gündem
  1. · 100 opera
  2. · günün tek cümlelik özeti
  3. · onur öymen
  4. · ugg düşmanı ezik kızlar
  5. · geniş aile
  6. · hagi dünyanın en iyilerindendi yalanı
  7. · domuz gribi
  8. · lagari hasan çelebi
  9. · millet partisi

pkk ya karşı bir ordu kurulmalıdır  

1. hıncal uluç'un bugünkü yazısından çıkan sonuçtur.çok doğru bir tespittir.nöbet tutarak üzerimize gelmelerini bekliyoruz.şehit verdikten sonra saldırıya geçiyoruz ve maalesef üzücü ama gerçek bu saldırıların olacağını bile bile şehit veriyoruz.işte uluç'un yazısında ki o bölüm;

"tarih boyu bir daha anadolu'ya saldırmaya kalkışmayacak yunanistan için "ya gelirse" diye ege ordusu kuruyoruz da, 30 yıldır cumhuriyetle savaşan pkk'ya karşı bir niçin bir ordu, kolordu, tümen, her neyse bir birlik oluşturmuyor, bir sorumlu komutan atamıyoruz.. "

http://www.sabah.com.tr/...
    (jack nicholson, 07.10.2008 19:33)
  2. osman pamukoğlu'nun unutulanlar dışında yeni bir şey yok adlı kitabını yazdığından beri savunduğu, hak ve eşitlik partisinin terörü bitireceğiz sözünün, nasıl yapılacak sorusuna verdiği cevaptır. biraz açmak gerekirse osman pamukoğlu hakkiri'de yaptığı görev süresi boyunca şunu söylemektedir.

karakollar kaçakçılığı engellemek için kurulmuştur, terörle mücadele için değil. bu yüzden hedefe açıklardır. sen burayı korumak için tim çıkarır ve bu tim'de sabit olursa bunlarda hedeftir. çünkü sen sabitken karşındaki düşman hareket halindedir. senin nerde olduğunu bilirken sen bilmiyorsan orada sorun vardır!. bunun önüne geçmek için karakollar kaldırılmalı ve özel birlikler kurulmalıdır. bu birlikler tıpkı pkk gibi dağlarda gezmeli, sabit kalmamalıdır. ( buraya kadar olan kısmını 5 yıldır söylüyor. bundan sonrasını ise partisini kurduktan sonra nasıl olacağıyla iligili ) bu birliklere 3 aşamada geçilecektir. kuzey ırak'ta olan çuval geçirme olayından beri tsk üzerinde bir yıpratma kampanyası düzenlenmektedir. bu yüzdendir ki bölge'den ilk etapta asker çekilmelidir. yerleşim yerlerinde polis'ten başka güvenlik birimi bulunmamalıdır. yetiştirilen bu özel birlikler son teknoloji ve etkili silahlarla donatılmalıdır. aylarca dağlarda yaşayabilecek şekilde göreve çıkması gerekmektedir. osman pamukoğlu bu tezini kitabında şu şekilde desteklemektedir. kuzey ırak'a yapılan operasyonlarda gazetelerin yazdığının aksine 50 ile 200 kişi'den oluşan özel komando birlikleriyle gerçekleştirildiğini, sayının artmasının ordunun hareket kabileyetini kısıtladığını söylemektedir.

son olarak bir şeyde ben eklemek istiyorum burada. hepimizin canını yakan aktütün baskınından sonra gene epey bir kesim fikir sahibi olmadığı konularda uzman kesilmeye başladı. sanırsam toplum olarak böyle bir hastalığımız var. televizyonlarda özellikle spikerlerin diline hakim-mahkum diye bir tanım var. öyle bir intiba var ki aktütün karakolu başka tepede olsa bu olay yaşanmayacaktı. askerler er'lerin canlarını hiçe sayıyorlar, bidi bidi. yine dikkat ettim ( çok dikkat ederim ben ) kimse aktütün karakolunun arkasında bulunan 4 koruyucu köyünden bahsetmiyor. aktütün karakolunun o bölgeden kaldırılması demek, bu köylerin pkk'nın insafına bırakmak demek olduğundan bahsetmiyor. yine dikkatimi çeken bir başka konu ise ( dedim ya çok dikkat ediyom ) karakolun şu tepede olsa hakim konumda olur, mahkum olmazdı dedikleri tepenin isminin tarihini hatırlayamadığım bir zamanda 15 askerin ( sanırsam sayı buydu ) saatler süren çatışma sonrası şehit düşmesinden aldığıdır. yani pkk bu tepeyide vuruyor yeri gelince. sonuç itibariyle neye geliyoruz gene, osman pamukoğlu'nun dediği gibi gezici, iyi silahlanmış dağda yaşayan hareketli birlikler kavramına. ayrıca bu konularda para'nın bahsi yapılmamalı diyen köşe yazarların kimisinin arşivlerinde askeri'ye çok para harcıyoruz diye yazılarının olmasıda ironiktir.
    (uzaktan algılama, 07.10.2008 21:05)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil