pizzayı çatal bıçakla yemek   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. görgü kuralını skiyim elim yağlanmasın düşüncesi
    (hepten aykırı, 13.05.2004 22:55)
  2. görgüsüz bir tiki olmakla alakası olmayabilir; kafan kadar pizzayı tek dilim getirdiklerinde yapacak başka bişi kalmıyor.
    (hell isnt good, 27.02.2005 17:56)
  3. (bkz: pizzayı elle yemek)
    (geleceği gören kunduz, 14.04.2005 03:16)
  4. daha kötüsüde olabilir
    (bkz: pideyi çatal bıçakla yemek)
    (ezercik, 14.04.2005 12:37)
  5. yapılacak en manasız saçmalık
    (cupid, 14.04.2005 12:44)
  6. parmaklarının tadıyla birleşmedikçe pizza tadını sevemeyenlerden değilseniz, yapılması gayet normal hadise.
    (lupin, 14.04.2005 12:48)
  7. kimi zaman yapılması gereken bir davranıştır..

efendim,ankara'dayız,-eski- kız arkadaşımla beraber.lükse o kadar meraklı değildi,fakat beni lüks bir insan sanırdı herhalde.tuttu dedi ki "gel kuşum sana pizza ısmarliym"."ısmarala lan" dedim yüksek bir sesle.yüreğim pır pır atıyordu,uzun zaman olmuştu iyi bir pizza yemeyeli.her neyse,gittik mekana.ikinci-üçüncü sınıf bir yer bekliyordum ben.amanın bir de ne göreyim?!..lüks mekan.garson "buyrun efendim rezervasyonunuz var mı,yok mu,şöyle geçiniz lütfen" deyince bambaşka bir dünyada olduğumu anladım.oturduk garsonun gösterdiği yere.menüyü koydu önümüze.baktım,"mozarella peynirli,ançuez,kıl,yün,bok,püsür" gibisinden bir şey gördüm.istedik ikimiz de bunu.çok heyecanlıydım..yüreğim pır pır ediyordu.dilsizler gibi bakışıyorduk kız arkadaşımla..

nitekim geldi pizza.tabaklarımızın yanına çatal ve bıçak kondu.tam kız arkadaşımın yüzüne bakıp küfür edecekken keman çalan adamı gördüm karşımda.dehşete düştüm.hemen kaçıp gitmek istiyordum..ilk dilimleri tabaklara yerleştirdim romantik bir şekilde..sonra sağ elime bıçağı,sol elime çatalı aldım(ki filmlerden öğrenmiştim)..kesilmeyen mozarella peynirini kestim,çatala taktım.çatal sol elimde olduğu için bir çeşit denge problemi yaşıyordum.ve korktuğum da oldu.çatalı ağzıma değil götüme uzatıyordum.herkes gülüyordu.kendimi toparlamak için ağlaya ağlaya tuvalete koştum.yüzümü yıkadım,kuruladım.sonra masama döndüm.kız arkadaşım bana bakarak "noldu hayatım niye yemiyosun" diye sordu."ziyade olsun kuşum doydum ben" dedim,oysa daha hiç yememiştim,yiyememiştim.kız arkadaşım da dilimini bitirdi,"sen sıkıldın burda hadi çıkalım" dedi.yine heyecanlandım.inanamıyordum,kurtuluyordum bu işkenceden,eziyetten..kendime gelmeliydim.garsondan hesap istedi.hesabı görünce kendime geldim.kız arkadaşım cüzdanını karıştırıyordu,"dur bebeğim ben öderim" diye elimi cebime attım,o kadar param olmadığını bile bile hem de."aa olur mu kuşum,bonus kart var bende,harca babam harca" dedi.zaten o ödemeseydi oracıkta öldürebilirim..sonra çıktık dışarı.kızılay'da bir yerde indik.bir büfeye yöneldim,"iki yarım tavuk atsana hoca" dedim,"hemen abi" dedi,verdi döneri."kredi kartı geçiyo mu hoca" dedim kız arkadaşıma bakarak.geçmiyordu.istemeyerek de olsa çıkardım parayı,aldım dönerleri..dönerin birini yedim,diğerini kız arkadaşıma vermiş gibi yaptım vermedim,onu da yedim.bana baktı,"bana neden vermedin" dedi.gözlerine baktım,"asıl sen bana neden vermedin imansızın kızı" dedim..gitti..ben de gittim kendimi dağa bayıra saldım..

