|
|
- http://patlican.ekolay.net/...
bu haberi okuyup gitar çalmaya karar veren bireylerin eylemidir. e tabi herkes popüler olmak için gitar çalarsa kimse popüler olamayacağından ufak bir zümre diğer enstrümanlara başlamak zorundadır.misal:
(bkz: ezik olmak için bass çalmak)
analiz:
gruplarda 2 gitar hatta 3 gitar olmasının sebebi budur, insanlar ezik olmayı tercih etmediği için büyük bir bassçı açığı vardır müzik piyasasında... ama şuan piyasadaki bassçılar o stüdyo senin, o kayıt benim koşturdukları için full mesai yapıp deli para kazanıyorlardır.
gitaristler ise genelde evde home recording tekniklerini çözmeye çalışırlar, internetten yapılmadık müzik yarışması başvurusu bırakmazlar. güzel beste yapayım diye çılgınlar gibi eve kapanırlar, sonra yarışmaya yollarlar. ama karşısında geçilmek üzere bekleyen binlerce daha gitarist vardır. işi zordur.
bassçı ise bu yarışmalardaki çoğu şarkının kayıdında bass çalmıştır, hazır besteye akorların kök notasını basmıştır. işi kolaydır, temizdir, parasını da kazanır. kayıt başına az alır ama sürümden kazandığı için gitaristten bile daha iyi para kazanabilir. her yazın bir kışı olduğu gibi her kışın da bir yazı olur.
(bkz: neler diyorum ben)
- eskilerde kalmış bir şeydir.gün;bateri,davul,elektro gitarla(vb) popüler olma günüdür.
- ünlü bir gitaristin* kendisiyle röportaj yapan gazetecinin "neden gitar?" gibi absürd bir sorusuna "tabi ki kız tavlamak için!" diye cevap vermesiyle bir nevi doğrulanmış durum. sonrasında da "bu işe herkes en başta bunun için başlar" demişti de doğrulup bi düşünmüştüm "ulan gitar çalan kızlar lezbiyen olmalı o zaman?" diye. heyecanlanmıştım bi an. gençlik işte.
- (bkz: akdeniz akşamları)
- gitarı kaptığı gibi en yakın komşunun kapısını tokmaklayıp çaldığı parçayı yere göğe sığdıramayan kişinin alternatif yöntemidir.
gitar çalmak yüceliktir onlara göre.eğer okulunda gitar çaldığını bilen birileri varsa kozların elindedir.çok hava yapmışsındır,fiyakan vardır.kılıfını hazırla,tin tin tin okulun yolunu tut.müzik derslerin de vardır senin.hocana söyle ''bi parça çalabilir miyim hocaaam arkilere''diye.sonra izni de koparınca serenatına başla hafiften.oh ne ala.iki dakikada sınıfın gözdesi oldun ha.yok arkadaşım öyle şey.eğer gitar çalmayı bu kadar seviyorsan git kumsalda halka oluşturup ateşe baka baka çal.hem romantiklik yapıp sevgili kaparsın oracıkta.ama uğraşma orada burada populer olacağım diye.
sevgilini düşünürken odanda bir beste çıkar,kendi kendine populerleşiver o sıcacık odada.tellere bastıkça hisset duygunu.gitar çalmak çok basit bir şey oldu ya gözlerinizde öyleyse size ismail yk'dan ''allah belanı versin''i çalıyorum gitarımla.
- 10 kişiden 7sinin gitar çalabildiği günümüzde artık pek de geçerli olmayan bir şey.
|