görseller
planet terrorplanet terror
planet terrorplanet terror
belki ilginizi çeker
  1. · robert rodriguez
  2. · sözlük yazarlarının en sevdiği filmler
  3. · lock stock and two smoking barrels
  4. · death proof
  5. · too drunk to fuck
  6. · ismail yk
  7. · grindhouse
  8. · unutulmaz film replikleri
  9. · two against the world
  10. · empire
gündem
  1. · öğretmenler günü
  2. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  3. · prison brake
  4. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  5. · yılmaz özdil
  6. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  7. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  8. · bremen mızıkacıları
  9. · türk polisi

planet terror  

1. grindhouse projesinin 2. parçasını oluşturan ve 27 temmuz 2007 de türkiye'de gösterime girecek olan film.
    (reut, 01.07.2007 06:33)
  2. death proof kadar müthiş bir ilk bölümden sonra inanılmaz derece merak uyandırmış olmanın ve altında ezilmiş olduğu beklentileri karşılayamamış olmasının yanında, eğlenceliydi.
    sin city den şikayeti olanların bu filmi hiç görmemesi gerekir sanırsam. fantezik bir komedi filmi aslında. çok komik gerçekten de, rodriguez show u yapılmış yeteri kadar.
    tarantino nun süper gıcık küçük bi rolü var. freddy rodriguez ile death proof tan hatırlayacağımız cherry karakteri baş rolde müthişler... fergie taşşş gibi. bruce willis le naveen andrews da aynen renk katmışlar. kadro çok renkli ve eğlenceli...
    death proof kadar süper bomba değil, ama izlenir. zaten death proof tan daha da iyi birşey beklenemezdi.
    bu arada death proof a yapılan göndermelerle (fergie nin arabada radyoyu açınca "for the loving memory of jungle julia" anonsu duyulması) yürekleri hoplatmıştır.
    (ferforje, 10.08.2007 13:47 ~ 13:49)
  3. çok keyifli sahnelere sahip, kesinlikle izlenmesi gereken bir film. rodriguez e hayran olmamak elde değil, özellikle insan filmin yanma sahnesinde kendinden geçiyor.
    (universalmind, 10.08.2007 14:12)
  4. ----------spoiler--------------

tarantino'nun toplarının yoğurt kıvamında yere damlaması, cherry'nin bacağının yerine tahtadan, silaha her şeyin kolaylıkla monte edilmesi ve sanırsam beyin gücüyle tetiği çekmesi, el wray'in age of oynarmış gibi sürekli "sırtınızı denize verin oradan savunma yapın" demesi gibi türlü ilginçlikler içeren, komik ve aynı zamanda iğrenç film. evet izleyiniz.

----------spoiler--------------
    (hopeless, 10.08.2007 14:25 ~ 18.12.2008 22:38)
  5. death proof gibi özensiz repliklere sahip,uzadıkça uzayan geyiklerle dolu (tarantino yu beğensem de sıçık diyaloglara imza atmış),kurt russell ın müthiş oyunculuğu ve çok klas yol sahneleri haricinde bir hiç olan ilk bölümden sonra gelen mükemmel film(bana göre).
    (floydzede, 24.09.2007 20:46)
  6. robert rodriguez'in döktürdüğü son filmi. klasik bir zombi filmi gözüyle bakarsanız yanılırsınız. son yılların en geyik filmlerinden birini çekmişler. tarantino'nun sahnesinde koptum.
    (bixente, 25.01.2008 13:54)
  7. (kl7mu, 03.02.2008 04:08)
  8. en eğlenceli korku filmi.
    (cellman, 18.02.2008 08:39)
  9. kill bill volume 1 de gördüğümüz gelinin öldürüldüğü sahnede gelen teksas şerifler-ki bunlar gerçektende baba oğuldur- burda da karşımıza hastane sahnesinde çıkarlar.

+lanet olsun
    -kutsal bir mekanda küfretmemelisin evlat
    (genius kusagami, 16.03.2008 17:05)
  10. kan ve parçalanan cesetlerle dolu bir film. çok eğlenceli olmuş gerçekten.
    (shut up, 16.03.2008 21:54)
  11. yine tarantino'nun red apple sigarasının içildiği film.
    (trasker, 18.05.2008 02:38 ~ 08.06.2009 22:49)
  12. türkiyede dehşet gezegeni ismiyle çıkmış 2007 yapımı, resident evil tarzı desem değil,pulp fiction tarzı desem hiç değil, ne olduğu bilinmez ama süper, manyak, değişik, bol bol tarantino kokan aksiyon-korku filmi...arşivciler için olmazsa olmaz film şeysi...ayrıca filmin yarısında tek bacaklı gördüğümüz rose mcgowan ablamızın seksiliğine bu değişik tarz bile engel olamamıştır.
    (amele mektebi, 05.07.2008 10:11 ~ 10:12)
  13. tarantino nun fiziksel varlığının neresine hayran olduğunuzu bilmiyorsanız yine de hayran olmaya devam ediyorsanız, özellikle onun oynadığı sahneler için izleyebilirsiniz bu filmi. yine tüm kompleksizliğiyle cicikli rolünün altından kalkmış ve kurduğu tahtta bir üst basamağa çıkmıştır
    (salome, 26.07.2008 21:40 ~ 21:42)
  14. eskitilmiş görüntüler, sahnedeki çizikler ; banliyödeki sinemaların gösterdiği, kısıtlı imkanlarla evrensel bir beğeni amacı gütmeden yapılan filmlerin özellikleri. bu filmlerde kullanılan ucuz makineler, yetersiz ışık , ikinci sınıf sinema salonları ile birleştiğinde büyük şirketlerin post production metotları ile beslenen büyük bütçeli filmlerden farklı bir kulvara kayılıyor. grindhouse filmlerinde zaten büyük stüdyoların görkemli filmleri ile boy ölçüşme iddiası yoktur. bu yüzden farklı bir kulvarda ilerlemek filmlerin var oluşu ile de alakalı bir durum.

büyük şirketlerin çektiği filmlerde seyirciye stüdyonun empoze etmeye çalıştığı şeylere odaklanma söz konusudur. bu amaçla rötuşlar yapılır, senaryolar yeniden şekillendirilir. grindhouse anlayışında ise mesaj verme kaygısı yoktur. bu anlayışa hizmet eden istismar filmlerinin, kanlı korkuların, eksantrik dövüş filmlerinin kendilerine has bir yapısı vardır. siz zaten filme gittiğinizde ne göreceğinizi bilirsiniz. bu filmlerin sadık, bir çekirdek kitlesi olsa da şiddet ve cinsellik konusunda söylemleri ile eylemleri çelişen insanoğlunun tutarsızlığı bu tarz filmlerin çekirdek kitlenin haricinde de birçok insanın ilgi alanına girmesini olağan kılıyor.

her türden film izleyen ve yaptıkları filmlerde bir türe ait sinema geleneğini canlandırmaya çalışan ve çok başarılı filmler yapan tarantino ve rodriguez gibi iki sinema delisinin böyle bir projeye kalkışmaları büyük şans doğrusu. (gerçi haneke ya da gus van sant beklemiyordu kimse ama olsun!)
    japon korkusundan , meksika sinemasından , yıldız sistemine sırtını dayayan eski hollywood kültüründen, çizgi romandan ve animeden beslenen ve yapıtlarındaki göndermeler ve esinlenmeler ile de bunu belli eden adamların böyle iki film(death proof , planet terror) yapması gayet normal olsa gerek.

rodriguez'in yönettiği ikinci film - planet terror machete adlı fake trailer ile açılıyor. rodriguez'in bu fake trailer'inin filmi yapılacağı da söyleniyor. "they just fucked with the wrong mexican" dan da anlaşılacağı üzere bir ölüm makinesi olan machete'nin intikamını anlatıyor bu video-müstakbel film.

film rose mcgowan'ın go go dansı ile açılır. burada filmin rodriguez tarafından yaratılan main title'ı çalar. (şarkının bir adı olup olmadığından emin değilim . go go not cry cry olabilir belki. cherry'nin danstan sonra ağlamasına ithafen böyle de bir replik var filmde ) death proof'taki kucak dansını da hatırlatmak isterim. (bunlar türkiye'de yapılabiliyor mu bilmiyorum ama başka yerlerde esnek kurallar çerçevesinde legal bir aktivite olarak insanlığın hizmetine sunuluyor.)

filmdeki diğer önemli karakter olan wray karakterine "el wray" diyorlar bazı yerlerde. yani the wray gibi bir şey. bu onun lakabı olan bir kahraman olduğunu gösteriyor bir yerde. hem zaten asla ıskalamadan zombi katliamı yapması da bunu doğrular nitelikte(aklıma kal el geldi ansızın, evet saçma)

filmin yol kenarı sahnelerine bakacak olursak klişelere el salladığını görebiliriz.. rose mcgowan'ın da stacy ferguson'un da korku sinemasina selam eden çekimlerde arz ı endam ettiğini tanıklık ediyoruz. ayrıca film boyunca diğer zombi filmlerine ve daha bir sürü filme göndermeler mevcut.

film bir sürü filme dokunup o tarz bir film olmasına rağmen benim gözümde filmlerüstü bir mertebeye erişmiştir. belki garipliğimden ama son zamanlarda hiçbir film beni bu kadar eğlendirmemişti. kadınlar, saçmalıklar, müzikler ...death proof'tan kişisellikten uzak olması bakımından ayrılan bu filmin death proof ile "iki film birden" yapılıp gösterilmesi hoş olurdu. gerçi seyircilerin hayata küseceklerini , "ben tarantino'dan daha iyi yaparım, ver kamerayı" deme cüretini göstereceklerini düşünüyorum.(ben izlerken salonun yarısı bunu demişti) burdan o gençlere sesleniyorum: afedersiniz ama nah yaparsınız! vallahi bak ,inanın bana...
    (setheleh, 04.09.2008 15:10 ~ 06.09.2008 14:49)
  15. bu cumartesi gecesi evde oturmak zorunda kalanların sıkıntıdan mecbur izlemek zorunda kaldıkları işkence...oysa ki ne kadar ümitlenmiştim bruce willis'i görünce...senaryo yok,konu yok,görüntüler iğrenç,replikler inanılmaz saçma...sanki bi grup zeka özürlünün filmini çekmişler gibi.tamam ben de filmde mantık aramam ama bu kadar da saçmalık olmaz ki.efendim kızımızın bacağı koparılır, anında hastaneye getirilir, hemen sarılır dikiş falan hemencecik ayağa kalkar bir de dövüşür hareket halindeki ki tıra falan biner,yuhhh.sin city gibi şahane bir filmden sonra bu kadar iğrenç ve özensiz bir film beklemezdim yazık olmuş.
    (magnani, 17.11.2008 13:55)
  16. rodrigez'i günahım kadar sevmem, ama abiye bu film dolayısıyla epey haksızlık yapılıyor. grindhouse konsepti çerçevesinde düşünürsek, death proof'tan açık ara önde bi çalışma idi. ha sen gidip bunu titanic, notting hill vs. gibi anlayıp izlersen tabi sevmezsin. yapma canım benim.

ulan ayrıca değinmeden geçemeyeceğim, bu grindhouse denen olayın kralı türkiye'de yaşamıştı bir dönem ki halen daha bazı irili ufaklı şehirlerimizde bu tip mekanlar yaşamaya çalışıyor. elin oğlu şu projeyi yapıyor, bizimkiler kemal sunal klasiklerini yeniden çevrim ayağına mundar etmekle meşgul. pisler...
    (est non, 17.11.2008 14:02 ~ 18.11.2008 22:00)
  17. üzülerek söylemeliyim ki, çok başarısız bir deneme olmuş. death proof bunun yanında başyapıt kalıyor. robert rodriguez "eheh şu zombi filmlerini bi' tiye alayım da görsünler" demiş ama ne yazık ki muvaffak olamamış. eğlendirmeyen, güldürmeyen olabildiğince sıkıcı bir film var karşınızda. illa zombi filmlerini tiye alan bir film izlemek istiyorsanız, gidin shaun of the dead'i izleyin.
    (strateji, 07.01.2009 00:58 ~ 00:58)
  18. grindhouse projesinin rodriguez ayağı. çok ucuz, iğrenç sahneler var, pek çok şey saçma ve klişelerle dolu ama zaten yapılmak istenen de tam olarak bu. çok eğlenceli, müzikler muhteşem.
    (aduket, 05.04.2009 16:18)
  19. ilk başta ''çok saçma lan bu. neler oluyor? '' tarzı düşünceler belirebilir. ama daha sonra zaten amacın bu olduğunu anlayabilirsiniz. quentine tarantino ve bruce willis 2-3 dakika ayırmışlar kendilerine bu filmde. quentine tarantino yapımcı, boru değil. bir gözükeyim yeterli demiş heralde. ultra gore grind death metal soundtrack'leri güzel giderdi aslında. alttan vericeksin suffocation, cannibal corpse, skinless. al sana gore grind korku filmi. kafa kopması, bacak parçalanması, testislerin alınması, böbrek-akciğer-beyin 3'lüsünün yenmesini görmek isteyenler kaçırmasın.
    (tmb, 19.06.2009 16:54)
  20. (cant a thing with ashes, 19.06.2009 16:55)
  21. bu filmin fragmanlarında, afişlerinde ve dvd kapağının üstünde kadının kopan bacağı ile filmde gerçekten kopan bacağı farklıdır. bilmem nedendir.
    (bor madenleri, 19.06.2009 16:57)
  22. izledikten sonra yüzde "bu ne lan" tadında, yavşakça bir gülümseme bırakan film.

----spoiler-------

rose mcgowan'un bacağındaki taramalı tüfek, ilüstrasyonda luis royo tadı vermiş.
    ha bir de, top toplayıcılarının sadece tenis sahalarında olduğunu sanırdım ki yanılmışım. niheheh

----spoiler-------
    (sofist tepen sokrates, 22.09.2009 01:16 ~ 01:20)
  23. hayatımda izlediğim en manyak film. hatta robert rodriguez ile quentin tarantino'yu karşıma alıp ingilizce olarak şöyle haykırmak istiyorum;
    'dude, it is the craziest film i have ever seen!'

--- spoiler ---

herşeyi geçtim tarantino'nun çükü düştü lan resmen aklfjdsaakljfs. ha bir de o bacağının yerinde silah olan kadına aşık oldum galiba ben. wray abi kusura bakmazsın de mi?

--- spoiler ---
    (imagination of a psychopath, 17.10.2009 22:27)
  24. klişelerle dalga geçmek üzerine kurulmuş bir film o yüzden olay örgüsünü ya da mantık hatası gibi şeyleri eleştirecek halim yok ancak bu kadar mide bulandırıcı bir film yapmasanız olmaz mıydı diye düşünüyor insan.
    (grasp, 17.10.2009 23:13)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil