|
|
- yazarı bilinmeden okunduğu takdirde grange mamülü olduğu düşünülebilecek stephen king tadı da vermeye çalışan maxime chattam romanı. roman kendini polisiye-gerilim sevenlere zevkle okutabilecek bir eser olduğu halde yakışıklı polis, glock tabanca, ve <spoiler> ikiz katiller </spoiler> gibi kavramlar içerir ki kendi kendime bunların tümü grange romanlarından birinde vardı ama hangisiydi diye sormama ve sonunda kızıl nehirler cevabını bulmama neden olmuştur.
- izlediğim her filminde korkmak yerine bol bol güldüğüm.hiç unutmam yurdun kantininde oynatmışlardı,bizde abartıp her karesine gülünce herkes gıcık gıcık bize bakmıştı.çok komik hem film hem halimiz...
(idiot, 02.07.2005 11:40)
- türkçe'ye kötü ruh şeklinde çevrilmiş ilki 1982, ikincisi 1986 ve üçüncüsü 1988 yapımı olan korku filmleri. başrolünde oynayan heather o'rourke 5 yaşında steven spielberg tarafından keşfedilmiş fakat 3. filmin çekimleri henüz tamamlanmadan 12 yaşında ölmüştür, 3. film ona ithaf edilmiştir. tek izlediğim filmi 3.süydü onu da 6-7 yaşında izlediğim ve başrolünde küçük bir kız olduğu için muhtemelen kendimle özdeşleştirdiğim için uzun bi süre ayna ve benzeri yansıtıcı yüzeylere bakmaktan korkmuştum.
- alm. gürüldeyen hayalet anlamına gelen sözcüktür. görünmeyen ama cisimlerle bir şekilde etkileebilen hayaletlerdir. bunlar kapıları çarparlar, yatakları sallarlar, ıvır zıvırı yerinden oynatırlar...
- 'ne şirin komşumuzdun sen jessica abla' uktesini vererek asıl benim içimde kalmış bir ukteyi ortaya çıkaran yazardır. zira komsukızının ismi jessica'dır. off ulan of
- maxime chattam imzasını taşıyan, okuması çok zevkli, bir sonraki sayfada ne olacak acaba diye düşündüren sürükleyici ama klasik olmayan doğan kitap'dan yayınlanmış polisiye roman.
- bilimum koordinat sistemleri hakkında sahip olduğu bilgiler neticesinde beni çok önemli bir hatadan döndürmüş olan 4. nesil yazar.
- love song başlığına girmeyi düşündüğüm giriyi, yapmak istediğim betimlemelerle benden biraz önce girmiş, böyle hisseden başkaları da varmış hakkaten dedirtmiş, sevindirmiş yazardır. evet.
(gogh, 12.08.2007 16:42 ~ 16:42)
- batı kültürlerinde eşyaların yerini değiştiren, eşyaları kendiliğinden hareket ettiren, bazen uçmalarına, düşmelerine neden olan ev ruhlarına verilen bir isimdir.
poltergeist fenomeni, genellikle çocuklu evlerde ortaya çıkar.
- no one lives forever 2 adlı oyunda görünmezlik veren şifredir.
- birkaç girisini okurken "yok artık" dediğim, bir sözcükten sonra gelecek sözcüğü merakla okuduğum ve katılmadığım tek birine rastlamayınca elleri dert görmesin dediğim yazar arkadaş.
- kökeni almanca. 'kötü bir ruhun sesi' diye türkçeye çevrilebilir.
cansız nesnelerin kendi kendine hareket etmesi, tanımlanamaz ürkütücü sesler/gürültüler, kendiliğinden oluşan yangınlar/ateşler.. vb olaylarla ortaya çıkan durumlara da denir aynı zamanda...
bunların uysal olanları olduğu gibi dehşet vericileri de var.
bir nesneyi saklayıp tekrar ortaya çıkarmak, nesneleri yerlerinden oynatmak uysal olarak nitelendirilebilir. ancak parapsikolojide 'vurucu ruh' olarak tanımlananları ise çok daha tehlikeli boyutlarda olabiliyor. eşyaları kırıp döken, insanlara zarar verelenleri bile görülebilir..
hem sinema hem de müzik alanlarında bu konuyu işleyen eserler de görmek mümkün.
- -bu başlığı ikinci kez ziyaret edeceğimi hiç düşünmezdim-
gece gece müziklere yamulmuşum yine. bir elimde kahve, diğer elim farede. başlıktan başlığa astral seyahatler yapıyorum. bir de ne göreyim: agalloch!
görmek şaşırttı doğrusu. tam da o sırada our fortress is burning part ii bloodbirds'ü dinliyorken...
bulmuşken kaçırmak olmazdı. bir 'slm nbr asl pls' çaktım, 'the lodge'yi armağan etti.
soğuk ve yağmurlu bir sonbahar gecesi içim ısındı.
ve sevindim. 'aha biri daha sözlükten kanka listesine eklendi' diye değil, 'birisi aynı benim hissettiğim duygularla dinliyor müziklerini' diye belki de.
sevindim...
- steven spielberg'in öyküsünü yazıp senaryolaştırdığı, tobe hooper'ın yönetmenliğini yaptığı 80'ler korku filmi. eğer meraklısı varsa the twilight zone'un 1962 tarihli little girl lost bölümünü indirip izlemesini öneririm. odasının duvarı bir başka boyuta açılan küçük kız kaybolur. anne ve babası onu geri getirmeye uğraşır. öykü de richard matheson'a ait.
|