gündem
  1. · yetenek sizsiniz türkiye
  2. · ezel
  3. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  4. · mutluluk veren küçük şeyler
  5. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  6. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  7. · bir kadının bilmesi gerekenler
  8. · yasuo fukuda
  9. · bir çocuğa verilebilecek en güzel hediye

polisle diyaloglar  

1. + sen benim kim olduğumu biliyo musun?
    - aaa pardon kim hanım, tanıyamadım..
    (ovid, 19.10.2005 00:35)
  2. -bu işin bi oluru yok mudur, memur bey??
    (selenikom, 19.10.2005 18:58)
  3. -alkol aldık mı?
    -valla bi bira be, ama beni bozuyo.
    ....
    -alkol aldık mı?
    -biz mi? valla sizi bilmem de ben almadım.. adama bak "alkol aldık mı" diyo, sanki beraber kumkapıdan geliyoz.
    (maddog, 26.11.2005 18:47)
  4. bir akrabamızın başından geçmiştir:
    polis1: beyefendi, kırmızı ışıkta geçtiniz, üstelik şu anda ters yoldasınız.
    akraba: öyle mi? hehe.. şey ben üniversitede prof.um. bakın kartım burda. derse geç kalıyorum da, eğitim önemli tabii.
    polis2 polis1'e: aaaa öyle miiiii, hadi oğlum o zaman çabuk çabuk kesin cezasını, geciktirmeyin hocayı.
    (gelirsemkal, 29.03.2006 09:05)
  5. şahsen başıma gelen bir olay.4 arkadaş duruyoruz bi arkadaşımızın babası millet vekili.

p:gençler kimlikleri göriyim...
    b:buyrun tabi.
    p:bu saatde burda ne işiniz var?
    b:hiç memur bey kafa dinliyoruz.
    p:dinlicek başka saat bulamadınız mı?
    b:belli saatimi varmış bu işin?
    p:soruma soruyla cevap vermeyin.pederler ne işle meşgul?
    b:(ben)serbest meslek,(ark)vekil,(ark)emlakcı
    p:babanız hangi partide?
    b:akp
    p:aktif mi?
    b:aktif aktif.
    p:eylenmenize bakın beyler.bi isteğiniz var mı?
    b:hahahhaha
    (craitchik, 29.03.2006 10:13 ~ 10:14)
  6. -abi okula doğru gidiyorsanız bizi bi atabilir misiniz?
    -siz bizimle merkeze gelip iki çay içmek ister misiniz?
    -saolun abi hayırlı geceler
    (breath, 30.03.2006 00:46)
  7. inönü'deki fener maçı girişi üst arayan polislerle geçen diyalog:
    p:gel bakalım genç var mı çakmak falan üstünde
    b:yok abi bi döner var ondan da bişey olmaz heralde
    p:huahaha de get la sende bişey yoktur zaten geç geç
    b:?!?!?

ciddi ciddi üstümde silah neyin olsa ne olurdu acaba merak etmiyor değilim.
    (silentpain, 30.03.2006 01:40)
  8. marmara üniversitesi göztepe kampusu, 29.03.2006

okulun bozkurt takımı satır kalkan ekibi kurmuş resim öğretmenliği bölümünde kesecek nü model aramaktadır.

öğrenciler: görmüyo musun adamın elinde satır var, niye göz altına almıyosun?
    polis (pişkin bir edayla): ne yapayım, asayım mı şimdi adamı?

malesef 45 dakika sonra bu kişi bir öğrenciyi kürt olduğu için kafasından bıçaklamıştır. polisi kimse görmediğinden diyaloğun devamı gelmemiştir.
    (chaghdash, 30.03.2006 01:41)
  9. maç çıkışı ;

-polis bey afedersiniz
    -evet
    -bi şey soracam
    -buyrun
    -bu siktiğimin kapısını çile çekelim diye mi açmıyosunuz?
    -şeyy
    -götümüzden kan aktı kan
    (vincent vega, 01.07.2006 21:32 ~ 26.08.2006 15:47)
  10. maç esnasında meşale yakılır

-alın hepsini
    -komserim yapma biz universiteliyiz misyonumuz farklı bizim
    -misyon ne
    -görevlerimiz yani abi
    -ne yapacaz
    -almasanız içeri yani konseptimiz de yok bizim böle olaylara katılmak
    - ıhhh ..olmaz olsun sizin gibi universiteli daha türkçe konuşamıyosunuz.. alın bunları
    -??
    (vincent vega, 01.07.2006 21:42 ~ 21:45)
  11. gerçektir

arkadaşlarla hız yapılır polis yakalar po= polis b= biz

po- ehliyet ruhsat!
    b- abi bak biz öğrenci adamız yapma şimdi kızlarla buluşacaz, rezil oluruz
    po- kanunlar öyle gençler yapabileceğim birşey yok.
    b- nolur abi hadi bi kıyak yap sende gençdin geçtin bu olaylardan
    po- şimdi kızlarla buluşmaya gidiyorsunuz, para lazım tabi.
    b- sağol abi ya..
    po- biz de memuruz çocuk büyütüyoruz *
    b- abi üstümüzde cok bişey yok, 50 verelim anlaşalım
    po- şaka mı yapıyopsunuz?
    b- abi kızlarla dolaşacaz üstümüzde sadece bi yüzlük var
    po- ben bozarım, verin

ve anlaşma sağlanır, utanmasa fiş kesecek
    (panavision, 25.08.2006 19:25 ~ 19:29)
  12. renan bilek'e ait bir diyalogdur.

küba ve latin amerika devletleri dayanışma gecesinde, küba si yanki no başlığı altında konser veren renan bilek karakola götürülür.

k:komiser r:renan bilek

k:'küba si yanki no' diye şarkı yazmışsın.

r:evet.ama kötü bir şey demedim ki, kübaya evet, yankiye hayır dedim

k:si evet mi demek?

r:si.
    (ya moor, 25.08.2006 19:32 ~ 19:46)
  13. azeri bir arkadaşım izmire yeni gelmiştir. her yabancı gibi gittiği yeri sorarak bulma çabasındadır. kaybolmuştur. gidecek yeri tarif edecek en müsait şahsın sinek avlayan trafik polisi olduğunu düşünmektedir. yanaşır:

- merhaba memur bey.
    + merhaba, buyurun.
    - ben azdım.

polis beklemediği bir cümle karşısında neye uğradığını şaşırmış, hatta iyicene apışmıştır.

biraz konuşmadan sonra arkadaşın azeri olduğu anlaşılmış, azmak kelimesinin de azericede kaybolmak, yolunu şaşırmak anlamına geldiği ortaya çıkmıştır. (örneğin ormanda azılır, büyük şehirlerde azılır, cihangirde azılır gibi.) ortalık şenlenir.

perde.
    (ephendy, 01.02.2007 18:03 ~ 06.04.2008 22:18)
  14. kadıköy'deki fenerbahçe-galatasaray maçı sonrası bizi* iskeleye kadar götürmektedirler. biraz dar bir yerden geçerken farkında olmadan polis kordonunu aşmışımdır..
    o.ç.(polis),b(ben)
    o.ç. :(dirseğiyle yüzüme vurarak)napıyosun ulan sen bizi geçmiyceksiniz.
    b : evet bunu ilk söylediğinde de anlamıştım.ama etrafına bi baksaydın hani dar yoldan falan geçiyoruz,farkedersin belki.ama pardon ya kaba kuvvet kullanmadan konuşamayan bi insandan bunları farketmesini bekleyemezdim,kusura bakma eşeklik bende.

devamında bir kaç cop darbesi daha yemişimdir.ancak bu insan hala copunu sallaya sallaya gezip insan dövmektedir.
    (middle finger response, 01.02.2007 18:15)
  15. po-gençler gelin bakayım bi kimlik gösterin.
    biz-buyur hocam.
    (kimlikleri kontrol etmeye gider.)
    po-tamam gençler gidebilirsiniz.
    ben-ya hocam bişi sorucam.şimdi biz suçlu olsak yani aranıyor olsak senin arabaya doğru gelmeyiz dimi.yani bize neden kimlik soruyosun ki?elimiz yüzümüz de düzgün allaha şükür.
    po-bakın gençler sabaha kadar belirli sayıda kimlik sormak zorundayım.şimdi ben de anlıyorum zaten kim suçlu kim değil.bi tane çakala sorsam herif aranıyor çıkacak al başına belayı onunla uğraşamam ben.
    biz-peki abi kolay gelsin.
    ???
    (a perfect tool, 17.02.2007 00:05)
  16. radara yakalanıldığı biliniyorken, ekibin yanından geçerken, arabanın camından doğru;

e: oo aydın abi naptı ya?
    p: iyidir koçum biraz yavaş bak şikayet var radardan be ya...
    e: eyvallah abi, inşallah.
    (esquire, 17.02.2007 00:14)
  17. +ehliyet ruhsat
    -buyrun polis bey
    +hız sınırını geçtiniz 105 yapıyordunuz
    -ama nasıl olur ben hız ayarlayıcısında gidiyordum bakın göstergeye hızım 85km
    +ben anlamam öle hız ayarlayıcısı falam radar 105 diyor
    -peki radar nerde görebilirmiyim bakmak istiyorum
    +(bir süre bekledikten sonra) radar ilerde bize ordan bildirdiler o yüzden durdurduk sizi şimdi ters yol radara kadar yürümek falam olmaz.
    -nedemek olmaz bu durumda ben bu belgeyi imzalamıyorum kabul etmiyorum ehliyet ve ruhsatımı aliyim artık evime yollarsınız eğer gerçekse bu durum.
    +ubga bunga hededehodo blada bla(birşeyler söyler ama pek duyulamamıştır.)

sürücü bayandır. trafik polisinin yaptığı aidlik yüzünden bütün yol boyunca siniri bozulmuştur. aradan aylar geçmiştir fakar eve herhangi bir ceza gelmemiştir.
    nekadarda dürüst polis memurlarımız var yahu..
    (ucgolgelisey, 06.04.2008 14:18 ~ 14:19)
  18. gözleri bağlı üçüncü sınıf tıp fakültesi öğrencisi; sabahın 2 veya 3'ünde farkedemediği bir saatte merdivenlerden kolları bükülmüş bir şekilde çıkartılmaktadır. sorguya götürülen genç kardeşimizin tıpçı olduğunu bilen memleketimin polisi faydalanmak ister.

p- genç benim bu dizlerim, dirseklerim ağrıyor. böyle geziyor bu ağrı, gece uyutmuyor.

genç- (içinden küfrederek) gündüzlerimi daha çok oluyor böyle geceleri mi?

p- geceleri çok artıyor... uyutmuyor.. sürekli novalgine alıyorum...

genç- meslek kötü senin.. rutubetli kötü buralar iş değiştir sen.. başka iş bul kendine...

p- (cevap vermez... tıbbiyeli öğrencinin tıbbi yardımını da beğenmez... egzersiz ile ağrılarının geçebileceğini düşünüp arkadaşlarıyla birlikte gençte egzersiz çalışmaları yapar)
    (gustaveflourens, 06.04.2008 14:56)
  19. kpss öncesi arkadaşımla sınava girmeden önce son sigaralarımızı içerken kapıda görevli olan polis memuru yanımıza yaklaştı ve :

+okul bahçesinde sigara içmenin yasak olduğunu bilmiyorsunuz galiba
    -yoo bilmiyorduk
    +62 ytl senden,62 ytl arkadaşından,ne etti 124 ytl,bi de izmaritleri yere atarsanız 42 şerden 84 ytl de onun parası,toplayın bakalım hepsini
    -sınav öncesi çok iyi oldu bu hesaplama,matematik problemi gibi,sağolun bu alıştırma için.
    +(bir anlık sessizlik,şaşkınlıkla beraber) neyse için bu seferlik,izmaritleri yere atmayın ama.
    (buzdan hayaller, 15.07.2008 14:08)
  20. trafik polisi:
    - alkol var mı?
    - bi kasa vardı arkada ama bitirdik be, geç kaldın.
    (heathcliff, 15.07.2008 14:10 ~ 21:15)
  21. yıllar önce gaspa uğradıktan sonra karakolda ifademizi alan polis memuru:

- abi beş kişiydiler işte.
    + onlar sizin pipinizi yesin. şerefsiz onlar. pisliğin, adinin önde gidenleri hapçı hepsi pipinizi yesinler. pipinizi öpsünler, pipinize kurban olsunlar...
    (salladım, 15.07.2008 14:27 ~ 16:23)
  22. üsküdar taraflarında bir olay olmuştur, polis olay yerine intikal etmiştir ve yoldan geçenlere kimlik kontrolü yapmaktadır.

- gençler kimlikleri görelim?
    + pe-peki.(her gün polis durdurmuyor ki götümüz attı tabii)
    - siz öğrencisiniz.
    +?????(sağol)

sanki öğrenci adam suç işleyemez, hasta mıdır nedir?

fofiyk: bu arada suçu biz işlemedik, kötüleyen arkadaşlar yanlış anladılar heralde.
    (authentic, 15.07.2008 15:28 ~ 16:34)
  23. bir gece içmiş bir şekilde karşıyaka sokalarında arkadaşlarla dolaşıyoruz. canım midye dolma çekti. köşedeki tezgahtan gittim yumuldum midyelere arkadaşlarda " hadi amuaa goyuum seni mi beklicez ayı." şeklinde kibar uyarılarını yapıyorlar. onlar gitti. ben hala zıkkımlanıyorum. arkama bir devriye arabası yaklaştı. tedirgin oldum haliyle. ansızın şu diyalog geçti:

p: genç bi bakar mısın?
    n: buyur amirim. ( sanki adamla aynı emniyet müdürlüğünde çalışıyoruz mk.)
    p: kimliğini bir ver bakalım.
    n: buyrun... bir problem yok değil mi, amirim?
    p: yok. canııım. rutin kontrol bunlar. ( o sırada telsizle merkeze benim nüfus bilgilerimi veriyor.)
    p: midyeciyi tanıyor musun?
    n: yok amirim tanımam.
    p: napıyosun orda peki?
    n: midye yiyorum amirim.
    p: çağır bakayım onu, o da getirsin kimliğini.

tam dönülür midyeciye seslenmek için. midyeci bir varmış bir yokmuş hesabı pırrrrr!!

n: amirim adam yok. ( olay yeri inceleme 1. 04 tamam.)
    p: nereye gitti o ?
    n: valla bilmiyorum komserim. midye... kem küm.
    p: tamam. al git.
    n: kolay gelsin amirim.
    p eyvallah.

sonradan öğrendim. meğer incili ve incisiz midye olayı varmış. böyle koko moko katıyolarmış midyeye. tüm istanbullu saflığımla bu olayın içinde kalmıştım. izmir çok bozuldu çok.
    (nevarlannevar, 14.08.2008 02:38 ~ 02:45)
  24. pm=polis memuru , ddg=damdandüşegelen
    pm: kırmızı ışıkta geçtiniz. evrakları alabilirmiyim.
    ddg: ben geçerken sarı yanıyodu komserim.hemde durabilecek hızda değilim (evet aynen dedim bunu nasıl bi gerekçeyse!!!)
    pm: kavşaktan geçiyosunuz hızınızı ayarlayacaksınız
    ddg: ya ben dönmedimki dosdoğru geldim
    pm: ?????
    ddg: (baktım olmuyo acındırma moduna geçtim. bayanların erkeklere karşı en büyük silahıdır, çoğu zaman işe yarar) abi araba babamın (külliyen yalan , çalıştım aldım arabayı vidasına kadar benim sadece ruhsat babamın üstüne), cezayı görürse bi daha arabayı vermez nolur yazmayın. mır mır mır mır mır mır. (polislerden ikisi acımaya başladı ama esas cazayı yazan üçüncüde tık yok yazıyo cazayı. baktım böylede olmuyo b planına geçtim. musluklar sonuna kadar açılsın. en büyük ve etkili silahı kullanıyoruz: ağlama)
    ddg: komserim ühühühüh babam ühhh arabayı ühühühü vermez bi daha ühühühü. ya nolur yazmayın üühühühühüh nolur ühühühüh
    pm: ya ablacım niye ağlıyon, ya zaman oluyo bizde geçiyoz kırmızıda
    ddg: siz benim babamı bilmiyosunuz mahveder beni ühühühühühühüh (tamamdır artık cezayı yazanda kafalandı, ama ne fayda yazdı 170 ytl cezayı.yılmadım, bi gayret iptal ettireyim diye ağlıyom. ama öyle böyle ağlamak değil. performansıma ben bile hayran kaldım)
    pm: abla iyide yazdık artık cazayı yapabileceğim bişey yokki, bunu iptalde edemem. ama bak şurdaki c yi d yapayım cezan 52 ytl ye düşer. abla ağlama dünyanın sonu değilki, insanız hepimiz hata yapıyoruz.
    ddg: tamam komserim sağolun ( buda olmasaydı keşkeya neyse buna razı olcaz artık. 170 ytl yi sıyırdık)

not: tabi olaylar bu kadar kısa ve kolay değildi. ben ahaliyi sıkmamak için özü yazdım.
    (damdandüşegelen, 14.08.2008 11:13)
  25. bir roxy gecesi dönüşünde akm önünde bekleyen ekiple aramızda şu dialog geçti;

ben : abi alkolmetre var mı?
    polis: napcaksın alkolmetreyi?
    b: üflicem abi başka bir şey yapılıyor mu ki onunla?
    p: niye üflüyosun?
    b: 50 promilin altındaysa arabamla dönücem, üstündeyse taksi cagiricam.
    p: git sen git bir sey olmaz
    b: durduk yere kaptırmayalım abi ehliyeti
    p: o zaman taksi çağır
    b: abi ben üflesem?
    p: yok bizde, o her trafik ekibinde olmuyor.
    b: hmm. o zaman size kolay gelsin abi ben kaçtım.
    (faati, 14.08.2008 14:51 ~ 14:52)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil