görseller
pop artpop art

belki ilginizi çeker
  1. · sıçsam sanat olur
  2. · the avengers
  3. · andy warhol
  4. · gwen stefani
  5. · factory girl
  6. · kinetik
  7. · menilerle ebru sanatı icra etmek
  8. · op art
  9. · isviçre frangı
  10. · blown away
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  2. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  3. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  4. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  5. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  6. · ugg düşmanı ezik kızlar
  7. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  8. · sivrisinekle mücadele yöntemleri
  9. · lisede yapılan hayvanlıklar

pop art  

1. her şeyin sanat eseri olarak sergilebileceği iddiasındaki sanat akımı. önemli olan sergilemeyi bilmektir daha doğrusu nasıl sergilendiğidir. tazelik önemlidir, temelleri yıkma hedefindedir. boştur ama temeli derinlikle incelenesi ve boğululasıdır.

(bkz. andy warhol)
    (theother, 21.04.2004 03:12)
  2. çizgi roman karakterlerinin sergi salonlarında kendilerine yer bulmasıyla sonuçlanan akım
    (giberling, 13.05.2004 03:21)
  3. 1950 li yıllarda temeli atılmış populer kültür stilleri ve ticari sanat tekniklerini kullanmış amerikan akımı
    (kornish, 20.09.2004 03:36 ~ 03:36)
  4. zamanın teknolojisine karşı çıkmak, çok popüler olmuş sanayi mallarını protesto etmek amacıyla oluşturulan fakat daha sonra sanatlarını biraz reklam işine dönüştürerek kendisini yok eden sanat akımı.
    (jineps, 12.12.2005 19:46 ~ 19:47)
  5. var olan hazır malzemeleri ve nesneleri kullanarak tüketim dünyasına göndermede bulunan, yeni imajlar üreten akım.
    (pockedvegabi, 06.09.2006 17:38)
  6. evde oturuyorum geçenlerde heyecanlı bir genç geldi abi dedi pop artı çok seviyorum düşünsene herşeyi sergileyebiliyorsun modern zamanlara karşı açılan bir savaş sanatta gibisinden birşeyler söyledi..hangi art jean luc olmayan art mı die cevap verdim..
    (hayatberbat, 21.10.2006 16:11)
  7. 1950'lerde, özellikle abd ve ıngiltere'de soyut dışavurumculuğa tepki gösteren genç sanatçıların 1960'larda bir akım haline getirdikleri sanat türüdür. ıngiltere ve abd'de değişik koşullarda ve birbirinden bağımsız olarak ortaya çıkmıştır.

marcel duchamp'ın 20. yüzyıl başında hazıryapım nesneleri bağlamları nedeniyle sanat eseri olarak sunmuş olması, pop sanatçılarının popüler kültür imgelerini benzer bir motivasyonla sunmalarında etkili olmuştur.
    (fashiondesigner, 15.01.2007 15:55)
  8. 1950'lerin sonunda ingiltere'de ortaya çıkıp 1960'larda avrupa ve amerika'ya yayılan bir sanat akımı.genellikle resim ya da az sayıda heykel ürünü verilmiştir.temel yönelimi endrüstri toplumunun günlük tüketim eşyalarını,kitlesel iletişim çağının teknikleriyle betimlemektir.bu tür objeleri çevrelerinden yalıtıp abartılı boyutlarda ve çoğunlukla resimli roman ya da reklamcılık teknikleri kullanarak resmeder.konular hamburgerden konserve kutusuna,sigara paketine dek değişebilir.bu alanda a.warhol,g.senegal ve r.rauschenberg en tanınan pop art'çılardır.
    (so so, 11.05.2007 15:11)
  9. (bkz: sıçsam sanat olur)
    (wondrous, 03.07.2007 01:00)
  10. lisede pop art icra etmeye çalıştığımız bir resim dersinde, arkadaşın tuvali karmakarışık çılgın renklerde boyayıp ortasına da gayet kıvrımlı çizilmiş bir kütle kaka evet gerçekten kaka şeklinde ifade etmeye çalıştığı sanat akımı. herhalde sıçsam sanat olur pop art da böle bişey olsa gerek diye düşünmüştür. aklıma geldikçe gülmem geliyor hakkaten.
    (havuç varyermisin, 03.07.2007 01:53)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil