görseller
planet of the apesplanet of the apes
planet of the apesplanet of the apes
belki ilginizi çeker
  1. · guano apes
  2. · maymunlar cehennemi
  3. · pompeii
  4. · howard the duck
  5. · helena bonham carter
  6. · tim burton
  7. · unutulmaz film replikleri
  8. · şükrü saraçoğlu cehennemi
  9. · battle for the planet of the apes
  10. · remake
gündem
  1. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  2. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  3. · öğretmenler günü
  4. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  5. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  6. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  7. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  8. · juliette
  9. · mek maklı başlık açmak

planet of the apes  

1. pierre boulle'in kitabından uyarlanan,ilk olarak 1968 yılında franklin j. schaffner tarafından sinemaya aktarılan bilimkurgu klasiği
    (man on the moon, 13.06.2004 03:38 ~ 03:39)
  2. (man on the moon, 13.06.2004 04:01)
  3. en son çekilen versiyonu berbat ötesi olan film. bilet parasına yazık oldu.
    (ufkabakan81, 26.11.2004 22:08)
  4. guano apesin son albümü,37 şarkı barındıran, her arşivde bulunması gereken bir best oftur aynı zamanda.
    (dünyayı ters çeviren adam, 17.03.2005 15:37)
  5. ilk versiyonu gereksiz derece de uzun ve sıkıcı olan filmdir. tim burton ise hikayeyi kendi bakış açısından işlemiş ve de görsel bir şölen sunmuştur izleyicilerine.

ayrıca tim burton versiyonunun müziklerini paul oakenfold yapmıştır.
    (drenchrome, 04.06.2005 14:08)
  6. ikinci versiyonunda estella waren rol almıştır ki, o zamanın hiç bi hatunu boy ölçüşemez..
    (napoleon, 04.06.2005 22:00)
  7. tim burton fanlarını tatmin edemeyen ama nispeten başarılı olan bir yeniden çevrim.
    (advoscotch, 07.12.2005 21:36)
  8. orjinal versiyonun sonundaki özgürlük anıtı sahnesi
    dünya sinema tarihinin en sarsıcı sahnelerinden
    biri olarak kabul edilir
    (anakin skywalker, 12.01.2006 14:07)
  9. süper filmmiş, filmin sonunda dumur olmamak elde değil. linda harrison da zamanında süpermiş, ahh yaşlanmış şimdi..
    (zoko, 19.01.2006 19:31)
  10. (bkz: tim burton)
    (darkenfact, 11.06.2006 16:10)
  11. an itibariyle show tv de yayınlanmakta olan aşmış tim burton filmi. ama şimdi izlemeye başlayacaklar babayı alacaktır, çünkü film bitmek üzere.
    (the joy of not being, 24.01.2007 21:52)
  12. yönetmeninintim burton olduğunu duyduğumda ''hassiktirin lo burton böle pislik filmlerle uğraşmaz'' dediğim sonunda da ''yaktın bizi burton dediğim'' filmdir.

herşey gerçekten çok güzel gelişiyor tim rothun oyunculuğuda eklenince oldukça başarılı ve oldukça heyecanlı bir film ortaya çıkıyor.tamam kabul ediyorum filmin sonu çok güzel işte süririz bir sonla bitti dediğim sonra da '' yaw ne oluyoz bi dakka yaw'' dedikten sonra filmin son sahnesini 21 defa izlediğim (mübalağa yoktur),ancak bir türlü açıklayamadığım,sonrasında yattıktan sonra sabah 5'e kadar uyuyamadığım,'ulan maymun orya nasıl geldi'' ''zaman makinesini kullansa'' '' o zaman diğerleride kullanır'',hmmm peki bu maymunlar gezegeni başka bir gezegen değil miydi? ee peki maymunun dünyamızda ne işi var? kafamı gece gece siktin attın burton dediğim filmdir.
    (genius kusagami, 23.04.2007 12:37)
  13. 01 yılında bi'daha çekilmiş, orjinalini izlemediğimden midir bilinmez, seviyorum ben bu filmi. tim burtonelinden zehir olsa içerim zaten. neyse filmin insansal ve şebek kadrosu şöyleymiş ben de biraz önce baktım;

mark wahlberg: captain leo davidson
    tim roth: general thade:// gerçi ben bakışlardan anlamıştım kadrodan haberim yokken ama... (bkz: götü kalkmak)
    helena bonham carter: ari:// şoka girdiğimi belirtmek isterim. (bkz: şokella)
    michael clarke duncan: colonel attar:// hemen anlaşılıyor zaten, bildiğim klark'ın kıllısı modunda abim.
    paul giamatti: limbo:// (bkz: şokella vol2)
    estella warren: daena:// yanan ablalardan kendisi. (bkz: allah sahibine bağışlasın)
    cary-hiroyuki tagawa: krull:// (bkz: peki)
    david warner: senator sandar
    kris kristofferson: karubi
    erick avari: tival
    luke eberl: birn
    evan parke: gunnar (evan dexter parke)
    glenn shadix: senator nado
    (zoser, 23.06.2007 03:18)
  14. tim burton'un elinden çıktığına inanmak istemediğim remake film.
    utanmadan bir de başında kocaman directed by tim burton yazmaz mı! paran kalmadıysa da bir dahaki sefere her hayranından birer dolar al sonra gidip microsoft'u mu alırsın naaparsın ama yapma böyle şeyler sakın.

ama filmin aslı için bkz: http://www.imdb.com/...
    ve çakma tim burton versiyonu için de bkz: http://www.imdb.com/...
    bir de puanlara dikkat ediniz.
    (strangelove, 22.06.2008 02:26)
  15. maymunlar cehennemi olarak türkiye sinema ve televizyonlarında gösterilmiştir.
    (kukumavkuşu, 11.04.2009 01:34)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil