bundan baya bir zaman önce (özellikle de pkk'nın ilk kurulduğu zaman) ortaya çıksaydı "evet karıştırmak doğaldır" diyebilirdim. ancak zaman elbette ki değiştiriyor her şeyi.
yıl olmuş 2005. pkk aralıklarla da olsa eylemlere devam ediyor. örgütün tüzüğü ile işleyişi gayet çelişkili zaten. bu çelişkiyi kavrayanlar zaten bırakıyorlar.
en basiti mesela. pkk tüzük üzerinde marksist-leninist bir oluşum. marksizim millet kavramını tamamiyle reddederken, pkk kürt milliyetçiliğinin alasını yapıyor.
ama dediğim gibi, zaman değişti. hümanistlikle, genellemeyle, sıçmayla ossurmayla alakası yok. "kürt milleti pkk'ya destek veriyor" diyen bir adama ben "türk milleti de
ibda-c'yi destekliyor" derim, kenara çekilirim. küfür eder mi etmez mi bilmem.
neyse. kürt asıllı bir insan olarak şunu söyleyebilirim, şimdiye kadar en ufak bir sempatim olmadı, desteğim, kabullenmem olmadı.
kürt halkının gözüyle bakalım. diyelim ki büyük bir çoğunluğu destekliyor. neden?.. marksizmi-leninizmi çok iyi okuyup kavradıkları için mi?.. siyasetten anladıkları için mi?..
tabii ki hayır. umutları olmadığı için. ve şunu da iyi belleyin, oturduğunuz yerde götünüzden salyangoz çıkarır gibi, "onlar destekliyorlar be, bırak martavalları, kürtlerin hepsi aynı" demeye devam ederseniz, bu adamlara yardım etmezseniz, kalkınmalarında, gelişimlerinde, eğitimlerinde destek vermeye devam etmezseniz, daha çok karıştırırsınız pkk ile kürt milletini.
devam edin siz. devam. daha çok şehit verir ordumuz.