|
|
- pierre loti adlı fransız bir askeri ataşenin osmanlı döneminde gelip yerleştiği bugün harika bir manzaraya sahip çay bahçesinin bulunduğu, eyüp'e, haliç'e ve de eski şehire tepeden bakan eyüp mezarlığının üstündeki mekan
- eyüpte gidilesi mekan.
(bkz. sevgili ile gidilebilecek mekanlar)
- istanbulda evlenen kişilerin imzadan sonra gitmeyi bir borç bildiği görülesi yer.*
- kendi zaten hoş olmayan, manzarası çok iyi olan mekan.
- divan yolunda hoş mekan
- eski kahvelere benzemeye çalışan ama nedensen olmayan kahve yine de manzarası harika
- güzel,ara sıra gidilebilecek mekan. fakat bir sorun var mezarlığın yanı başında kurulan bu yerin romantikliği nerde.
önünde koskoca bir köprü...
karşında kötü bir mimari...
ama haliçte deniz bisikleti keyfini denemenizi tavsiye ederim...
- halk diliyle bilinen adı aşıklar tepesi olan,istanbulun en güzel ve en ünlü mekanlarından birisi...
(nakka, 15.04.2005 01:17)
- (bkz: pierre loti)
- sultanahmet te bir hotel ve pizzaları fevkalade güzel olan cafenin adı.aynı zamanda eyüp ün üst taraflarında manzarası büyüleyici olan bir yer.özellikle yeni yapılan eklenen yerler harika.
- inanılmaz güzel manzaraya sahip olan istanbulda yaşamanın farkına bir daha varmanızı sağlayan güzel mekan
- eger teleferik bozuksa mezarlıklardan yürümeniz gereken ama çıktığınızda manzarasına değen şirin mekan
(sorunsal, 05.05.2006 20:16 ~ 06.05.2006 01:05)
- geçenlerde iki kişi 4 simit,üç çay, 2 adette kayperi keyif suçuna alet etmek için 15 ytl harcağımız yer, ince belli ufak bardakta çay keyfi sadece 1.5 ytl.ee teleferiği koydunuz bari geçişi de koysaydınız dedik ama dinlemediler (bkz: öğrenciyiz be abi)
- mezarlığın içinde bir tepedir. manzarası güzeldir ama insan mezarlığın ortasında nasıl romantizm yasayabilir diye soruyor insan.
- içimden ana avrat sövmeme sebep olan bir habere konu olan istanbulun en gidilesi yerlerinden birisi.
http://www.hurriyet.com.tr/... eminim haberi okuyunca bana hak verenler olacaktır.
yakın dönemde görebileceğimiz diğer teklifler ; aşıklar tepesinin adı şahdım şahbaz oldum tepesi olsun.
- neden gerek duyuldu ki. biz orayı piyer loti olarak sevdik. değiştirilmeye çalışılan asıl şey nedir. çok mu rahatsız etti bu isim sizi. insanın aklından bir ton sorunun geçmesine neden olan saçma ve gereksiz fikir.
(bkz: eyüp sultan tepesi)
- isminin eyüp sultan tepesi olarak değiştirilmesi gündemde olan manzarası hoş mekan.. böyle bir uygulamaya neden ihtiyaç duyulduğunu merak ediyor insan..
- ismi değiştirildiğinde ki umarım olmaz aşıkların sevgililerin buluşma mekanı değil koca bulmak isteyenlerin vs uğrak yeri olacak çul çaput dolacaktır. allah akıl fikir versin.
- bir el atmadığımız ,adını yönetimine uydurmadığımız, kurtarılmış bölge olarak kaldığını sandığımız ve bugünkü belediye meclis komisyonu kararıyla uykumuzdan uyandırıldığımız yeni adıyla eyüp sultan tepesi
- adının eyüp sultan tepesi olarak değiştirilmesi düşünülen mekan.neyseki kadir topbaş bunun olamayacağını açıklamış.
(bkz: allahım sen büyüksün)
- görmek istediğim yerlerden biri.haliç manzarasını izleyecek en güzel yer olduğunu duydum.gidilmesi gereken bir yer olsa gerek
- eyüp belediyesinin, pierre loti adıyla bağrımıza bastığımız tepenin adını eyüp sultan tepesi olarak değiştirmek istediğini, ancak bunu eyleme dökemediğini okudum. şaşırmadım. belediyenin tepeye ulaşmak için hayvani miktarda para harcıyarak demir yığını, işlevi göreceli bir teleferik kondurduğunu gördüğümde şasırmıştım ama. hatta sinirlenmiştim doğal dokuyu bozup mezarlığa zarar verdikleri için. pierre loti adının o tepeye istanbul sakinlerince verildiği göz önüne alınırsa, değişseydi dahi, yine insanların eski adını kullanacağı açıktı. eyüp sultan a vefa borcu desek bu eylemin amacı, semtin adı zaten eyüp + eyüp camii ve türbesi en görkemli yerde duruyor. nerden tutsan mantığa sığar yanı yok velhasıl. öte yandan, kendi vatanı olmayan bir toprağa, canını tehlikeye atarcasına yardımlarda bulunmuş loti ye yapılmış olacak ayıbın da örtpas edilir yanı yok. uzun lafın kısası, eyüp belediyesi lütfen çalışmasın. insanlar haliç in rüzgarını hissederek yüzlerinde pierre loti tepesinde, bir yandan da ezan sesini dinleyerek eyüp sultan camii nden gelen, mutlu olsunlar. huzur dolsunlar.
- onca kalabalığa, uğultuya rağmen huzur dolunabilecek bir yer.
ha, çaylar birliraaltıyüzonbeşkuruş, evet abicim, garsonun dediği rakamı içtiğimiz dört çaya böldüm, bu çıktı, buradan, piyerlotinin hesaplıyormuş gibi yapıp üçliradoksandokuzkuruşfayvsentz diye sabuklayan dürrük garsonlarını kınıyorum...şu huzur ortamında manzararaya bakıp efil efil havayı solumak yerine fıldır fıldır çay parası hesabı yapan kendimi de kınıyorum, ver sekizyüzdoksanbilmemkaçı, ne sorguluyosun kardeşim, yürrüüü...
- kahvenizi yudumlayıp haliç manzarasını izlerken oksijeni içinize çekersiniz piyer lotide.kağıdı kalemi çıkarıp bir şiir yazmak istersiniz.sözcüklerinizin akıp gittiğini farketmezsiniz bile.ruhunuz edebiyata doymuştur yalnızken.dostlarla birlikte giderseniz ölümsüzleşir burada yaşadıklarınız,burada çekildiğiniz fotoğraflar daha bir mutlu eder sizi.onun için güzel bir gün geçirilesi bir yerdir piyer loti.
|