|
|
- savatage'ın 2001 yılında çıkardığı destansı albümdür. morphine child adlı bir alt destanı içinde barındırır.
- awaken ve commissar gibi iki gaz parçanın ardından, morphine child gibi şarkılar ile alıp götüren, dinlenebilirliği en yüksek savatage albümlerinden biridir.
- birçoklarının kadro değişikliğinden şikayetçi olduğu,birçoklarının vokali beğenmediği albüm.jon oliva zachary stevens ın yerini almış mıdır?tabiki hayır.albümde zachary eksikliği hissediliyor,fakat yiğidi öldür hakkını yeme,jon üstlendiği görevi en şahane biçimde yerine getirmeyi başarmıştır.
albüm savatage tarihinin dönem noktalarından birine denk geliyor.sound diğer albümlere kıyasla daha sert fakat ne olursa olsun savatage olsun ,kalitedir,bitanemizdir,bebeğimizdir.bu albümde şöyle enteressan bir durum söz konusu;ilk elinize aldığınızda ciddi bir farklılaşmayı hissediyorsunuz,fakat dinledikçe bünyede alışkanlık haline geliyor.konsept albüm mü?evet diyorlar fakat bunu anlamak oldukça güç,heh işte o alışkanlık sürecine adım atmamızla birlikte şarkıların sırayla dinlenmesi gerektiğini kavrıyoruz.şarkılara gelince;gerçekten hepsi dört dörtlük olmuş.stay with me awhile ile birlikte sert bir girişle başlıyoruz.güzel,sakin sakin ilerlerken, morphine child gibi bir şaheser çıkıyor karşımıza,hafifinden one child ayarlarını alıp devam ediyoruz yolumuza ,son olarak back to a reason la isyan bayraklarını çekip,evet ben mükemmel bir savatage albümü dinledim diyerek bitiyoruz.afiyet olsun.
01. stay with me awhile
02. there in the silence
03. commissar
04. i seek power
05. drive
06. morphine child
07. the rumor
08. man in the mirror
09. surrender
10. awaken
11. back to a reason
not:limited edition versiyonunda bulunan jesus saves live mutlaka dinlenmeli.
|