tanım : 19 ekim 2009 itibariyle imralı'daki terörist başı
abdullah öcalan 'ın talimatıyla teslim olan 34 pkk'lıdan 29'unun elini kolunu sallayarak şu anda dışarıda dolaşmasıdır..
http://www.hurriyet.com.tr/...
tüm araştırmalarıma rağmen pkk'nın dün itibariyle dağdan inen 34 terörist için habur sınır kapısında dtp ile birlikte yaptığı gövde gösterisine ait herhangi bir başlık bulamadım..(eğer açıldıysa ve biri uyarırsa sevinirim..)sözlüğün pek sikinde diil galiba bu kritik olay..kedi götünü görüp yara sanan bazı duyarlı arkadaşların bu konuya duyarsız kalmaları ise biraz garibime gitti açıkçası..
dün
ahmet türk 'ün açıklamalarını kimler izledi bilmiyorum..terörist başı abdullah öcalan'dan bahsederken sayın kelimesini dilinden düşürmedi kendisi,ve özellikle teslim olan pkk'lıların tutuklanmaması gerektiğini vurguladı..konuşma metninin detayını buraya aktarmak istemiyorum ancak dtp'nin açılım sürecini işleyiş tarzını nasıl uygulamak istediği açık bir şekilde ortada..''çözüm onlara göre muhakkak imralı ve kandil'den geçiyor..'' yani siz hem kürt halkının haklarını savunacaksınız,hem pkk ile kürt halkını aynı kefeye koymayın diyeceksiniz ama ardından terörist başına ''sayın'' diyip,kandil ile siyasi ilişkiler içerisinde olup adeta kandil'i partinizin genel merkezi olarak göreceksiniz..
bugün itibariyle açılım ve akabinde bu olaya verilecek tepkiler çok farklı olacaktır..bazıları pkk'yı bitmiş gibi göstericek hatta biliyorum..ulan teslim olanlar kim biliyor musunuz ? çoluk çocuğa karışmış sözüm ona 3-5 pkk'lı yahu..bu adamlar anayasa'nın bilmem kaçıncı maddesine göre devlet'in belli bir toprağını ülkeden ayırmak suçundan yargılanabilirler ya da yine anayasa'nın bilmem kaçıncı maddesine göre pişmanlık yasasına göre yargılanabilirler..yargı bile ne yapacağını bilmiyor şu an,bir adım atıldı ama bu adımın ülkeye ne gibi bir yarar/zarar sağlayacağı konusunda hiç bir öngörü yapılmamış anladığım kadarıyla..adamları 20.000 kişi davulla zurnayla karşıladı,o da yetmedi ülkenin bir partisinin neredeyse tüm bireyleri gitti ''efendim hoşgeldiniz..'' tribine girdiler..yahu daha düne kadar bu adamlar dağda ellerinde silahla nöbet tutmadılar mı ? bu kadar basit mi bu iş ? e iyi salalım o zaman apo'yu bitsin gitsin iş..lan kemikleri sızlar 30.000 şehit olan vatan evladının,ailelerinin resmen..ayrıca gizli gizli anlaşma mı imzaladınız noldu ? ne bu sevinç,bu olayı önemli kılan nedir bana bi anlatın hele..
barış süreci,efendim bu olay silahların susması anlamında çok kritiktir,tabi tabi..çok komik ya görücü usulü evlenmek gibi,korkoca türkiye devletine yüz görümlüğü veriyor pkk..e peki ya türkiye'deki pkk'lılar ne olacak ? onların topluca teslim olması gibi bi durum söz konusu mu ? aradan uzun yıllar(30 yıl) geçmesine rağmen daha geçen günlerde amerika'daki mal varlıklarlına el konulan karayılan ve tayfasının(şimdiye kadar aklınız nerdeydi ? ) teslim olması gibi bir durum söz konusu mu ? aaa olur mu,onlar da teslim olursa sözüm ona bu barış sürecini kim alet edicek kirli oyunlarına ? ..
haberiniz var mı bilmiyorum ! bu adamlar dtp'nin t.b.m.m'deki grup toplantısına katılıcaklar..(en azından dün kulislerde bu konuşuluyordu..) açılımdan kasıt pantolonu indirip donu sıyırmak olsa gerek..artık meclistende çıkarlar şöyle bi boğaz'da rakı içerler,e özlemişlerdir..oradan çıkıp bi check-up yaptırsalar,hadi bi basın toplantısı yapsınlar sonra,o da benden olsun..2 ay sonra ise içlerinden biri ''anılarım..'' diye kitap çıkarır işte..iyi iyi güzel ama fazla açılmamak lazım..
daha çok şey yazmak istiyorum ve adım gibi eminim bu yazıyı bitirdikten sonra aklıma bir sürü şey gelicek ama kısa kesiyorum..şimdi tamamen spontane gelişen,ülke insanında ne gibi etkiler bırakacağı kestirilmeden uygulanan,yargı sürecinin bile nasıl işleyeceğinin bilinmediği bu olay karşısında yazdığım bu yazıdan sonra her zamanki gibi bazı arkadaşlar bana
faşist damgası yapıştıracaklar,zaten bu ülke insanı hangi konuda konuşsa faşist oluyor istisnasız..kavramları sakız gibi kullanabilen ve hakim olduğunu zanneden böyle insanların toplum içinde varolduğunu bilmek beni çok şaşırtıyor..dışarıda neden göremiyorum ? dışarıda neden denk gelmiyorum sizin gibi kelimeleri kuvvetli insanlara merak ediyorum..neyse
faşist diyin umrumda diil ancak önce olayı bi öğrenin,okuyun bilgilenin,süzgecinizden geçirin ve ona göre yorum yapın..
gerçi bu kadar uzun bi yazıyı okuyacağınızı bile zannetmiyorum,gazeteleri nasıl okuyacaksınız...?
not :
sanki buranın komutanı önce insan olacak adlı kişiyi şimdi daha iyi anlıyorum..1-2 aydır dilinde tüy bitti adamın,uzun giri okunmuyor diye..harbiden haklı adam..
edit falan : giriyi yazalı 10 gün olmuş hala kötülüyor düdükler ama başlığa bakıyorum öyle aham şaham benim fikrime karşı yazılmış bir yazı görmüyorum..neden bu kadar korkaksınız ? neden oy butonunun ardına saklanıyorsunuz ? neyse..
(bkz:
i have a dream)
işin ilginç yanı, bunun gerçekten bi teslim olma hareketi olduğuna inananlar var. 34 kişinin teslim olmasıyla
pkk çözülüyor,
pkk sıçtı dtp bez yetiştiriyor,
nasıl da kodukbenzeri manşetlerle gazetelerini süslemeye hazırlanan basın/yayın organlarımız da aynı şekilde mevcut. ya adamlar hiçbir baskı olmaksızın dağdan in emrini alınca iniyorlar, davul zurnayla ve ülkenin en üst seviyesi olan
meclisten bir heyet tarafından karşılanıyorlar, e toplumun bir kesimi tarafından kahraman gibi görüleceklerini de biliyorlar, bu adamlar dağdan inmesin de
ben mi ineyim?
şimdi bi tanesi çıkacak "
açılımın meyvelerini topluyoruz" diye oy dilenecek ekranlarda. 34 kişi lan 34, 29u da serbest kaldığına göre demek ki aslında suya sabuna dokunmayan tipler. elinde ne var, 5 tane. allah bilir sağır dilsiz falandır onlar da sorguya da çekemezsiniz.
pkk resmen koskoca
türkiye cumhuriyeti devleti'ne "alın da susun" çekiyor, bazıları da mutlu oluyor. adamlar yarın öbürgün "siz de 34 tane asker yollayın bakayım, açılımsa açılım" derse ne bok yiyeceksiniz acaba.
(bonzo, 20.10.2009 10:47)
tc'nin hem domuz gribi salgını çıkartıp, kitle imha silahı denemeleri yaparken uzattığı bir nevi barış çubuğu. ancak şu unutulmasın ki, bizler bunu yemeyiz, tc'nin oyunları bizi yıldıramaz!
(bkz:
diyarbakır' da domuz gribi salgını)
serbest bırakılmaları bir yere kadar kabul edilebilir de ellerini kolllarını sallayarak dolaşmaları kabul edilebilir bir şey değil. nispet yapar gibi ne o öyle.
ben ne politikadan anlarım, ne de herhangi bir etnik kimliğim var.
(varsa da haberim yok)
sabahın 8inde izledim, bende mi sorun var yoksa gerçekten şu cümle de mi bilmiyorum,
yanılıyorsam biri beni aydınlatsın.
teröristler serbest bırakıldı?
bebek katilini savunan insanlar şenlik varmışcasına geldiler ve serbest bırakıldılar?
orada insanlar gayet savundukları şeyin arkasında ve zafer edasıyla yürüyor gibilerdi, değiller miydi?
düğün gibi, bayrak sallayarak, nidalarla?
sonra adamın biri görüntüye geliyor ben 10 yıl önceki barış ekibindeydim, ehueheh şeklinde.
ağzı kulaklarında.
bir terslik yok mu tüm bunlarda?
pişmanlık yasasından yararlanacak kişinin,
en azından yaptıklarından pişman olması gerekmez mi?
(sos, 20.10.2009 11:18 ~ 11:27)
sabah sabah izleyip dumur olduğum üstüne türlü küfürler saydırdığım haber. en çokta halaylarla türkiye'ye gönderilmeleri beni şaşırtmıştır. bu nasıl bir ülkedir ya diye tekrar sorgulatmıştır bana türkiye'yi, oldu olacak sonunda ülkeme karşı umudumun tükenmesiden korkar hale geldim, her şey mübah böyle devlete. siksin amerika amınızı da görün diyesim geliyor ancak içim elvermiyor kemalistliğim durduruyor beni. atatürk olsaydı, istiklal mahkemeleri kurulsaydı, köpeğin önüne mama atar gibi bir kaç kişiyi dağdan indiremezlerdi. kürt açılımı dedikleri şey pkk'ya göz yummak mıdır ben anlamadım gitti. olay kürtleri tanımaksa(hani kürt açılımı), bu pkk'ya köpeklik yapmadan da yapılabilir. açılım dediğin bu mu sayın rte(!) ee böyle açılıma kafam girsin o zaman. bizde salağız, bir kaç pkk'lı ayarla medya göstersin, "ay ay pkk çözülüyor ne mutlu türkiyeye" dememizi falan bekliyorlar heralde. siktirin lan ordan amcıklar. medya akşam haberlerinde bilmem kaç şehit verdik diyor ertesi sabah ya da her neyse ertesi günlerde ellerinde davul zurna pkk'lı geçirme şöleneni gösteriyor. ne çabuk unutuldu lan o şehitler, o canlar, bok yoluna giderlerken pkk'lıları serbest bırakacaklarını duysalar sikerim diyip vazgeçelerdi heralde. nasıl bir medyadır bu? göstermesine karşı değilim tabiki gösterecek ama attığı başlıkların hepsi manüpüle edici başlıklar. mnky devlet yakalaları.,götünüzde atom bombası patlasın amk.
not: girimden faşistşk baktığım anlaşılmasın bir çokta kürt olan arkadaşım var bu açılımı desteklemeyen, olayın pkk tabanlı olduğunu söyleyen, pkk 'ya karşı olan. bunu yapan herhangi etnik terorist bir grup olsaydı onlara da karşı olurdum.
sürpriz olmayan durum.
adamlar tutuklanacak olsa gelmezlerdi. hatta 5’inin tutuklanmasına eminim bozuldular, onlar fire beklemiyordu.
gazeteler baksanıza bi; bebek katili, terör örgütü elebaşı, 30 bin kişinin katili gibi tanımlamalarla ne sıklıkta karşılaşıyorsunuz? o artık bir öcalan; bebek katili değil, alışın buna. ve bu tür işler dünyada böyle olur. karşılıklı anlaşılır, ödünler verilir, uzlaşma yolu aranır.
iki seçenek vardı, ya oradaki kürtlerin hepsini öldürecektik ya da bir çeşit uzlaşma yolu aranacaktı. hükümet uzlaşmayı seçti, muhtemelen asker de he dedi. pkk ilk grubu gönderdi. biz serbest bıraktık. böyle olur bu işler, alışmak lazım. bi de unutmamak lazım: bizim terörist dediğimize 11 eylüle kadar bi tek biz terörist diyorduk. yani dünyanın başka gerçekleri var.
gerçeklikle bağı yeniden kurmaya çalışmak lazım. biz çalışalım ki torun tombalak kurabilsin en azından o bağı.
demokratik açılım ile kürt açılımı arasında gidip gelen, kelime oyunlarıyla insanların beyinlerinin bulandırıldığı süreç. pkk'lılar teslim olacak, senin milletvekilin davulla zurnayla karşılayacak, bi taraftan dil özgürlüğü getirilecek, diğer taraftan pkk meşrulaştırılmaya çalışılacak. hangi devlette bu tür şeyler olabilir, düşünüyorum... binlerce insanın canına mal olmuş bir örgütün meşrulaştırılması demokratik açılımsa, ta amına koyayım öyle demokratikliğin.
düşünelim. mevcut açılımın ana teması kabaca "kürt halkının" kendisini daha bir ülkesine ait hissetmesidir. benim için açılım olacaksa bu doğrultuda olmalıdır. empati yapalım. bırakalım adamlar konuşsunlar ana dilleriyle. belki daha bir ülkeye ait hissedecekler kendilerini. bu ve bunun gibi şeylere empati yaparak sıcak yaklaşırken, ordan gelen bilmem kaç tane lavuk davul zurna ile karşılanıyorsa, sokarım öyle empatiye de. niyetlerin ne olduğunu, dtp'nin ağzına sakız ettiği demokrasi istiyoruz cümlesinin açılımının ne içerdiğini gözler önüne seriyor bu durum.
peşin fiyatına taksitle edit : direkt faşist diyecek, bir hışımla eksi butonunu arayacak arkadaşlar çıkacaktır ki kendilerine her zaman ki gibi saygılarımızı sunarız efenim.
1999'da gelenleri hapse atmıştık.
2000'de gelmediler.
2001'de gelmediler.
2002'de gelmediler.
2003'te gelmediler.
2004'te gelmediler.
2005'te gelmediler.
2006'da gelmediler.
2007'de gelmediler.
2008'de gelmediler.
2009'da gelenleri serbest bıraktık.
terör bitti mi?
bitmedi.
ne dedim ben?
eğer eylemlere katılmışlıkları yoksa serbest bırakılmaları normaldir. ilker başbuğ'un açıklaması bu yöndeydi. "eylemlere katılmayan pkk yandaşları serbest bırakılacak" açıklaması yapmıştı kendisi.
1999'da teslim olanlara ağır işkenceler yapıldığı söyleniyor (net bir bilgim yok sadece duyduğum bu. yanlış da olabilir). eğer gerçekten eylemlere katılmamış kişilerse teslim olanlar bırakılmalarında bir sakınca görmüyorum. pkk örgütüne silah zoruyla sokulan insanlar da var. bunları da düşünmek lazım. ön yargılı yaklaşmak asla işe yaramaz.. teslim olup olmamak arasında kalan teröristlere yeni bir bakış açısı kazandırabilir serbest bırakılanlar. kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez dye bir laf vardır. burada pek uygun düşmedi ama olsun. terör neden bitmesin ki? umutluyum bu ülke adına...
sorgulanan son 5 pkk lının da serbest bırakılmasıyla gelenlerin hepsi serbest bırakılmış oldu. gözümüz aydın. bundan sonra gelecek olanların da gözü aydın, ellerini kollarını sallayarak gelebilirler kurşun sallamaktan yoruldularsa.
kardeşlik diyorum, emeklerin iyi bir gelecek için birleşmesi diyorum, kıt kaynakların silaha, güvenliğe gereksiz yere harcanması önlensin daha faydalı yerlere gitsin diyorum...
diyorum da diyorum. ama biz zaten kardeştik? ben lisedeki üniversitedeki kürt arkadaşlarımla, kürt ev arkadaşımla hep kardeş gibiydim? evime de geldiler, düğünlerine de gittik, şiveleriyle dalga geçmedik, hoşumuza gittiği için gülümsedik, takıldık, omuz omuza yatıp muhabbet de ettik, efkarlandık da, askerlik yaparken silah arkadaşlarımdan da bir kısmı kürttü, onlara da aynı muhabbetle yaklaştım...
kürtlerle hiçbir sorunu olmayan bir kişi olarak kabullenemiyorum bu 34 kişinin geldikleri gibi serbest kalmasını, dünya kupasını kazanmış milli takım muamelesi görerek karşılanmalarını. hazmedemiyorum. benim tanıdığım, sevdiğim, iyi insan dediğim kürtler değil onlar. dağda askere halka, silah çeken, uyuşturucu ve insan kaçakçılığı ile para kazanan terörist örgütün mensubu teröristler. kendimi kandırılmış, enayi yerine konulmuş bir de üstüne dalga geçilmiş gibi hissettim. pek sağolsun devlet büyüklerimiz!!!
bir iki gün sonra meclise girmeleriyle bambaşka bir hal alacak olan olaydır.
aslında daha tehlikeli olanı, fethullah gülen cemaati girdi bu meclise.
bu fettoşlar da seçimle geldiler, halkın özgür iradesiyle.
şimdi pkk terör örgütü üyeleri girecek ve bir daha geri dönülmez bir yola girilecek.
en sonunda silahlı terör örgütü, bu güne kadar yaptığı eylemlerin, öldürdüğü kadınların, erkeklerin ve bebeklerin ödülünü alacak. terör kazanacak.
hitler'de seçimle geldi almanya'nın başına, mussolini'de. yaptıkları tüm faaliyetlerin hepsi yasaldı. hepsini soykırımlar dahil anayasılarına koymuşlardı. kanunlarında o soykırım kamplarının prosesleri vardı, nasıl gaz odalarında, fırınlarda yakılacakları, zehirlenecekleri kanunla belirlenmişti.
hepsi yasaldı.
modern diktatörlüğün başlangıcı
reichstag yangını idi.
akepenin seçimi kazandığı gün
reichstag yangını başladı bu ülke de.
akepe bu ülke'nin
reichstag yangını'dır. seçildiği gün bu yangın başlamıştır.
güneydoğu'da ki işsizliği, ekonomiyi, geri kalmışlığı, feodaliteyi, eğitim sorununu, açlığı, sevgiyi, sevgisizliği, hoşgörüsüzlüğü asla ve asla çözmek istemedi akepe. daha kolayını seçti terörle anlaştı veya anlaşmak üzere ve pkk terör örgütü üyeleri meclise girecekler.
her şey çok güzel olacak, ab'ye gireceğiz, güney doğuya yatırım yapılacak, okullar açılacak, kızlar okula gidecek, fabrikalar açılacak, herkes iş sahibi olacak, ekonomi düzelecek, ağalık sistemi ortadan kalkacak, toprak reformu yapılacak, aşiret düzeninin kemikleri kırılacak, kan davaları geçmişte bırakılacak, o halk özgür kılınacak.
pkk terör örgütü meclise girince hepsi olacak.
terör kazanacak.
yaşasın barış, yaşasın pkk ile gelen huzur.!!
o kadar huzurluyum, o kadar vicdanım rahat ki.!
canım sıkılacağı için, sinirlerim bozulacağı için izlemedim haberlerde. sadece tanıtım reklamlarında gördüm, mitinglerde olduğu gibi, belediye başkanlarının, başbakanların yaptıkları gibi koca bir otobüsün üzerine doluşmuşlar ve aşığada büyük bir kalabalık bunlara çiçekler atıyorlar, alkışlıyorlar, kahraman gibi davranıyorlar teröristlere, en azından terör örgütünün pasif(-ki nereden bilinebilir) elemanlarına. tüm bunlar gözümün önünde cereyan ederken kendi hayatım geçti gözlerimin önünden kısa bir süreliğine. düşündüm, kafa yordum, ben hiç böyle bir gurur tablosuyla karşılaştım mı diye. hayır, çünkü bu gurur tablosu olmalı, öyle sunuldu, o şekilde davranıldı çünkü. kahraman adledildiler bu insanlar. dedim kendi kendime "oğlum, ne boş, ne sikik bir hayat yaşamışsın... iki paralık, değersiz, ucube gibi..." kimse çıkıp beni alkışlamadı bugüne kadar, herhangi birşeyden ötürü takdir de görmedim bu şekilde. ha, bunu istermiydim, içimde bir ukte midir dersen, hayır derim. ama ne bileyim, utandım kendimden. küçük de olsa birşeyleri başarmış bir insan olarak ben bu kadar saygı, sevgi, takdir görmedim hayatımda. çok ama çok utandım, çok kırıldım sözlük...
bana bir ilki yaşatarak "akp doğru olanı yaptı." cümlesini kurdurtan olay.
yani ilginç. bu zamana kadar silah bırakıpta teslim olan ve
etkin pişmanlık yasasından yararlanıp sokakta gezen teröristlere kimse bir şey demiyordu. hatta diğerlerine örnek teşkil etmesi, hepsinin teslim olması isteniyordu. yani iyi bir şey olarak görülüyordu. ama bugün gelenler başka bir muamele görüyor. hem de gelen grubun adı
barış grubu.
yurdum insanı
barış için savaşa o kadar şartlandırmış ki kendini, barış gelmesi için tek yolun savaştan geçtiğine inanıyor. ölen insanların kanından falan bahsediyor. bu insanları görünce "senin kardeşin, yakının vs. ölsün de görelim bakalım" diyesim geliyor, zor tutuyorum kendimi. yani devletin salakça oyunları yüzünden kardeşim ölse, ben hıncımı kürtlerden değil, devletin ta kendisinden çıkartırım.
o ölen insanların aileleri için savaşın bitmesinden, huzurun gelmesinden daha büyük bir kazanım, daha büyük bir hediye olamaz, emin ol buna. o gariplerimi bari kanla boyanmış hırsınızın kurbanı etmeyin.
atılan çok büyük bir adımdır. cumhuriyet tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir adımdır. pkk nın silah bırakması dile düşmüştür. bunun anlamı çok büyük. bu, anneler çocuklarını askere gönül rahatlığı ile gönderecek demek. bu, aynı ülkede yaşayan insanların birbirine silah doğrultmaması demek. bu, barış, huzur demek.
hala şovenist davranıp popülizm kurbanı olmaya razıysanız, sizin diliniz ile içinizi rahatlatayım. eğer bu politika samimi ve daim olursa ve üzerine ekonomik programlar ile desteklenirse biz türkler daha rahat yaşayacağız. nasıl mı? kimse savaş ve açlık yüzünden göç etmeyecek. gidenler toprağına geri dönecek. kimse kimseye imrenerek ve düşmanca bakmayacak.
nasıl, şimdi daha cazip gelmedi mi?
"bilseydim bir iki kişiyi temizler sonra da pkk lıyım deyip elimi kolumu sallaya sallaya gezerdim" denilecek hadise.
birader, bunlar kim ya... teslim olma fotoğraflarındakiler kim? bunlar mı lan... önde bir dede bir de nine yürüyor arkada da kimlerin olduğu belirsiz bir avuç terörist. sen yaşadığın ülkede terör yarat, ülkenin istihkamı için görev alan askerlerimizi şehit et, arkanda da bu yaptığın kirli işe maddi anlamda destek veren gizli ülkeler ve türkiye cumhuriyeti'nde yaşayan şahsiyetsiz dalya..lar dururken, üç beş çapulcu teslim olunca "pkk dağdan indi" oluyor. pkk olayı kürt halkının özgürlüğüne istinaden mi var? herkes gibi benim de kürt arkadaşlarım var ve ben bu cumhuriyet içinde hangi haklara sahipsem onlar da sahip. biz de gidelim amerikaya terör estirip toprak isteyelim lan, bu bahane. bu pkk ibnelerinin uyuşturucu ticareti, sınırdan kaçak mal geçirme, adam öldürme vs... dışında yaptıkları bir iş kabiliyeti var mı birader. bu pezevvenkler kendilerini kürt halkının arkasına gizleyip yapmadılar mı lan bu iğrenç işleri. pkk ile kürt kavramını iç içe sokmadılar mı?
ulan eskiden devletin bütünlüğünü tehdit eden söz ve davranışlar yüzünden insanların a... konuyordu. şimdi bu cumhuriyetin sözüm ona oros..u milletvekilleri, kameralar karşısında terörist başı öcalana "abdullah bey" diye hitap edebiliyor. bütün bunları bir kenara bırakın, bu dallama nasıl bir hapishanedeyse heryere komutlar gönderebiliyor. meclisteki bu milletvekilleri kürt halkının değil pkk nın bir yan örgütü olmak dışında ne işe yarıyor.
eminim ki bu teslim olan 34 kişinin pkk ile sempatizanlık dışında hiçbir bağlantısı da yoktur. "türk adalet sistemi bu kadar mı kötü?" dedirtmek adına yapılan bir eylem olarak görüyorum.
ben birey olarak yaşadığım ülkede var olmak adına hayatla savaş verirken bütün bu olumsuz gelişmeleri görmek içimi parçalıyor. geleceğimizden kaygılanmayı bir tarafa bırakın nasıl kurtaracağımızı bilemez duruma getirdi bu yönetim. aciziz hem de çok...
şimdi birkaç kişi bu durumu barış, sevgi, kardeşlik diye bik bik öterek destekleyeceklerdir.
be bre deve!
tepki gösterenlere bu kadar nasihatlar veriyorsun da oğlunu, abini, ananı, bacını, bebeğini öldüren, bildiğin has türk düşmanı (ki burda türk diye bahsettiğim lazı, burgarı, tatarı, çerkezi, tüm türk milleti) kahramanlar gibi karşılanmasına hiç mi için yanmıyor ?
elini kolunu sallayarak belki de bıyık altından "öldürdüğümüz insanlarda yanımıza kaldı" düşüncelerine hiç mi diyecek bir şeyin yok ?
bir hiç uğruna 18 yaşında çocukları öldürürken sevgi, barış, kardeşlik inançları nerelerdeydi ?
ateş gerçekten de düştüğü yeri yakarmış. şehit aileleri affetmiyoruz derken bizimde biraz düşünmemiz lazım. affedelim bi hata yapmışlar mı diyorsunuz bana ? sizi şöyle alayım.
ey türk gençliği !
birinci vazifen, türk istiklâlini, türk cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.
mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. istikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. bir gün, istiklâl ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. istiklâl ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
ey türk istikbalinin evlâdı! işte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; türk istiklâl ve cumhuriyetini kurtarmaktır!
muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur !
ne askeriye ne hükumet hepsi kocaman bir salla başı al maaşı mekanizmasıymış dedirten durumdur. maaş alınan adres neresi peki. elbetteki amerika.
barışa doğru atılan bir adım-mış.
yahu arkadaşım ayak üstü adam mı sikiyorsunuz lan?
şimdi haberlerde izledim, adamlar çıkmışlar dtp'nin otobüsünün üstüne insanlara çiçek fırlatıyorlar, çocukları falan almışlar yanlarına, ne güzel değil mi, çiçekler, çocuklar, böcekler falan? abi bundan beş sene öncesini düşün, öyle çok ileri gitmeye gerek yok. abdullah öcalan o zaman ne idi, şimdi ne? çok yakındır ki apo'nun söylediği her şey yapılacak - ki zaten şu günlerde görüyoruz bunu- ve o binlerce insanın katili serbest kalıp bir özgürlük savaşçısı olacak. artık hükümetin apo'yla yaptığı görüşmeden midir, yoksa hepsinin tepesindeki amerika mıdır tüm bu oyunların sebebi bilmiyorum, gördüğüm tek şey, her şeyin planlanmış oluşu ve pkk'lı olmanın bir suç teşkil etmeyişi. ya amına koyayım daha ne olması gerekiyor abi bu ülkede suçlu olmak için, illa ekmek mi çalalım nedir yani? adam yıllarca senin ebene kerkinmiş, binlerce kişiyi öldürmüş sen gelip buradan teslim olanları direkt affediyorsun. böyle yargıyı en derinine kadar seviyorum ben öyle diyeyim sana.
ha şirinlikten bahsetmiştik, yavaş yavaş bunlar tabi hep, böyle çiçekler, sonra çocuklara sarılmalar, ve her 5 cümlenin 9'unda barış ve demokrasiden bahsetmek ile şirin olunuyor. ben de o kadar sesimi inceltip konuşmaya çalışıyordum, yanlış yollardaymışım. pkk'nın ve aynı şekilde destekçilerinin ağızlarından düşürmedikleri bu kelimeler ile insanları kandırmaları kolay oluyor sanırım, barışı insan öldürüp istemek garip olsa gerek. aradaki çelişkinin büyüklüğünü algılayamayacak kadar aptallaşıyoruz sanırım.
ya abi bi kere daha soruyorum, bi beş yıl öncesinde bugun olanların olması tahmin bile edilemezken şimdi olanlara bak, adamlar meclisteki partinin, üzerinde özerklik yazan otobüsüne biniyor, sonra savcı serbest bırakıyor hepsini. kaldı ki pişmanlık yasasından yararlanmak istemedikleri halde, yani adamlar pkk'ya katılmakla pişman olmadıklarını söylüyorlar ve sen affediyorsun. her şeyimiz satılmış arkadaş, yargı da hükümet de, her bi bok satılmış, herkes söz dinler olmuş.
bir kez daha hatırlatalım birbirimize, pkk'lı olmak bu ülkede suç teşkil etmez. terörist olmak bu ülkede suç teşkil etmez, ekmek çalmak eder.
ha son olarak, barış için geldiklerini söyleyenler, bugün döşedikleri mayını patlatmışlardır. ufak bi detay tabi de haberiniz olsun sevgi pıtırcıkları.
http://www.hurriyet.com.tr/...
sikeyim.
la la la lal lal laaa, la la lal lal laaaa...
yıllarca mağaralarda yaşamış, birbirinden sevimli tam 34 terörist şarkılar söyleyerek dağdan iner. ama öyle yürüyerek değil. ciplerle. kendilerini binlerce insan karşılar. sevgi gösterileri ile. sonra bunların bazılarının ifadesi alınır. o bazıları serbest kalır. tekrar şirinler şarkısı eşliğinde aramızda gezmeye başlarlar. ayrıca kendileri terörist de değildir. barış grubudur bunlar. dağda yolları kesişmiş, kızlı, erkekli, teen'li, mature'lı çılgın bir grup! askerimizi öldürmemiş, yaşadıkları vatana ihanet etmemiş, özgürlükleri adına dağa çıktıkları kendi halklarına kesinlikle zulüm çektirmemiş bir grupturlar zaten. terörist falan değillerdir. o yüzden yargılanmaları bile çok saçmadır.
sürekli şehit olan askerler? boşa giden birçok yatırım? tecavüz edilen öğretmenler? öldürülen doktorlar? yok öyle bir şey. yıllarca kendimizi kandırdık. bu şirin gruptaki, şirin insanlar bunları yapmış olabilir mi?
bu suça karışmamış teröristler zaten serbest bırakılmıyor muydu?
tüm pkk üyelerine af bekleyen kürt halkını memnun etmek adına sonradan salınacak pkklıların normal karşılanması için anadolu halkını gevşetme operasyonudur
(bkz:
komplo teorileri)