yapılması en kolay tuzlu çeşitlerinden biri. evde yapılan pastanelerdeki gibi yumaşak olmaz daha sert olur. çıtır çıtır ama yağ topağı bir versiyonu için (bkz: karaköy poğaçası) (bkz: beyaz fırın)
izmir için boyoz ' un egemenliğinden kurtulmaya çalşan, izmir dışındaki illerden gelen öğrencilerin hala vazgeçemediği sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi....
kendimden başka sevmeyenine rastlamadığım içine peynir, kıyma, ıspanak, patates konulabilen (ya da hiçbir şey konulmayan) oldukça yağlı bir hamur işi. pek çok insanın sabah kahvaltısı, annelerin, ninelerin ve bilimum orta yaş ve üstü hanımteyzenin beş çayı tercihi, misafirlik ve altın günlerinin vazgeçilmezidir.
almanya da bulunmayan yiyecek çeşididir. tuzlu ve sert, yumuşak ve tatlı*, sert ve tatlı hamur isi kombinasyonlarının bulunmasına karşılık, tuzlu ve yumuşak poğaçanın bir alternatifi yok. taharet musluğundan sonraki en büyük ihtiyaç da budur kanımca. döner konusunda yakaladığımız başarının bir benzerini simit sarayları ve poğaça ile de elde edebileceğimizi düşünüyorum.
bazı pastanelerin, imalat esnasında fırına atmadan önce içine peynir koyması gerekirken, içine doğru 'peynir!' diye seslenip hamurunu kapattıktan sonra 'peynirli poğaça' adı altında sattığı, bundan dolayı kahvaltı zevkimizi yerle bir eden hamur işi. normalde poğaça ile peynirli poğaça arasında fiyat farkı yoktur, bu yüzden mi öyle yapıyorlar bilemiyorum ama üç kuruş daha fazlaya satın, alanı da mağdur etmeyin be kardeşim.
efendim bu güzel hamur işinin adı çoğu zaman yanlış yazılır.tabi bu olay, poğaça denen şeyden yemiyeceğim anlamına gelmez. şimdi adını ’’puhaahahahça’’ yazdı diye, o pastaneden poğaça almıyacağım gibi bir düşüncem de yoktur. bu da ona kıl olmam için bir sebep değildir..
haa kıl olmam için sebep nedir abi? bir’’puhauahaçaya’’ 5 ytl derlerse hem kıl olurum, hem de konuyla alakalı fena şekilde söverim, üstüne de bir başlık açar olayı tescillerim.(ayak üstü rap yaptım yoww yoww)
ayrıca uzun bir süre profitereorerel diyemedim ben..aaa hala diyemiyorum hatta yazamıyorum.. dur kendim için bir başlık açayım ’’profi bilmem ne diyemeyen neslin amına koyayım’’ diye
insanları tasvir ederken, anlatırken kullanılması vacip olan bir nesne. teşbih(benzetme) sanatında adeta devrim başlatmış bir kavram. konu ile ilgili ilk öngörünün murat boz isimli ses sanatçımız(!) hakkında yapılmış olması ise devrim kıvılcımının ne kadar güçlü olduğunun göstergesidir.