bu da böyle bir anımdır.
    (close2death, 14.04.2005 12:58 ~ 18.04.2005 01:24)
  8. "pizza balık kelle bunlar yenir elle" özlü sözünün duyulumadığı yerlerde gözlemlenen davranış biçimi..kibarlıktır, görgülüktür..
    (rafael, 23.09.2005 17:09)
  9. (bkz: pizzayı çatal kaşıkla yemek)
    (kharmian, 11.03.2006 01:46)
  10. pizza hamurunun çok ince, malzemenin de bol olması durumunda yapılacak hareket.on dakikada zevkle pizza yemek varken yarım saatte işkence çekerek yemeye sebep olur.
    (offfffbea, 11.03.2006 20:18 ~ 20:19)
  11. türkiyede pizza hamurunun kalın olması sebebiyle yapılması zor ve gereksiz eylem.pizzayı çatal ve bıçak yardımıyla yemek pizzadan aldığınız damak zevkini azaltıcaktır.
    (mosquito hunter, 11.03.2006 20:30)
  12. gayet normal bir davranıştır.tikilikle filan alakası yoktur. çünkü yemek çatal bıçakla yenir özellikle pizza. zaten gerçek bir italyan pizzası elle yenemez çünkü ince hamur üzerindeki malzemelerin ağırlığına dayanamayıp yamulur şekilden şekle girer elinizde. ancak kalın hamurlu hatta sırf hamur olan amerikan pizzaları elle yenebilir ki yenmese de olur zaten öyle pizzalar.
    (chrystal, 11.03.2006 23:03 ~ 12.11.2008 00:20)
  13. limit sizsiniz felsefesiyle bağdaşmayan hareket tarzı
    (in bloom, 05.06.2006 15:23)
  14. geçtiğimiz yıllarda türkiyeye davet edilen italyan bir aşçının ağzından:

gerçek pizza buradaki lahmacunlara çok benzer. yani ince hamurlu ve az malzemeli olmalıdır. pizza bu şekliyle elle yenir, hatta lahmacun gibi kıvırarak da yenebilir.

pizzanın anavatanından gelen yorum budur, ama ülkemizdeki pizzacıların bundan bihaber olması ve çoğu ustanın fırıncılıktan geldiği ortadadır. bu yüzden burada yapılan pizzaların çoğu kalın hamurlu ve onlarca malzemeli şekilde yapılır. haliyle türk yapımı bu pizzaları elle yemek denge, moment, statik ve mukavemet derslerinden en az dc almış bir insanın yapabileceği bir meziyet haline gelmiştir.
    lafın özü, kim nasıl rahat yiyebiliyorsa öyle yesin kardeşim. hatta isteyen kaşıklasın.
    (errant, 05.06.2006 17:07 ~ 17:09)
  15. pizza çatal bıçakla servis edilirse gerçekleştirilmesi normal olan eylem
    (chocolattes, 08.01.2007 01:00)
  16. tercih ettiğim yeme biçimidir. zira yediğim tek yer*de pizza öyle bir getiriliyor ki, elle yemek 2. 3. derece yanıklara neden olabiliyor. yemek için bile bir saat soğumasını bekliyor olmadı üfleyip süreyi kısaltmaya çalışıyorsunuz.
    her şeye rağmen bu yöntemimden dolayı henüz ölüm tehditi, toplumdan dışlanma ya da mekandan "sen pizza yemeye layık değilsin" naralarıyla sktr edilme gibisinden tepkilerle karşılaşmadım. elinizin kolunuzun yağlanmasına tuz biber olsun diye bir de yanmak istemiyorsanız çatır çatır yersiniz. başlarım görgüsüne-kuralına...
    (bkz: o kadar)
    (kökez, 29.06.2007 10:08 ~ 10:17)
  17. görgü kuralları çerçevesinden çıkmamaya çalışan insan örneği ki pizza elle ve agza burna bulastırılarak yenesi bir yemektir.
    (nagatik, 31.07.2007 02:03)
  18. pizzayı çatal bıçakla yemek medeniyet değil, tam tersine bildiğin görgüsüzlük, öküzlüktür. zevksizlik, özentilik ve hatta sıkıcı bir moron olmaktır. en çok da pizzacıda pizzamı löpletirken sinir eder beni bu tipler, elinizle tutmakta olduğunuz dilime ve size bakıp, "cahil pis köylü" gibisinden bakarlar, ulan.. neyse, bir şey demiycem. (niye doldum lan ben böyle?!)

edit: ayrıca pizzayı elinizle yediğinizi gören garson, "herhalde çatal bıçak koymayı unuttuk!" diyerekten, gelir 2. bir çatal bıçak poşeti bırakır yanınıza, ama onda gerçeği anlayacak kapasite nerdee?! gerizekalı hödük seni! (şu anda çok kızgınım, senelerdir tutuyormuşum bu mevzuyu meğer içimde)
    (geber marla singer, 19.01.2008 12:11 ~ 12:15)
  19. lan ne lanet heriflerdir bunlar. sözlükte de karşıma çıktılar. tüh yazıklar olsun ya. bi de bunlar görgülü sanıyo böyle kendilerini. lan ne alakası var. pizzayı arkadaşına döndüre döndüre fırlatıp kababangaaaaaa diye bağırmadıktan sonra o pizzanın ançüezine takayım yani ben. yemeyin olm siz pizza. rezil ediyosunuz canım pizzayı.. mındar ediyonuz mındar..
    (chinaski, 19.01.2008 12:28)
  20. (bkz: pideyi çatal bıçakla yemek)
    (tembel, 19.01.2008 12:50)
  21. çok fazla yadırganmamalıdır. çünkü bunu yapanlar sırf görgü kurallarına uymaya çalışanlar değil, benim de dahil olduğum, daha rahat yemeye çalışan kişilerin oluşturduğu gruptur. nitekim bu kişiler daha rahat olduğu için evde tek başlarına yerken bile çatal bıçak kullanırlar. bazı pizzaların ultra esneklik nedeniyle bir ucu sarkmakta, yerken sorun yaratmaktadır. ayrıca ketçap ve mayonez gibi bazı kimyasalların da üstünüze başınıza dökülmesi engellenmiş olur.

bu nedenlerden ötürü her çatal bıçak kullanana ön yargıyla yaklaşılmamalı, anlamaya çalışılmalıdır. çünkü pizza'yı çatal bıçakla yiyip, patatesleri eliyle lüp lüp yutanlara da sıklıkla rastlanmaktadır.
    (phoarbix, 19.01.2008 13:33)
  22. gayet normal bir şekilde yemektir.
    (arapbebek, 19.01.2008 13:38)
  23. bir nevi nefsi kontrol altına almak,uzayan kaşarı çatala dolayarak vakit kazanmaktır.pizzanın haldır huldur yenilmesini önler,ağırlık çökmez en nihayetinde.yerine göre tavsiye edilir...
    (majevermiodane, 19.01.2008 13:54)
  24. bir pizzayla doymanın en kolay yolu.
    (hansvoralberg, 19.01.2008 13:58 ~ 13:58)
  25. bir italyanın görmesi halinde pizayı çatal bıçakla yiyen kişiye çatal bıçakla dalmasına neden olabilecek davranış.
    (hayri potur, 19.01.2008 22:55)
 sayfa  / 2