belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  2. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  3. · aşk ı memnu
  4. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  5. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  6. · annenin gençlik fotoğrafları
  7. · galatasaray
  8. · tosuncuk
  9. · spleak

polisin demir cop kullanacak olması  

sayfa  / 3
  1. hali hazırda kullanılan plastik jopun acısı kırık çıkıktan kesinlikle beterdir. jop yediğimden değil oynarken bana çarpmıştı acısını unutamam.
    (orcus, 12.11.2008 15:23)
  2. doğu illerinde mazlumlaşan polis teşkilatının kendine güvenini tesis etmek için olsa gerek. her direnişçi, her asi, her kural tanımaz, her protestocu dersten çıkıp elinde pankartla meydanda sadece slogan atan gözlüklü efendi genç; emekliliğinde mağdur olmak istemeyen aile babası devlet memuru; demokratik hakkını arayan kentli orta sınıf ya da işçi değil tabii; biber gazıyla zehirleyebileceğin, gönlünce kaldırımda kafasına tekme atıp, sırtına çıkıp gazeteye poz verebileceğin.

değil mi? dur bakalım gösteri ve toplanma hakkına kurşun sıkmak ne zaman yasallaşacak?
    (altlejant, 12.11.2008 15:25)
  3. kendilerine nacizane tavsiyem yavuz sultan selim kılıcı kullanmaları. hem bu sayede tarihimizi de yaşatmış oluruz. polis bayramlarında taksimde her kılıç çekişlerinde içlenir ve yavuz sultan selim'i yad ederiz.

öyle saçmalığa böyle saçmalık.
    (onurene, 12.11.2008 15:26 ~ 19:41)
  4. plastik jop çok can yakmasına rağmen kalıcı hasar verme konusunda etkili değildi. gerçi ben bir 8 mart eylemi hatırlıyorum bir kaç arkadaşımın omurlarını zedelemişlerdi ama onu tekmeyle mi copla mı yaptılar bilemiyorum. şimdi kalıcı hasar veremeyince ne oluyor, adam bir sonraki eyleme gene geliyor. oysa demir cop öyle mi vurdu mu kemiği bir güzel kırar, bele mele vursa kötürüm eder. adam da eyleme ömür boyu gelemeyeceğinden toplumsal olaylarla başarılı bir mücadele verilmiş olur. ama yeterli bir önlem değil. sonra vietnam savaşı gazileri gibi tekelerlikli sandalyeyle falan gelirler eyleme moral açısından etkili olurlar; en iyisi katana dağıtılsın polislere. şöyle tek hamlede kelleyi alıverirler toplumsal olay falan kalmaz.
    (gelecegim, 12.11.2008 15:29)
  5. tercih sebebleriyle beni benden alan kararı olmuştur emniyetin.
    şöyle ki;

sivil hayatla barışık bir polis prototipi oluşturmak.

katlanabilir özelliği sayesinde copu gizleyebilmek.

çıkaracağı sesle göstericileri ürküterek eylemden vazgeçirmek.

şüpheliyi tek darbeyle etkisiz hale getirmek.

ciddi ciddi dalga geçmek böyle bir şey olmalı evet,eminim artık.
    (normalşartlaraltındaveodasıcaklığında, 12.11.2008 15:36)
  6. biber gazı yerine yakında gaz odalarıyla gelen polisler kimseyi şaşırtmasın.devlet kendini korumak zorunda.

bu kontrollü güçtür.polisin kalkanları kurşun geçirmezdir belki,panzerleri yedi yaşında bir kız çocuğunu yanlışlıkla ezebilecek kadar büyüktür.onlara karşı atılan taşların hesebını kim verecek?o taşlar yüzlerinde belki de yemek yiyen bir adama atılan tokattan daha kötü iz bırakacaktır.kim verecek bunun hesabını?

iki yıllık polis yüksek okulundan mezun olanlar ve dört yıl üniversite okuyup belli bir süre polislik eğitimi alıp mesleğe atılan insanların demir cop kullanması kadar gerçek bir şey olabilir mi?demir cop.demir gibi yürekli bu yiğitler.vurdular mı insanı yere yapıştırırlar.insan adam olup o copa yaklaşmamalı,eylemleri bırakmalı.polise saygı,eylemciye cop.öyle 1 mayısları,8 martları saymıyorum ben.bir zamma karşı yapılacak eylemler de bırakılmalı.demir coplara bırakılmalı meydanlar.bu psikolojik savaşta polislerin kazandığını kabul etmeli,işkenceci polisleri sevmeli,kendilerine güvenleri silahın himayesinde olan bu insanlarımızı kutlamalıyız.silahlar,coplar ne güzel bir düzen.demir copumuzu aldık da geldik yok mu isteyen(bkz: cop)
    (senzahmetetmebenalırım, 12.11.2008 15:43 ~ 15:43)
  7. bundan sonra eylemcilerde acme markalı devasa mıknatısları görebileceğimiz anlamına gelir.
    (rasmus, 12.11.2008 15:45 ~ 15:49)
  8. "sesi işiten şüphelinin, direnmekten vazgeçeceği hesaplanıyor."
    ince hesaplar yapılmış belli. yani o şüpheli başını ellerinin arasına alıp, yere çömelirse vurulmayacak? hmm tamam.

"vücut bütünlüğüne zarar vermemek için cop, kafa, kol, dirsek gibi kırılgan yerlere vurulmayacak."
    hı, hı evet.

"bir defa kullanılacak ve kaba ete vurulacak."
    işte buna gülerim artık.
    yapmayın yahu. bizim polisimiz, asabi, agresif ve öfkeli bir polis (genelleme yapıyorsun deme şimdi canım benim. doğruya doğru. bu böyle.) acaba bizim agresif, öfkeli ve bazı, bazı kontrolsüz olan polisimiz o jopu bir kez mi kullanır? ya da sadece kaba ete mi vurur? direnmekten vazgeçen şüphelinin "abi vurma" demesine karşılık, "abinin amına korum" diyerekten o joplar kafaya inmeyecek yani? kolu, bacağı hesaplayacak da öyle vuracak polisimiz. dan dun geçirmeyecek yani... hmmm oldu.
    emniyet umarım nasıl bir karar aldığının farkındadır. "polis can aldı!" gibi haberlerin sayısı artmasın da!
    (ceyyar kermit, 12.11.2008 16:03)
  9. katlanabilir ve gizlenebilir de olabilirmiş bunların copu.vay be,en azından g.tü kurtardık.telaşla copunu gizlemeye çalışan bir polisten daha tehlikeli bir şey yoktur.o telaş anında eylemcilerin elleri hep arkada gezmektedir,neden büyük afişler,bezler hep en önde ve az olur?arkada olanların onları tutacak elleri başka yerdedir,ya ya,g.tü kurtardık ya isterse paslanmaz çelik olsun cop,ben razıyım

bir de porselen yapsalar,daha burjuvazi için..böyle pırlantalı falan...gece klüplerinin oraya koyulur,zengin işi
    (senzahmetetmebenalırım, 12.11.2008 16:08 ~ 16:13)
  10. o jopun muhatabı kim olursa olsun, kan dondurucu bir haberdir. bunu düşünen parlak fikirli kişiye bir öneri de benden: üzeri de çivili olsun o demir jopun, görüntüsü de sesi kadar caydırıcı olur o zaman.
    (arapbebek, 12.11.2008 16:08)
  11. -bunun demir olanları çıkmış diyorlar
    -evet, ama o bunun kadar iyi girmiyor
    -girmiyor derken?
    -yağlamak falan gerekiyor
    -e tabi siz bilmeyeceksiniz de kim bilecek dimi?
    -az daha eğil
    -eğil derken?
    (diazepam, 12.11.2008 16:17 ~ 16:17)
  12. kötü bir fikir.

polis topuz kullanmalı bence.

katlanıp gizlenebiliyormuş, bak sen. artık katlayıp nereye gizleyeceklerini de ben söylemeyeyim buradan. ayıp.
    (est non, 12.11.2008 16:19)
  13. madde 1: sivil hayatla barışık bir polis prototipi oluşturmak.

ben kendi adıma konuşayım. belinde sustalı demir bir cop olan polisle barışık olmam arkadaş. ayrıca bu maddenin konu ile alakasını da çözemedim. uykulu olduğumdan herhalde.

madde 2: katlanabilir özelliği sayesinde copu gizleyebilmek.

benim polisim sever elinde copla gezmeyi. gizleyeceklerini pek zannetmiyorum. gizleseler bile hepimiz o copun polisin belinde olduğunu biliyoruz.

madde 3: çıkaracağı sesle göstericileri ürküterek eylemden vazgeçirmek.

tamamen komedi. coptan çıkan sesle eylemci mi ürkütülür lan. eline kese kağıdı al, şişir bi güzel, sonra da patlat. bu daha etkili.

madde 4: şüpheliyi tek darbeyle etkisiz hale getirmek.

hmm. ya yoğun bakıma ya mezarlığa. ikincisi daha bir olağan gözüküyor. ayrıca ne kadar eğitim verirsen ver, benim polisim "tek darbe" hakkını bel üstünde bir yerlere ya da beyninin tam ortasına kullanacaktır.
    (o6kara, 12.11.2008 16:29)
  14. birazcık batılı olalım artık di mi? bu süper yenilikten sonra ben de 2 tane öneri sunmak istiyorum. 2si de batı standartında:

(bkz: polisin elektrik yerine nükleer enerji kullanması) (arada bir greenpeace'çilere de verirler bu yeni elektrikten, akıllanır pezevenkler)

(bkz: polisin filistin askısı yerine çarmıh kullanması) (avrupaya gönderme olur lan işte. bu sefer gıdım ses çıkaramazlar.)
    (mordevrim, 12.11.2008 16:39 ~ 16:39)
  15. tornacılık mesleğini yeniden yükselen değer haline getirecek olan radikal karar.
    (metropolsalagi, 12.11.2008 16:55)
  16. güzel bir ahenk oluşturacak, doğru karar. neydi o önceden kafanın kimyası ile cop ayrı tellerden çalıyordu. şimdi kafanın hammeddesi ile cop müthiş bir ahenk oluşturacak, 2009 yılının modasına damgasını vuracaktır.
    (anarsist, 12.11.2008 17:00)
  17. polisin elini kuvvetlendirirken eylemci, taraftar vb. her an polisle karşı karşıya gelme ihtimali olanların belini "kuvvetsiz"lendiren elim olay. o değil de şu kasklara numara verme olayı vardı kameralardan tespit etmek kolay olsun diye, noldu ona?
    (asasdas, 12.11.2008 17:02 ~ 17:03)
  18. demir jopun plastik jop gibi kanser yapıcı etkisi yoktur. polyanacı bir yaklaşım.
    (kızkurusu, 12.11.2008 17:06 ~ 17:07)
  19. polisle halkı birbirinden uzaklaştıran bir eylem daha...
    ne oluyor bu memlekete?kim ağzını açacak olsa polis yaka paça götürüyordu zaten.
    yakın temasa bile gerek yok panzerle saldırsınlar bence.
    yazık çok yazık...
    (solar eclipse, 12.11.2008 17:19)
  20. muhtemelen onay görmeyecektir polislerden. zira kendileri adım atmaya bile üşenmekteler bir de koskoca demiri mi taşıyacaklar.
    hem öyle bile olsa demir niye taşıyorlar ki. balta taşısınlar böyle kodummu kafayı alsın. kavak odunundan sapı, kırmızı boyalı kafası
    gürz de olabilir mesela çok şekil dururdu kendilerinde. ne de olsa allah allah nidalarıyla saldırılıyorlar osmanlı ordusu gibi.

bence bu atılımlar devam etmeli. çevik kuvvet deli ordusuna döndürülmeli ne de olsa çok da farkları yok

aslında bunları tartışamsak da olur bence. ne de olsa bunca kafası çalışmayan adamın eline bu kadar yetkiyi verdikten sonra cebine demiri koysan ne fark eder. onlar zaten dövecek oldu mu almıyorlar mı içeri? ölmüyor mu insanlar işkenceler de?
    (bokarec, 12.11.2008 17:31)
  21. 30 ytl ye satılıyordu bu coplar, muhtemelen akp li bir iş adamına çin den ithal ettirilip parasına para katılacak. ama müstehak, sonuçta akp ye oy vermeyen işçisidir, memurudur, emeklisidir yiyecek dayağı.
    (ben yengenden boşancam, 12.11.2008 17:36)
  22. bir üst modelinde kırbaç da bekliyoruz artık.
    (purplefrog, 12.11.2008 17:44 ~ 17:44)
  23. demir coplar çevik kuvvet birimlerine dağıtılmayacaktır.
    (burakk, 12.11.2008 17:49 ~ 17:55)
  24. ''anlaşıldı ağız tadıyla bir eylem yapamayacağız artık'' dediğim durum. daha önce ne kadar yapıyordum, yada yaptıklarım tamamen eylem mi bilemiyorum. eylem yapmış olmak için sonuna kadar kalmak mı gerekir.? galiba benimki üniformadan doğan kaçma psikozu. dayanamıyorum.
    (phillytominny, 12.11.2008 17:53)
  25. bunun yerine, polis de dtp'liler gibi çocuklarını getirsin eyleme. çatışsınlar orta yerde. böylece malum parti yandaşları ve benzer zevat türk polisi'ne küfretmekten vazgeçer!1!!1
    (josephe reinette, 12.11.2008 17:56)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil