suçluyu ve saldırganı etkisiz hale getirme tekniklerini öğrenmesi için düşünülen uygulamadır. bunun için fransa'dan 6. dan aikido ustası nebi vural davet edilmiş . polis artık cop yerine yakın dövüş sanatlarından istifade edecekmiş.
nebi vural 25-28 aralıkta anıttepe spor salonu'nda polislere aikido dersi verecekmiş. 4 gün! bakalım polis 4 gün aldığı aikido eğitimini nasıl değerlendirecek? merakla bekliyorum.
polisin gücünü orantılamak isteyen vatandaşların*wing tsun öğrenmelerini tavsiye ettiğim uygulamadır. herkes bilir ki, wing tsun yapan biri* aikido yapan birini* halı gibi çırpar.
+ evet arkadaşlar, gün öğrendiklerinizi icra etme günüdür! gösterin kendinizi, utandırmayın bizi!
- görev dağılımı ne şekilde olacak amirim?
+ cemal, sen ve ahmet ara sokaklara dağılan göstericilerlerle ilgilenin! karşılaştığınız zaman coplarınızı bir kenara koyun ki, ürkmesinler. orantılı güç kullanacaksınız sansınlar..
- peki ya sonra amirim?
+ sonrası ne evladım? burda aldığınız eğitimin hakkını verin işte! akşam izliycem haberleri; şahane döner tekmeler bekliyorum sizden. kroşeleriniz 1 defada etkisini göstermeli.
* eheh o işi bana bırakın amirim! geçen sefer yerde yatan kadına uçan tekme atan polis olarak yaftalamıştı satılmış medya beni, bakalım bu defa ne diyecekler!
+ aferin aferin! metin sen yakaladığın gösterici çocukların kollarını nasıl kırmayacağını öğrendin değil mi? iş almayalım başımıza yine?
/ öğrendim amirim. nerde durmam gerektiğini, nereye kadar bükersem etki edeceğini özümsedim iyice!
+ bravo! savaş peki ya sen? cafede kendi halinde çay içen vatandaşa tokat atarken elinin neresiyle vuracağını anladın mı?
* sağ elimin dışıyla, şah damarına değdirerek vuracam amirim!
+ olay sonrası gazeteci gelirse ne yapacaksınız peki?
* cemal uçan tekme, murat da kafa atarak kameralarını kıracak! aynı anda da metin tokatladığımız adamı kelepçeleyip, örgütçü süsü verecek!
+ aferin çocuklar, aferin! teorideki bu başarıyı pratikte de bekliyorum. haydin allah yardımcınız olsun! görsünler bakalım orantılı güç nasıl olur. sanatını öğrendiniz siz bu işlerin artık aslanlarım! miyagilerim benim!
polisin ne zamandan beri kendini savunmaya ihtiyacı var dedirtendir , vatandaşa pentatlon eğitimi verseler de haksız yere dayak yemekten kurtulabilse diye düşündürtendir.
aikido "öğrencisi" olabilmeniz için, temel olarak 2.5 sene aikido dersi alıp, tüm derslere tam iştirak sağlamanız gerekiyor. eğer her şeyi eksiksiz yaparsanız, 2.5 sene sonunda, dan 1 olup gerçek bi aikido öğrencisi oluyor, aikido'nun daha evvel hiç görmediğiniz yüzü ile karşılaşıyorsunuz.
polisler ile ilgili olan kısımdaki bi bölüm dikkatimi çekti; hepi topu 4 gün eğitim alacaklarmış. peki bu 4 günlük harika eğitim ile, steven seagel olup barda-bilardo salonunda coni'yi mi kovalayacaklar? mental yahut düşünsel, bu 4 günlük aikido öğretisinin polislere ne gibi bi faydası olabilir ki?
arkadaş son zamanlarda millet olarak ne yaman saçmalamaya başladık, onu çözemiyorum.
hayır madem 4 günde bu spor kapabilecek kadar ubermensch polislerimiz var, gidip gerçek ninjutsu'yu öğretecek birilerini bulun, en azından silah kullanmayı da bıraksınlar. öyle kuru kuru yalnızca "cop kullanmayı bırakacaklar" demekle olmuyor ki. di mi?