|
|
- her boka kıllanan piyasalar
anlamıyorum bu kadarmı acizi yahu
- tam bir "işkilli g*t tıngırdar" modelidir.ülkemizde spekülatörlere gerek kalmaz çünkü herkes,basın,yayın,bürokrat taifesi başlı başına spekülatördür.doğru düzgün cezalandırılmadığı için piyasalar havadan nem kapmaya,esen rüzgardan tedirgin olmaya devam ederler.
- alıngan piyasaların menopozlu veya hamile kadınlara benzetilmesine sebep olan durum.
bence direk olarak kadına benzetilmeli.
feminenlik bahane, kapris şahane! (bir kadın anasözü)
- beni nası oluyo,niye oluyo ,ben salakmıyım die düşündürten durum..
- zaman zaman artık b.ku çıkma seviyesine varır ki, insana "yuh ne alaka" dedirtir, örneğin:
sayın seyirciler şu an aldığımız bir habere göre başbakan'ın arka arkaya iki kere hapşırması piyasalarda şok etkisi yarattı, gelen ani satışlarla hızlı bir düşüşe geçen ulusal endeks, bilmemkaç direnç noktasının da altına düştü. bu aralar gelecek başka bir hapşırık haberi ile yabancı yatırımcıların imkb'den daha da uzaklaşacağını belirten uzmanlar, şu an piyasalarda büyük bir güven bunalımının yaşandığını söylüyorlar...(8844455, 18.06.2004 12:41 ~ 12:42)
- anayasa fırlatılmasına tepetaklak* olmuştu bu kıllı piyasa ve dolar 600 binden 1 milyon küsüre fırlamıştı.
- (bkz. kelebek etkisi)
- kimdir bu piyasalar, nedir bu, ne yer ne içer, kaç çeşit piyasa vardır, finans piyasası nedir, emek piyasasından farkı nedir, ekonomik anlamda tedirgin olmak nedir ki, nasıl ürperir mesela bir piyasa, bu piyasa dediğin maviye boyanabilir mi, herkes her şeyi piyasalara göre yapıyorsa bu piyasa denilen şey neyi neye göre yapar, neden çoğuldur bu piyasalar, neden bazı piyasalar denmez mesela, hep bir birlik ve bütünlük için de mi haraket eder bunlar, piyasaların hem fikir olması diye birşey mi vardır... gibi bir sürü soruyu akla getiren totoloji.
- ekonominin yalama olmasının cümle içinde kullanımı.
(bınar, 23.04.2006 11:57)
|