e-mail yazmak dünyanın en kolay şeyiyken "fw:çok ilginççç...." şeklinde gelen her e-mail'e inanma eğilimindeki yurdum insanının iyice galeyana getirilip pkk nefretinin kürt nefretine dönüştürülmesi yolunda belki bilinçli belki bilinçsiz atılmış bir adımdır. her kim ki bu e-mail'ı ilk kaleme aldıysa, umarım kendisi hakkında da bir gün her hangi bir konuyla ilgili bu derece yıkıcı bir iftira kampanyası başlatılır. bu çocukların tek kabahati ölmemek.
bunlar askeriyeyi yıpratma politikasından başka birşey değil.
http://www.youtube.com/... adresindeki videoyu izliyorum, televizyonda "halis tan, adanalı esir uzman çavuş" diyor. daha sikko yöntemlerle mail hazırlayan şerefsizler, askerin adını "halil tan" olarak yanlış yazıyor, ulan ben bunu yermiyim be? yürüyün gidin işinize. allah bilir sizler "lc waikiki'yi leyla zana satın almış" mailine de inanmışsınızdır.
(sükun, 09.11.2007 11:21)
bir arkadaşım ekolünden cevap vereyim. arkadaşım doğuda silahlı çatışmada ağır yaralandı, birlik baskın yemişti, bir şehit 4 yaralı vardı. yaralıların diğer 3 ü vanlı, ağrılı ve karslı kürtlerdi. arkadaşımın dediğine göre de, o 3 kürt isteseydi yaralanmazdı, yani isteselerdi siperlerde saklanıp gelecek takviye kuvvetleri bekleyebilirlerdi, ama adamlar teröristlere kurşun sıkalım diye en ileri mevziye girerek çatıştılar. sonuçta bunların 3'ü çok ağır yaralandılar. bu vatan için, bu millet için, hem de pkk'ya karşı çarpışırken. her kürt dtpli değildir, her dtpli de pkklı değildir.
doğru ise çok gariptir, ki doğru değildir bence.
pkk ile savaşmaya dtp'li askerler mi gönderilmektedir, veya dtp'li bir grup genç askerliği birlikte mi yapmak istemişler ve hatta aynı ekipte yer almak mı istemişler gibi gibi.
soruşturma sonucunda bu can acıtıcı iddialar doğru çıkarsa sorun yok. ben demiştim. hem de önceden, bu konu hakkında konuşmak çok heyecanlıyken demiştim.
eğer soruşturma sonucunda bu iddiaların yanlış olduğu ortaya çıkarsa da girilerimi silerim, ruhunuz duymaz. kimse de bilmez. sorun olmaz.
aslında oldukça ilginç. pkk son zamanlarda yapmadığı kadar büyük bir güçle ( 150-200 kişiyle , ben gazetelerin yalancısıyım ) karakol basıp çatışmaya giriyor , yetmiyor , 8 askeri kaçırıyor. 8 asker ' in kaçırılmasından sonra ; çatışma boyunca çevredeki birliklerden yardım gelmediği söyleniyor , bu askerlerin pkk' lı olduğu , örgüte yardım ettikleri ve çatışmadan sonra örgütle beraber gittikleri yolunda bilgiler saçılıyor ortalığa. dtp ' liler devreye girmek istiyor askerleri kurtarmak için , ailelerden bir ya da birkaçı insan hakları derneğine başvuruyor. ortalık toz duman. türk ordusunun kuzey ırak' a müdahale etmesinin gerekliliği her fırsatta yineleniyor. derken askerler kurtarılıyor ve bakan mehmet ali şahin askerlerin kurtarılmasına sevinemediğini söylüyor. yukarıda yazılan mail gibi birçok kaynağı belirsiz bilgi dolaşıyor ortalıkta. bu bilgilerden hükümet' in de etkilendiği oldukça açık.
bugüne kadar yanlış bilgilendirilmeler yüzünden çok insanın canı yandı , bizden farklı düşünene tahammülsüz bir toplum oluşumuz çok iyi kullanıldı. sağduyulu olmanın , sağduyuyla hareket etmenin zamanıdır. türkiye cumhuriyeti bağımsız bir devlettir , bağımsız bir devlet gibi hareket etmek zorundadır. dış politikasını , enerji politikasını , ordusunu , polisini , istihabaratını dışa bağımlı kılacak politikalardan uzak durmalı , böylece vatandaşına güven vererek birlikteliği sağlamalıdır.
önemli not : sağolsun strateji ; pkk' nın 90 ' lı yıllarda daha kalabalık gruplarla saldırılar yaptığı konusunda uyardı. haklıdır elbet , benim kastım son zamanlarda bu kadar kalabalık grupla saldırı yapmadıklarıydı.
mailime gelen mesaj sonucu kafataslarının
brakisefal kafatasıolmadığını öğrendiğim askerlerdir. meraklısı için, aldığım son habere görede bu askerlerin dışkıları incelenecek ve boklarında bulunan boncuklar basına gösterilecekmiş.
ortalama bir kürt genci. dtp gençlik kolları'na giriyor. orada beynine bir takım transplantlar ve ilaçlarla müdahale edilerek kendisi pkk'lı yapılıyor. sonra bu saylon ajanı orduya katılıyor, ta ki kritik bir anda beynindeki order 66 çipi harekete geçinceye kadar. sonra bu eleman "hadi bana eyvallah" diyerek, ve kim bilir daha neler yaparak basıp gidiyor. ailesi de bu manchurian candidate vakasından habersiz, evde ah vah etmekle meşgul. bir değil beş değil, çevremiz böyle uyuyan ajanlarla dolu.
command and conquer: pusu isimli yeni strateji oyununun synopsisi herhalde bu. şu an kızgınlıktan gözlerim döndüğü için daha mantıklı bir şey düşünmekte zorlanıyorum açıkçası. oyun hainlerin harran ovası'na barracks kurup birbiri ardına trooper basmasıyla devam etse gerektir. acaba bir sonraki bölümün bölüm sonu canavarı kim olacak?
ne yani bunların hepsini sen biliyorsun, medya biliyor da askeri istihabarat ve tabur komutanları bilmiyor mu? güldürmeyin adamı bilmeseler adamın götünden kan alırlar be. komik olmayın eğer çamur atacaksanız da başka türlü atın çamurunuzu yalan haber ve maillerle saçmalamayın. her forward gelen mail gerçek değildir ve ülkemizde bu fwd maillere inanan o kadar çok saf var ki
forward manyaklığı bizleri nerelere getirmiş. geçmişe bakmak lazım azıcık:
(bkz:
feomidyum)
"istediğim gibi düşman olamadınız birbirinize hala. henüz 'kürt bu' diyerek komşunuzun gırtlağına çökmediniz. bir kaç olay yaşandı ama bu daha başlangıç, bekliyorum. fark ettim ki kışkırtılmanız işten değil. soğukkanlı değilsiniz. aklıselime hiç sahip olmamışsınız. bakın 6-7 eylül olaylarına. papazı bile sünnet etmeye kalkmıştınız. sizdeki bu hıncı fark etmem uzun sürmedi. şimdi de birbirinizin derisini yüzmeye hazırlanın.
zira bu benim için basit bir dezenformasyon çalışmasına bağlı. 'her kürt pkk'lıdır'; artık ordunuzun bile içindeler. dtp'lilerin hepsi tipik birer türk düşmanı. bunu iyi belleyin. bakın , esir alınan askerler dtp gençlik kolları üyesiymiş. yani bu da neden şehit olmadıklarını gösteriyor. adamlar dünden razı. hatta belki de diğer şehit olan askerlerin yerini onlar belli etti. belki de onlar öldürdü. inanın bana. yoksa ne diye sadece bu dtp'li olanlar sağ kalsın? yanlarında bir kaç tane göstermelik türk bırakıldı ki davayı tek celse de çözemeyin diye. oyun - tam da inandığınız gibi- çok büyük. görüyorsunuz değil mi? içinizde hep bir şüphe var. hep 'acaba"lar kurcalıyor zihninizi.
gerçi o dtp'li askerlerin hangi tesadüfle orada bir araya geldiğini düşünmeyin. tam da bir çatışmanın olacağı gün. yani bu rütbesiz askerlerin orada kendi başlarına bir arada bulunamayacağını, muhakkak emir aldıklarını sorgulamayın. ve esir düştükten sonra neden pkk'ya katılmayıp türk silahlı kuvvetlerine döndüklerini ve neden askerliklerine devam edeceklerini; böylesi büyük bir riski ne gerekçeyle almak istediklerini de sorgulamayın.bunların basit birer tesadüf değil de ciddi bir plan olduğundan emin olun. vardır hain bir planları.
size daha, çok bilgi vereceğim. ilk önce bir "lc waikiki' deneyi yaptık. baktım, tepkiler istediğim gibi kanalize oluyor. böylesine irrasyonel bir iftiraya bile inanmakta gecikmediniz. kaynağı meçhul bilgileri seviyorsunuz. kurduğumuz komplo teorilerini fikir jimnastiğinden sayıyorsunuz. ama sonunda inanmak istiyorsunuz. benim buraları kan gölüne çevirmem fazla sürmez. e-posta kutularınızı açık tutun. bekleyin. az kaldı birbirinizin boğazını kesmeye"
inandınız mı?
türlü fantezilerin yolunu açacak özgeçmişlerdir.
bu adamlar için önce üzüldük, kaçırıldılar diye.
sonra "neden ölmedi bunlar neden teslim oldular hemen" diye vatan haini ilan ettik.
en sonunda "zaten bunlar örgüt üyesi canım kesin bilgi veriyorlardı" dedik.
iddia ediyorum ben , bu askerler eğer örgüt tarafından kaçırıldıklarında öldürülselerdi o günkü gazete başlıkları da şu şekilde olacaktı. koca puntolarla hem de;
" örgüt içi kanlı hesaplaşma" ...
vay beee! 3-5 tane (lafın gelişi 3-5) gariban askerin üzerinden (sırf ölmedikleri için) yazılan senaryolara bak. ne kadar acı. olayların gelişimine bir kulp takamayan hasta zihniyet ne yapayım diye düşünürken götünden böyle bir şey uydurmuş biz de oturup üzerine kafa patlatıyoruz. aslında yazayım mı? yazmayayım mı? diye çok düşündüm böyle saçma sapan bir başlığa ama dayanamadım.
öncelikle:
be hey geri zekalı, adamın kürt olması onuruyla askerlik yapmasına engel mi? ha belki yemin senin için bir şey ifade etmiyor olabilir. ama bir doğulu için çok önemlidir. namusu, şerefi sayar. ki bu insanlar öyle veya böyle silaha el basarak yemin etmişlerdir.
adamların geçmişini araştırdık dtp'li çıktılar. o yüzden kesin arkadaşlarını da satmıştır bunlar. pkk'da o yüzden öldürmedi bunları. yaaaa! hocam çözmüşün olayı. tebrik ederim vallaha. niye kimsenin aklına gelmedi lan.
ulan ezik bu pkk'nın ilk esir alma olayı mı? daha öncede esir alıp salmadı mı? hatırlamıyorsanız hatırlatalım hafızamız tazelensin.
10 ekim 1992: van-tatvan karayolu'nun şapur mevkiinde yolu kesen bir grup pkk'lı, 50 aracı durdurup kimlik kontrolü yaptı. yolcular arasında bulunan bir astsubay, 2 er ve 1 imam alıkonuldu. askerler daha sonra ailelerine teslim edildi.
20 ağustos 1993: batman, kozluk ilçesi yakınlarında saat 23.00 sıralarında yol kesen pkk, van'dan mersin'e giden bir yolcu otobüsünü durdurdu ve minibüste bulanan 13 askeri kaçırdı. askerler daha sonra ailelerine teslim edildi.
aralık 1994: hakkari'nin uludere ilçesi kırsalındaki çatışmada yaralanan ibrahim yaylı isimli bir asker, askeri birlikle irtibatı kaybetti. bir köye gitmekte olan yaralı asker pkk militanlarının eline geçti. yaylı, yıllar sonra o günü şöyle anlatacaktı: "pkk'lıların dere yatağını iyi kullandığını bildiğim için dere yatağında kalmamaya çalışıyordum. beni yakaladıklarında öldürürler diyordum." yaylı iki yıl sonra 1996 yılında refah partisi ve sivil toplum örgütlerinden gelen bir heyete teslim edildi.
temmuz 1996: pkk hakkari'nin şemdinli ilçesindeki ortaklar karakolu'na baskın düzenledi. baskında 15 asker yaşamını yitirdi. pkk baskın sırasında 8 askeri alıkoydu. rp eski millvetvekili fethullah erbaş, dönemin ihd genel başkanı akın birdal ile mazlum-der genel başkanı ihsan arslan, ailelerin talebi üzerine pkk 'nın elindeki rehin askerleri almak için 27 ağustos 1996 tarihinde ırak'taki zeli kampına gitti. pkk, esir askerleri bir basın toplantısı ile sivil heyete teslim etti.
18 temmuz 2005: erzincan karayolunu akşam saatlerinde kesen pkk militanları, kimlik kontrolü yaptı. adıyaman'dan memleketi trabzon'a izine giden sivil kıyafetli jandarma komando er coşkun kırandi'yi ise alıkoydu. erin kurtarılması için kutuderesi ve pülümür vadisi'ne helikopterle komandolar indirilerek geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. kırandi, 4 ağustos 2005 tarihinde dersim'in kutu deresi bölgesindeki güleç köyü kırsalında kendisini almaya giden sivil heyete teslim edildi.
9 ekim 2005: şırnak'ta yol kesen bir grup pkk'ı polis memuru hakan açıl'ı kaçırdı. açıl, astsubay ağabeyini ziyaret ettikten sonra diyarbakır üzerinden cizre'ye gidiyordu. açıl 110 gün sonra 27 ocak 2006'da ihd ve mazlum-der heyeti ile birlikte gelen babası muammer açıl'a teslim edildi.
yukarıda saydıklarımın hepsi kürttü ve dtp ile bir şekilde bağlantıları vardı pkk da o yüzden saldı bunları.
maalesef pkk'nın asker kaçırıp seramoniyle salma eylemlerinin propaganda yada bir güç gösterisi olduğunu çoğu kişi algılayamıyor. ondan sonra olayı kıyıdan köşeden, evirip çevirip bir şekilde kürt olmayla bağdaştırıyor. daha neler neler duyacağız kim bilir.
komplo teorileri üretmede toplumumuz üstüne herhalde başka bir toplum yoktur. fazla yalçın küçük okumayın lan! contayı sıyırırsınız sonra. buluttan nem kapmaya başlarsınız.
insanların yazılı her şeye inanma huyunun en belirgin örneklerinden biri. daha okula gitmeden bize, herşeyi kitaplardan öğrenebileceğimiz söylenir. ama her yazılanın doğru olmadığı söylenmez. kitaplarda yazılan yanlış-yalan şeylerden sonra teknolojinin de etkisiyle şimdi maillerimize bir ton yalan, saçma yazılar geliyor ve biz de buna inanıyoruz.
yakında onlara asker kılığına girmiş pkkli bile denecektir. askerlerde çatışmada ölmediğine pişman olacaklardır herhalde bu kadar dedikodunun yüzünden. hatta sivilde linç bile edilmeleri mümkündür. yaşasak mı ölsek mi
karar vermek zor.
(rutin, 09.11.2007 20:23)
üzerine doğrultulan namlunun ucundaki ölümden korkarak gayet insani bir tepkiyle denileni yapmış henüz yirmi yaşındaki ana kuzularının, dönmelerinden değil de pisi pisine ölmelerinden haz duyacak kitlenin çamur atma girişimi ile yazdığı senaryolar.
askerlik yapmamış hiçbir zaman da askerlik yapmayacak biri olarak bile böyle birşeyin mümkün olamayacağını düşündüğüm, gerçekliğini kabul ettiğimiz takdirde aynı zamanda askeri istihbaratın da yetersiz olduğunu kabul etmemizi gerektiren varsayımlar. kim hangi amaca hizmet için böyle bir e-mail yazdı bilemem ama çok farklı yerlere çekilebilecek ve toplumda asıl ayrımcılığı tetikleyecek nitelikte olduğu kesin.
hayatımda duyduğum en malca iddalardan birisi.hayır birilerinin beyni mi yok yoksa taklit mi yapıo anlamadım gitti.nası her okuduğuna inanır bi insan, hayır ben şimdi bi mail atsam bu maili okuyabiliyosan orospu çocuğusun diye inanacakmı insanlar bu kadar sığ düşünülür mü?yarın öbür gün birileri der anıtkabir'e bomba atıldı diye hobaaa al sana iç savaş, soykırım ne boksa işte.biraz da kafamızı kullansak nası olur ha sizce de hoş olmaz mı?
bu arada şu an elimi geçen maili aynen aktarıyorum:
fw:eyvah yarraıı yidik!!!
nasadan gelen son haberlere göre dünya yuvarlak değilmiş, bir öküzün boynuzları üzerinde duruyormuş, o öküzünde kuyruğuna sinek yapışmış, kuyruğunu sallarsa herşey yok olacak.son dakikalarınızı iyi geçirin.
valla mailin yalancıyım, yersen.
eksik kalmış haberdir zira diğer iki arkadaştan birinin dhkp-c denizli sorumlusunun kankisi son arkadaşın da müslüman kardeşler örgütünün uzaktan kumandalı bodyguard ı olduğu unutulmuştur.