|
|
- (bkz. platonik aşk)
- (bkz. cin tonik)
- fransızcadan gelen bir kelime olmasına karşın fransızlardan daha fazla kullandığımız bir kelime
- (bkz: platonikim)
- kelimenin aslı platondan gelir.ideal,fiziksel olmayan gibi anlamları vardır.bir bakıma platon felsefesini baside indirgeyip,anlamını daraltıp kelime yapıp adını da bulanın ismini koymuşlar kısacası.
(quaver, 25.11.2006 01:43 ~ 11.12.2007 07:11)
- platon a dayanır bu sözcük. dokunmadan algılamayı, sahip olunmadan düşünebilmeyi anlatır.
(bkz: eflatun)
- gördüğüm en iyi kliplerden birine sahip olan yakup şarkısı.o kadar ki,şarkıyı dinleyemedim ve şarkı hakkında bir fikrim yok adeta klibe soundtrack olmuş.ama alttan alttan güzel geliyordu sanki,meltem eser gibi,sıcak sıcak çarpıyordu insanın içine..
edit:ahanda youtube'tada videosunu buldum http://www.youtube.com/...
- artık bir klibi de olan yakup şarkısı. platonik aşıklar için olan slov ve acıtıcı olanlardan değil ama dinlendirici ve hüzünlü.
senin adını bir bilsem
sarılıp öpebilsem
çaresizlik benim neşem
platonik aşığınım ben
çaldın bütün tellerimi akorsuz keyfimi
sardın denizlerle sahillerimi
açtın kuralsızca seven gözlerimi
hayallerle geçen günlerimi
senin adını bir bilsem
....
verdim filmlerimde başrollerini
sildim defterimden bütün dertlerimi
gördüm habersizce zehirlendiğimi
sensizken seni sevdiğimi
senin adını bir bilsem...
....
- klibi şarkıdan daha çok ilgi çeken yakup şarkısı..
- ahmet koraltürk ve arzu oş'un oyunculuklarıyla göz doldurdukları 2007 yapımı bol ödüllü cenk özakıncı kısa filmi.
not: daha sonra yakup bu kısa filmi klip haline getirerek içine edebilme başarısını göstermiştir.
- klibi gerçekten güzel olan şarkı. oynayan kız ekmek teknesindeki çirkin kız. en azından eskiden öyle görünüyormuş bana. şimdilerde güzel geliyor.
- keyif veren enfes bir şarkı. klibiyle birlikte platonik aşkı yıllardır taşıdığı korkunç kostümden sıyırmış, cicili bicili hatta albenili hale getirmiştir.
- klibine her rastladığımda,kendimi orada hissetmeme sebep olan şarkı..çocuk koştukça,yoruldukça nefesimin daraldığını hissetmedim değil.
- karşılıksız çek gibi, kendin çal kendin oyna gibi bir şey.
(heidi, 28.02.2008 10:31)
|