her şeyin sanat eseri olarak sergilebileceği iddiasındaki sanat akımı. önemli olan sergilemeyi bilmektir daha doğrusu nasıl sergilendiğidir. tazelik önemlidir, temelleri yıkma hedefindedir. boştur ama temeli derinlikle incelenesi ve boğululasıdır.
zamanın teknolojisine karşı çıkmak, çok popüler olmuş sanayi mallarını protesto etmek amacıyla oluşturulan fakat daha sonra sanatlarını biraz reklam işine dönüştürerek kendisini yok eden sanat akımı.
evde oturuyorum geçenlerde heyecanlı bir genç geldi abi dedi pop artı çok seviyorum düşünsene herşeyi sergileyebiliyorsun modern zamanlara karşı açılan bir savaş sanatta gibisinden birşeyler söyledi..hangi art jean luc olmayan art mı die cevap verdim..
1950'lerde, özellikle abd ve ıngiltere'de soyut dışavurumculuğa tepki gösteren genç sanatçıların 1960'larda bir akım haline getirdikleri sanat türüdür. ıngiltere ve abd'de değişik koşullarda ve birbirinden bağımsız olarak ortaya çıkmıştır.
marcel duchamp'ın 20. yüzyıl başında hazıryapım nesneleri bağlamları nedeniyle sanat eseri olarak sunmuş olması, pop sanatçılarının popüler kültür imgelerini benzer bir motivasyonla sunmalarında etkili olmuştur.
1950'lerin sonunda ingiltere'de ortaya çıkıp 1960'larda avrupa ve amerika'ya yayılan bir sanat akımı.genellikle resim ya da az sayıda heykel ürünü verilmiştir.temel yönelimi endrüstri toplumunun günlük tüketim eşyalarını,kitlesel iletişim çağının teknikleriyle betimlemektir.bu tür objeleri çevrelerinden yalıtıp abartılı boyutlarda ve çoğunlukla resimli roman ya da reklamcılık teknikleri kullanarak resmeder.konular hamburgerden konserve kutusuna,sigara paketine dek değişebilir.bu alanda a.warhol,g.senegal ve r.rauschenberg en tanınan pop art'çılardır.
lisede pop art icra etmeye çalıştığımız bir resim dersinde, arkadaşın tuvali karmakarışık çılgın renklerde boyayıp ortasına da gayet kıvrımlı çizilmiş bir kütle kaka evet gerçekten kaka şeklinde ifade etmeye çalıştığı sanat akımı. herhalde sıçsam sanat olur pop art da böle bişey olsa gerek diye düşünmüştür. aklıma geldikçe gülmem geliyor hakkaten.