belki ilginizi çeker
  1. · polatlı topçu ve füze okulu
  2. · eski polatlı
  3. · yıldızlı cumhuriyet
  4. · pekmez
  5. · polatlı topçu ve füze okulu
  6. · topçu ve füze okulu komutanlığı
  7. · sonbahar boyunca yağmur yağmaması
  8. · sincan
  9. · acilen il olması gereken ilçeler
  10. · akçakent
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  2. · erkekte ses tonu
  3. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  4. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  5. · sözlük yazarlarının hayalleri
  6. · aklidengegorecelibikavramdir
  7. · yılmaz özdil
  8. · okan bayülgen
  9. · dünyaya giri gözlükleriyle bakmak

polatlı  

1. kavunu meşhur olan ilçenin adı...
    (where is my mind, 08.05.2004 02:11 ~ 02:32)
  2. tarım borsası'nda ülkedeki tahıl fiyatlarının belirlendiği ilçe
    (exfloresse, 27.02.2006 19:20 ~ 19:36)
  3. topçuların başkenti (bkz: polatlı topçu ve füze okulu)
    (exfloresse, 27.02.2006 19:20)
  4. son on senede çok yüksek bir hızla büyüyen,o eski yerlilerinin nüfusun içinde pek bir azınlıkta kaldığı ilçedir.bu yönüyle nerede çokluk orada bokluk kavramı gene ortaya çıkmakta.

(bkz: eski polatlı)
    (sycrone one, 29.10.2006 16:47)
  5. büyük çoğunluğu tatar olan,iyiliksever,samimi ve bir o kadar da komik insanlarıyla dolu olan ankara ilçesi.

neredeyse 30 yıldır il olmaya çalışan,hatta türküler yazılan (bi il olamadın polatlı) hatta ve hatta ingilizce olarak ifade etmeye çalışılmıştır.(we want to be a province)

ayrıca tereyağlı ayçekirdeğiyle meşhurdur.
    (ylo, 11.01.2007 01:08 ~ 01:13)
  6. topçu ve füze okulu' nun yapılmasıyla inanılmaz büyüyen ilçe. yirmi yıl önce haymana' ya bağlı bir beldeymiş. nüfusunun yüzde 70' ini haymana' dan göç edenler oluşturur.
    (stokman, 14.01.2007 15:55)
  7. geçtiğimiz günlerde otobüsle geçerken ilçenin girişinde bir duvara sprey boyayla "we want to be province.*" yazıldığını gözlemlediğim ilçe.

yazının devamında "türkçe söyledik kimse anlamadı." yazıyordu.
    (mosquito hunter, 14.01.2007 17:04)
  8. erkekseniz, kulağınızda küpeyle sokağa çıktığınızın ardından 10 dakika geçmeden dayak yiyebileceğiniz ankara ilçesi
    (kunduz, 04.02.2007 15:28)
  9. ankara ilinin 116.400 nüfuslu ve 3.789 km2 yüzölçümlü ilçesidir.

hüseyin eker ilçenin kaymakamıdır. adatoprakpınar, avdanlı, avşar, babayakup, basri, beyceğiz, beylikköprü, beşköprü, çanakçı, çekirdeksiz, çimenceğiz, eskikarsak, eskiköseler, eskipolatlı, gedikli, gençali, gülpınar, gündoğan, gümüşyaka, güreş, hacıtuğrul, hacımusa, hacımuslu, hacıosmanoğlu, hıdırşeyh, ılıca, iğciler, inler, kabakköy, karabenli, karaahmet, karacaahmet, karahamzalı, karailyas, karakaya, karakuyu, karapınar, karayavşan, kargalı, kayabaşı, kıranharmanı, kızılcakışla, kocahacılı, kuşçu, macun, müslüm, oğuzlar, olukpınar, ömerler, ördekgölü, özyurt, poyraz, sabanca, sakarya, sarıhalil, sarıoba, sazlar, sinanlı, sivri, şabanözü, şeyhahmetli, şeyhali, taşpınar, tatlıkuyu, toydemir, tüfekçioğlu, türkkarsak, türktaciri, uzunbeyli, üçpınar, yağcıoğlu, yağmurbaba, yaralı, yassıhüyük, yenice, yenidoğan, yeniköseler, yenimehmetli-buc.merkezi, yeşilöz, yıldızlı, yüzükbaşı, sincik, sincik isimlerinde toplam 83 köyü bulunur.
    (rio, 27.05.2007 17:04)
  10. genellikle nüfusunu çiftçilerin oluşturduğu, sosyal hayatın kahvehane, cafe, pastane gibi yerlerde oturup laflayarak oyun oynamak olduğu, yıllar boyunca ah bir şu bok yerden ankara ya taşınsak da kurtulsam diye hayaller kurduğum ve hayalimin üniversiteyi kazanmamla gerçekleştiği yer, memleketim.
    (raptor, 03.06.2007 16:01)
  11. istiklal savaşı sırasında topçu birliklerinin toplanma ve sevk merkezidir ilçe. bu yüzden hala topçular için mabettir burası.
    (topal penguen, 03.05.2008 12:35)
  12. 2009 yerel seçimlerinde akp'li yakup çelik'in büyük ihtimalle kazanacağı ankara ilçesi.
    (nebuchadnezar, 29.03.2009 22:20)
  13. yoldan geçen 10 arabadan 8inde angraa oyun havası duymanız muhtemel benim ilçem...
    (bitanesindenbitanesine, 14.05.2009 19:32)
  14. eğer tarla sahibi değilseniz tarımla işim olmaz diyorsanız arkadaş edinme sürecinin uzatıldığı yerdir. ilkokulda lisede birbiriyle counter strike, fifa 2001 gibi muhabbetler yapması gereken kardeşlerimiz burada massey ferguson, tümosan, biçerdöver, pancar makinası gibi muhabbetler ederler. birbirlerine sulamaları yapıp yapmadıklarını, ne gibi tarımsal ilaç kullandıklarını sorarlar.şehirdeki iki arabadan biri torostur. ankaralı namık teyplerin vazgeçilmezidir.
    (aa bu benim lan, 23.05.2009 23:54)
  15. içerisinde türkçe ve ingilizce 'il olmak istiyoruz' temalı tabelalar barındıran ve bunların altına da türkçe söyledik anlatamadık mı diyerek de inceden lafı sokan ilçe. il olsa ne değişir bilmiyorum ama adamlar ben bildim bileli il olmak istiyor. yapıverin gari.
    (eski sevgili itlaf ekibi, 10.09.2009 01:42)
  16. girişinde "sen değilsen polatlı kim" diye bir yazı varmış kuzenim söyledi ben görmedim. bu kadar anlamlı (!) ve derin bir cümle beklemiyordum polatlıdan. duyar duymaz annesi babası ve tüm sülalesi polatlılı olan bendenizin nerelisin sorusuna asla polatlılıyım demememe gönderme yaptıklarını düşündüm. ama ne deyim şimdi adamlar bile farkında ne süper bir ilçe olduklarının! (bkz: bir il olamadın polatlı)
    ankara'ya 1 saat uzaklıktadır bu arada. anneannelerimi (evet 2 tane anneannem var) ve dedemi görmeye giderim mutlaka her sene. bu sene biraz gelişmiş gördüm hatta bir tane plaza bile yapmışlar.
    ayrıca gençliğin takıldığı "ikbal's" diye bir yer de vardır adı çok komik gelir bana. (bkz: mc temel's) (bkz: mc donald's)
    (baumwolle, 30.09.2009 17:08 ~ 17:09)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil