öncelikle pek ilginç gelen bir tanımlama oldu benim için ''polemik şakşakcılığı''.
tabi ardı geldi bu tepkinin sebebi ne, niye böyle bir başlık?...sorularıyla.
(itiraf edeyim; sözlük ve olanlardan çok uzak kalmışım)
toplumumuzda hiç değişmezler vardır bunlardan biri de, tepkisizliğe, ''niye bu millet sesini çıkarmıyor?!''a verilen tepki, haykırışlardır.sonrası da daha bir vahimdir, eleştiriler yükselir şekline şemaline...iş tepkisizliğe tepkiden çıkıp, ayrıntılara boğulmaya varır.
efendim sen tepkini nasıl böyle gösterirmişsin, gösterdiğin tepkinin ana başlığının imzasının yüzeyelliği yanlışlığının farkında değil misin?..
peki kardeşim kendi gerçekliğini bana bu dayatmacı tavrına ne demeli, durup bir hiç benim tarafımdan bakmayı denedim mi, bana gerçekten bir bakış açısı sağlamak yerine saldırmak niye?!...
işte biz bu konuda hep sınıfta kalıyoruz.belkide çok olumlu, yaratıcı bir yaklaşım ama kendini en baştaki cümlesiyle de imha edebilecek kadar da yıkıcı...
bu öyle uzar gider ama ortak noktası bellidir, farklı düşüncelere, bunların ifadesine hatta yankılarda takdir edilmesine olan tahamülsüzlüğümüz.
kişi düşüncelerinin sonuna kadar arkasında ise ne şakşakcılığa ihtiyaç duyar, ne de bu yaratım onu kendi gözünde daha da haklı kılar.
doğruya, yeniliklere açılımlar her zaman yanlışların içinde bulunduğu potaların içinden çıkmıştır.
yani ne bu başlık ne de başka başlıklar hayata bir eksi değildir, aksine gayet sevindirici, kıvramlara bir hareketliliktir.
ortada gerçekten bir şakşakcılık var mı veya şakşakcılık tabirinin içine neler girer?! konusununda o kadar önemli olduğunu sanmıyorum.en azından bir sesi var.
not:edebiyatım, anlatım gücüm berbattır.ama bu da hayatı köşeden sesizce seyreylememe sebep değildir...hıdır meselesi.
edit:siz yolunuzda doğru iseniz bütün bu kavramlara takılmışlığınız niye, bu ;bu kadar çirkin bir tabirin davranışı iken...ki buda aksaklıkların şikayette de patlak verişidir der, selam ederim.
önemli not:başlık başıma kalmış ama yakışmamış, hem başlığı açıyor hemde kaçıyorsunuz.kendi düşüncenizle yüzleşmek bu kadar mı zor.
evet , kızdırıyor bir de güldürüyorsunuz.