belki ilginizi çeker
  1. · pkk nın esir aldığı askerler
  2. · on erkekten sekizinin sarışın hatun istemesi
  3. · 21 ekim 2007 hakkari pkk çatışması
  4. · rehin askerler için dtp nin arabuluculuk teklifi
  5. · pkk nın elindeki sekiz türk askeri
  6. · sınır ötesi operasyon
gündem
  1. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  2. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  3. · giyotine yolladılar gitmedim
  4. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  5. · ugg düşmanı ezik kızlar
  6. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  7. · google wave
  8. · like a prayer
  9. · konsept

pkk nın elindeki sekiz türk askeri  

sayfa  / 4
  1. böyle bir haber doğru ise pkk'nın yapmak istediği olay ortada.siz sınır ötesi operasyon yaparsanız biz de kaçırılan askerleri öldürürüz diyerek tehditler de bulunması muhtemeldir.allah'tan dileğimiz böyle bir kaçırma olayının olmamış olmasıdır.
    (pawing flower, 22.10.2007 13:50)
  2. terör saldırısı olayının televizyonlara ilk çıktığı saatlerde 6 kayıp askerden bahsediliyordu. teröristler de bunu görüp kendilerine reklam malzemesi yapmışlar. olay budur. yaptıkları saldırıdan sonra peşlerine koca bir tugay, bir kaç helikopter takılmış, adamlar g.tlerini zor kurtarmışlardır, esir neyere alacaklar. inanmayınız, prim vermeyiniz.
    (bkz: pkk'nın esir aldığını zannetmesi)
    yine gündemle ilgili olarak: (bkz: kedidir kedi) *

edit: genelkurmay askerler için hala kayıp dese de kaçırılma olayı gerçek oldu galiba..
    edit2: 29.10.2007 tarihinde fatih altaylı kendi web sitesinde sekiz askerimizin bir jandarma karakoluna teslim edildiğini söylemiş, ancak bundan kimsenin haberi yok. nasıl bir habercilik anlayışıdır bu akıl almıyor.
    edit3: yine olay dediğime geldi. biraz geç de olsa yazıyorum. bu askerlerin kendi istekleriyle hatta pkk'ya yardım ederek kaçtıkları anlaşıldı. değişik olaylar dönüyor.
    (emrahman, 22.10.2007 14:02 ~ 28.03.2008 16:26)
  3. genelkurmay'dan bir an önce doğrulamasını veya yalanlamasını beklediğimiz, roj tvnin kimliklerini açıkladığı askerlerimiz:

mardin doğumlu ramazan yüce,

antep doğumlu irfan beyaz,

konya doğumlu nihat başova,

niğde doğumlu mehmet şenkut,

ağrı doğumlu ilhami demir,

adana doğumlu halis tan,

denizli doğumlu fatih atakul.

edit: genelkurmay 8 askerle irtibat kurulamadığını doğruladı şu an.
    (weird science, 22.10.2007 14:08 ~ 14:22)
  4. haberin kaynağı aşağıdaki sitedir, muhtemelen yakın zamanda siteye erişim engellenecektir.

http://www.firatnews.eu/...
    (platin24, 22.10.2007 14:14)
  5. (çılgın veyfik, 22.10.2007 14:24)
  6. bu esir alma olayı ilk değildir.daha öncede yaşanmıştır.araya uzlaşmacılar sokulmuş, belli periyotlarla serbest bırakılmalarıda sağlanmıştır.umarız bu askerlerinde sağ salim bir şekilde evlerine ulaşmalarını sağlayacak bir sağduyu ortamı yaratılır.
    (kasaba insanı, 22.10.2007 14:27)
  7. ne olur gerçek olmasın, artık bu kadar acıya dayanamaz bu yürekler diye düşündüren eylemdir.
    (zattuso, 22.10.2007 15:46)
  8. 21 ekim 2007 hakkari pkk çatışması sonrasında kaybolan askerlerdir. durumları hakkında hala kesin bir bilgi yok.

askerlerin adları, memleketleri ve görevleri ise şöyle:

1- piyade er ramazan yüce -mardin

2- er irfan beyaz-antep

3- çavuş mehmet şenkul-niğde

4- er nihat başova-konya/cihanbeyli

5- er ilhami demir, ağrı/patnos

6- er fatih atakul-denizli

7- uzman çavuş halis tan-adana

8. asker hakkında henüz bilgi yok.

http://www.tsk.mil.tr/...
    http://www9.gazetevatan.com/...
    http://www.ntvmsnbc.com/...
    (selenge, 22.10.2007 20:41 ~ 23.10.2007 12:39)
  9. http://www.ozgurgundem.net/...
    http://www.ozgurgundem.net/...

sitenin gizli ibne olduğu hakkında ciddi duyumlarım var.
    (temproral flux, 22.10.2007 20:51 ~ 21:14)
  10. (dünyayı kurtaran adam, 23.10.2007 08:29)
  11. niyetleri askerler biz de eğer ki siz sınır ötesi gerçekleştirirseniz biz de gerekeni yani askerlerinizi öldürürüz demektir.bu kansızların başka ne amacı olabilirdi ki zaten.
    (pawing flower, 23.10.2007 09:07)
  12. yaşanabilecek en üzücü senaryonun kahramanları.
    "askerimiz kahraman, ordumuz yenilmez" diyoruz, ancak bir düşündüğümüzde, şu an orda esir olarak bulunan askerlerimizin 20 yaşında, hayatının baharında, "karşıdaki kaşarlanmış düşman gibi dağların kurdu" değil,; evinden bir kaç ay önce ayrılmış ana kuzuları olduğunu düşünüp daha derinden eziliyorum.
    bizler bilgisayar başında yaran diyalogları okurken, 8 adet gencecik fidanımızın tırnaklarının şu anda kerpetenle sökülmekte olduğu, dişlerinin döküldüğü...yazamıyorum... aklıma geldikçe çıldırıyorum.
    aklımdan sorular geçiyor: ne yapabilirim?
    askerden geleli 6 ay oldu henüz. açıkçası oraya dönmek cesaret ister, buna cesaret edemiyorum (masa başından vatan kurtarmayıp ciddi ciddi gönüllü askerliğe başvurup da sıcacık odalarından çıkıp gabar'a çatışmaya gitmeye cesaret edebilecek olanınız varsa saygıdan ellerini öperim ama yok biliyorum.
    iş yerime sabah gelir gelmez bir bayrak astım, tesadüfen şu an hatırlamadığım bir bir yazarın girisinde, "bayrak asmanın ayrımcılığı körüklemek anlamına geldiğini" yazdığını hatırlıyor, şaşıyorum. kendi ülkeme ait bayrağı asmak ayrımcılık yapmakmış... ayrımcılık olmasın diye benim şerefli ay yıldızlı bayrakımın yanında bir de al yeşil bayrak mı asmam bekleniyor acaba diyorum.
    msn ime solmuş gül koyuyorum, bunu msn başından vatan kurtarmak olarak görüyorlar. "haklılar" diyorum. sadece yapılan msn e solgun gül koyup somut tek bir adım atmamaksa haklılar. ancak düşünüyorum, kendi eğitimime olduğu kadar, çevremdeki insanların eğitimlerine de katkıda bulunmaya çalışan, yerli malı kullanmaya özen gösteren, vergisini veren, vatanını seven ve zamanında da hilesiz hurdasız askerliğini yapmış olan biri olarak yeterince (kime göre neye göre yeterli o da ayrı bir konu) somut adım atmış olduğumu düşünerek bir yakama ay yıldız diğer yakama atatürk rozetini takıp msn ime solgun gül koyup üzülüyorum.
    inanın çok üzülüyorum.
    (one more cup of coffee, 23.10.2007 10:14 ~ 11:02)
  13. türk silahlı kuvvetleri sınır bölgesine akın etmişken, pkklı çapulcu takımının planlayıp, ülkeye girip, kendi ülkemizde kendi askerimizin taburunu basarak, roketleyerek, üstüne üstlük bir de askerlerimizi kaçırıp götürmesi, ne tarz bir güvenlik açığıdır diye düşünmemize sebep olan ve şahsi kanaatimce kendi taburlarını koruyamayan bazı komutanların istifasını gerektiren durumdur. amerikan uydularının bunu nasıl görmediği tartışılıyor, amerika'nın ülkemiz hakkındaki uzun vadeli planları malumken, bunun tartışılması yerine, kendi ordumuzun, kendi topraklarında, planlı-roketli bir saldırıdan, kendi askerini nasıl koruyamadığı, hatta kendi askerleri kaçırılırken nasıl ruhunun bıle duymadığı tartışılmalıdır. acı ama gerçek.
    (age of aquarius, 23.10.2007 10:15 ~ 10:19)
  14. kumpas kurbanı olan rastgele seçilmiş sekiz adet 20 yaşındaki fidandır. kumpas ise şudur; kaka pkk kaçıracak iyi yürekli dtp diyaloga geçip geri alacak. olan yine askerlerimize ve onlardan en ufakta olsa bir haber bekleyen ailelerine olacak.
    (jassmine, 23.10.2007 10:31 ~ 10:31)
  15. pkk'nın yaptığı ilk kaçırma olaylarından değildir bu. karşınızdaki örgüt, bölücü ve bir terör örgütü olduğu için etik davranışlar beklememek gerek.

pkk ,oluşumunun altın zamanını yaşadığı körfez savaşı sonrası, özellikle korucuların veya kendilerine haraç vermeyen ailelerin çocuklarını kaçırıyor, sistemli bir siyasi eğitim ile beyin yıkama işlemini tamamlıyor, sonrasında verilen askeri eğitimler ile çeşitli bölgelere gönderiyordu.

daha yaşı 13- 14 olan kızları ise "imralı'daki " " bekaret takıntını yen, bu toplumda gerikafalı olmayın" emirleri ile kandırıyor ve tecavüz ediyordu. halbuki örgüt içinde kendi tabirleriyle gerillaların birbirleri ile cinsel ilişki kurması yasaktı. bu yüzden hamile olan birçok kadın terörist bebekleri ile örgüt içi infaz şeklinde öldürülmüştür. bu bilgilerin birçoğunu pkk'dan kaçan insanlardan canlı bir şekilde veya çıkardıkları kitaplardan teyit edebilirsiniz.

bakalım, esir askerlerimize nasıl davranacaklar? nasıl bir koz içerisinde kullanacaklar? bakarsın aklı evvelin biri, " ırak'ta operasyon yapmayın, onları serbest bırakırız" diyecektir.
    (dünyayı kurtaran adam, 23.10.2007 10:49 ~ 10:53)
  16. şu anda ne yapıyorlar, nelerle karşı karşıyalar, neler hissediyorlar diye düşündükçe kahrolduğum, askerlerimiz. israil, bir askeri için bir ülkeyi haritadan sildi. bakalım tayyip bu çocuklar için ne yapacak.
    (oceangoing, 23.10.2007 10:56)
  17. (bkz: @2030623)
    (no pasaran, 23.10.2007 11:20)
  18. bu askerler hakkında bölücü örgüt, "kendi istekleriyle teslim oldular " şeklinde yorumlar yapıyor. bunlar gayet gülünç, baskını yiyen bir komando taburu, çoğu gönüllü olarak doğu'da hizmet veren askerlerden oluşan bir tabur.

http://www.ozgurgundem.net/...

birkaç girimde karakol ve tabur baskınları hakkında bilgi vermiştim. tazeleyelim;

saldırılacak karakola birçok terörist farklı yönlerden tek bir noktaya olmak üzere kuvvetli ateş açar, askerler siperde olduklarından bu ateşler onları etkilemez, ama psikolojik açıdan zor duruma sokar. yoğun ateş ile karşılık veremeyen bölgeye sürünerek yaklaşan teröristler, el bombaları veya yakın savunma silahları ile askerleri şehit ederler veya, esir alırlar. olayın özü budur. kurtulan askerlerin de anlattıkları bu yöndedir.

düzeltme: hâlen normal bir tabur olduğunu iddia edenler buraya bir baksınlar.

http://www.milliyet.com.tr/...
    (dünyayı kurtaran adam, 23.10.2007 11:50 ~ 12:58)
  19. milliyet'in internet sitesinde fotoğraflarına ulaşılabilecek askerlerdir.kayıp askerlerin ilk fotoğrafları başlığı altında gösterilmektedir.artık ordu dile getirmemiş olsada ortada bir esirlik durumu olduğu nettir.
    miliyet'in sergilediği fotoğraflardan birinde askerler ve pkk'lılar aynı karededirler.muhtemel ki hiçbirinin yaşı 25 bile yok.bu sorun yaşanmaya başladığında çoğu ya bebekti ya da doğmamıştı bile...
    insanın içini burkan gözlerini dolduran bir an.varolmasında hiç bir etki ve günahlarının olmadığı bir savaşın ortasında birbirini öldürüp duran gencecik insanlar.ve hala köşeleri tutanların bitmesini istemediği bir dumanlı ortam.
    (kasaba insanı, 23.10.2007 22:08)
  20. muhtemelen pkk bu askerleri kullanarak şantaj yapacak, operasyonla ilgili taviz koparmaya çalışacak.
    (abdkl, 24.10.2007 14:14)
  21. dün akşam terör örgütünün propaganda araçlarından olan roj tvde görüntülerini gördüğüm devrelerim, asker arkadaşlarım...

söz konusu kişiler kullanılarak örgütün sesini duyurmaya çalıştığı, tüm dünyadaki terör örgütleri gibi davranarak ciddiyetle muhatap alınmak isteğinde oldukları açık, lakin kendileriyle girilecek pazarlıkların bize hiç bir yarar sağlamayacağı da ortadadır...
    bir an önce bu cani adamlara derslerinin verilerek asker arkadaşlarımın kurtarılabilmesi dileğiyle...
    (wasowsky, 24.10.2007 14:30 ~ 14:31)
  22. işlerinin çok zor olduğu kesin, bir asker anlatmıştı bazı askerler böyle durmlarda hiç bir faso vermiyolarmış öldürselerde bir soruya cevap vermiyorlarmış.
    (sessizlik, 24.10.2007 14:46)
  23. memleketimizi hemen her alanda epeyi bir zamandır ziyadesiyle yıpratan, geri kalmasına neden olan, toplumda infial uyandıran, sosyal yapıda çözülmeler meydana getiren vs. bir terörist yapılanmanın -ki 1978 yılı ile başlayan ayrılıkçı, marksist-leninist ve ölçüsüz şiddet kullanan bir örgütten bahsetmekteyim- ne idüğü belirsiz unsurlarınca ele geçirilen bir grupsilahlı kuvvetler mensubu olarak tanım yapıp biçime uyduktan sonra esasa yönelmek icap eder. şöyle ki;
    tdk sözlüğüne göre rehine: "bir anlaşma, sözleşme veya isteğin yerine getirilmesini sağlamak için güvence olarak ele geçirilen kimse, tutak" anlamına gelmektedir. bu acıdan bakıldığında, terör örgütü'nün ne idüğü belirsiz mensuplarınca ele geçirilen silahlı kuvvetler mensuplarına, esir demenin yanlış bir yaklaşım olduğu söylenmelidir.
    esir kavramı, daha ziyade birbirine hukuken denk olan kuvvetler bağlamında değerlendirilmelidir. türkiye bir devlet olarak, kendisine münhasır ordusuna ve devlet olmaklığından kaynaklı hukuki kural, kurum vd. yapılara sahiptir. bunun karşısına aynı niteliklere sahip bir yapıyı -yani bir başka devleti-koyar ve -hafezanallah- şavaştırırsanız ve nihayet bu devletlerden herhangi birisinin askeri güçlerine mensup bireylerden bir veya bir kaçını, öteki tarafın ele geçirmesine olanak sağlayan bir başka öykü kurarsanız; burada ele geçirilen bireylere ancak esir diyebilirsiniz. yoksa herhangi bir dayanaktan yoksun, ama gel gör ki; şiddetin her türlüsünü kendisine araç olarak seçmiş bir terör örgütünün ele geçirdiği bireylere esir demek olası değildir. bu ele geçirme işleminin ana unsurlarından olan bireylere ancak ve ancak yurakıda verilen tanıma da uygun olacak şekilde rehine denilebilir. zira terör örgütü, kaçırdığı askerlerimizi bir şekilde devletimize baskı yapmak, aynı zamanda kendine müzahir kitleye olumlu mesajlar vermek, yanında uluslararası kamuoyu oluşturmak vs. gibi amaçlara matuf olarak kullanmak eğilimindedir. geçmişte böyle olmuştur ve halen böyle olmaktadır ki; mel'un örgüt tarafından askerlerin fotoğrafları internet kanalıyla ve psikolojik harekat amacıyla yayınlanmıştır.
    işte yukarıda sayılan bütün hususlar muvacehesinde, mel'un örgüt tarafından ele geçirilen askerlerimize esir denmesi, anılan örgütün bir şekilde ve en azından eşkiyalık pozisyonunu ortadan kaldırıp bir denk kuvvet olarak görülmesine kadar ilerletilebilen bir söylemi -ki terör örgütü üst yönetimi de ayni söylemi kullanmaktadır.- ifade edicidir. moderasyondan yanlış kurgulanmış bu başlığı düzeltmesi beklenmelidir.

önemli not: hususen sözlüğe takribi 10 aylık bir süredir yazmamakta ve kaydımın silinmesini bir kaç kez moderasyondan istirham etmiştim. ancak bu başlığı görünce dayanamayarak yazmak durumunda kaldım. bilinsin isterim. saygı ile...
    (fempusay, 24.10.2007 14:54)
  24. gündemi değiştirme çabaları sayesinde gün itibari ile popülerliğini yitirmiş olmasına karşın gerçekliğini yitirmemiş olan askerlerimizdir.
    (jassmine, 26.10.2007 14:16)
  25. aklıma geldikçe sinirimi bozan durum. ama bazı saptamalar ve düzeltmeler yapmak istiyorum. birincisi her ne kadar başlık pkk'nın elindeki sekiz türk askeri şeklinde olsa da bazı girilerde askerlerimizden esir şeklinde söz edilmekte. bilinçli olarak yazıldığını sanmıyorum ama askerlerimize esir demek yerinde olmuyor. çünkü esir, ancak savaş halindeki iki ülkenin askerlerinden yakalananlar olursa geçerli bir kavramdır. yoksa pkk'nın yaptığı olsa olsa dağa adam kaçırmaktır. (gerçi esir ya da değil ne fark eder, sonuçta askerlerimiz adamların elinde denebilir, ama yine de sanki adamlarla savaştaymışız gibi bir hava yaratmanın da gereği yok diye düşünüyorum.)

ikinci nokta bazılarının askerlerin elinde çay fincanları ve yüzlerinde korku ifadesi olmamasından yola çıkarak belki de onların türk askerleri olmayabileceğini söylemiş olmalardı. gönül ister ki gerçekten böyle olsun ama bir önceki giride de ifade edildiği gerekçelerden dolayı ne yazık ki durum bu şekilde.

yine çay fincanlarından rahatsız olup, bunlar ne biçim asker diyenler var. adamların elindesin işte, fotoğraf çektirirken gülümse deseler (ki askerler gülmüyor), mecbur gülümseyeceksin, arkanda namlu varken başka ne yapabilirsin ki!

gelelim şu akın birdal meselesine. youtube'de roj tv'nin askerlerin görüntülerini yayınladığı videoda bir sonraki haberde akın birdal denilen adam (malesef milletvekili olduğundan başka bir tanımlama getiremiyorum) pkk kampında yiyip, içerken görüntüleniyor. hadi demokrasi dedik, adamlar mecliste kalsınlar belki bir yararı olur dedik, hadi dtpliler pkk ile aralarında fark olduğunu söylediler biz de inandık bir şansları olsun dedik. iyi de bu adamlar en azından tayyip gibi biz değiştik falan da demiyorlar, açıkça aynı görüşteyiz diyorlar. şimdi birileri benim askerlerimi dağa kaçıracak, sonra mecliste bu teröristlerin adamları olacak, (görüntülerde gayet net seçiliyor kendisi) onlar da arabuluculuk yaparız diyecekler.

lafı uzatmaya gerek yok. acaba biz usame bin ladin ile abd arasında teklif gelirse arabuluculuk yaparız desek amerikalılar ne derdi bize. herhalde yanıt konusunda da amerikalılar'ın ne yapacakları konusunda da şüphemiz yok. o halde bize düşen onurumuzu daha fazla çiğnetmeden gerektiği şekilde bu işi halletmek.
    (marslan, 26.10.2007 14:27)
 sayfa  / 4

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil