pisi pisi   

adana çık aradan

1. kediler üzerinde ayrı bir etki yaratıp yaratmadığını merak ettiğim sesleniş. pratikte telaffuz şekli genelde "fsfsfsfs" şeklindedir.
    (kane, 20.05.2007 18:14)
  2. boğaziçi üniversitesindeki kedilere söylemeye gerek olmayan söz.
    (jack, 20.05.2007 18:21)
  3. bir kadın ayakkabısı çeşiti.
    (tuvaletkağıdı, 20.05.2007 18:39)
  4. 23 nisan gösterilerine katıldığım zaman ne olduğunu öğrendiğim, yerle yeksan ayakkabı. ayağınızda varmış yokmuş hiç belli değil, çok ince, katlanabilme özelliğine sahiptir. yalnız taşlı, çakıllı yerlerde kullanılmaması gerekir ki ayağınıza bilimum maddeler batmasın.
    (penceremdeserçeler, 20.05.2007 18:42)
  5. kedi dilinde "ben salağım" demektir. bunu söyleyen biri olduğunda kediler "aa salakmış lan gel iki bakalım eğleniriz " diyerek bunu söyleyen şahsa doğru yönelirler ve meraklı gözlerle izlemeye koyulurlar. genellikle bir hareket olmaması sonucunda "aman be hep aynı salak insanoğlu" deyip uzaklaşırlar.
    (uncle, 20.05.2007 18:43)
  6. insanın libodosunda yükselme sağlayabilecek sözlere sahip cankan şarkısı

şıkır şıkır oyna doyamadım
    kıpır kıpır salla sayamadım
    (çöldeki penguen, 01.08.2007 21:35)
  7. türk kedileri üzerinde dikkat çekici bir etkisi mevcut. gavur kediler ise içinde bulundukları toplumun şahsına münhasır çağırma ritüeline karşılık verirler. kediler sallamaz falan denmiş bir de, dikkat edilirse kediler pisi pisi diyen kişiye şöyle bir bakıp işlerine devam etmeyi seçerler. özgür irade tabii, level'ınız düşükse yemez.
    (eolys, 01.08.2007 21:44)
  8. bale papuçlarının önünde ponpon olanları. patiğin altı derili olanı mı yoksa?
    (heidi, 22.11.2007 09:23)
  9. 1975 yapımı, başrollerinde kadir inanır ve müjde ar'ın olduğu, müzikleri bülent ortaçgil'e ait zeki ökten filmi.
    senaryosu da zeki ökten'e aittir (ve bunu küçük detaylarıyla da belli eder). sıradan bir fotoğrafçının güzel, zengin fakat ölmek üzere olan kıza duyduğu aşk temalı filmde (buraya kadar her şey tipik türk filmi özelliği gösterse de) kadir inanır bence en gerçekçi rolünü oynamıştır; zira kahramanlıklar yapmaz, dövüşmez, aşkı için gurur budalası olmaz ve bu yüzden basmakalıp, klasik bir konuyu bile oldukça samimi bir hale getirir. bunun dışında filmin en güzel yanı tabi ki müzikleridir.
    (anna blume, 20.06.2008 18:29)