kelek bir kavun gibi boş bir kafadır.
    (enterprise, 20.01.2008 20:39)
  25. --------bu entry yüksek oranda mizah unsuru içermektedir, bünyesinde paranoyak bir politik duruş yoktur------------

erkeklere ağır hakaret unsurları içeren, seksist ve 20.yy feminizminin alternatif mecralara taşındığının kanıtı olan bir çizgi diziydi kesinlikle.

çizgi dizinin isminin "temel reis" olduğuna ve kas dokulu maskülen bir oluşum gibi yutturulduğuna bakmamak lazım; bu ç.d. açık bir radikal feminist oluşumdur. bir defa safinaz karakteri yani "dünyanın ve dahi iki er kişinin (temel reis&kabasakal) etrafinda döndüğü" o çalıçırpı kümesi açık bir şekilde izleyiciye şu mesajı veriyor: "en çirkin kadın bile aklını kullanırsa benim diyen adamı dize getirebilecek kadar höylöylöydür". (son sıfat feministlerin siyonist mesaji kapsaminda olduğu için ben de tam bilemiyorum)

bir bakıyorsun hiçbir özelliği olmayan, dış görünüşü gayet pespaye, karakteri maksimize edilmiş kaypaklıkta, satıcı ruhlu, tamamen hedonizme odaklı, pragmatist ilişkilerin peşinde koşan bir kadın için (safinaz) 2 multivitamın yağız delikanlı cenk ediyor... hayır mana nerede? amaç ne? safinaz'ın kukusu som altından mı? eğer öyleyse kapalıçarşı'da çok mu talep var? nedir yani? ne ne ne ?

tamam bu bir fiction, bir hayal ürünü; ama biz çocuğuz diye (idik diye) bizim zaten o dönem meyve jölesi gibi yapışkan olan dimağımızı sarsmaya, içine hiçbir mantık skalasına uymayan, insana ait olmayan dahası olmaması gereken öğeler sıkıştırmaya kimin ne hakkı var? e diyorum sana: tamamen sosyal politik bir mesaj kaygısı yüklü, 25. saniyede geçen coca-cola reklam bandı misali bilinçaltına hükmeden bir lobi faaliyeti bu ç.d.

ha sen sevgilini 2 kaslı kola satıcaksın, sattığın herif (kabasakal) azcık fazla dürtücek seni, sen de hemmen bir çark ediş ve eski sevgiliye yankılanan "imdaaaytt" çığlığı... ex-sevgilide götünden soluya soluya gelip seni kurtaracak ve midesiz bir şekilde ilişki tatlı sona bağlanacak?.. paradigmanın iflası diyorum, ahlakın çöküşü diyorum. pek bir dolmuşum kusmaya kaçıyorum

--------bu entry yüksek oranda mizah unsuru içermektedir, bünyesinde paranoyak bir politik duruş yoktur------------
    (sofist tepen sokrates, 17.07.2008 22:34 ~ 22:35)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil