pirpirim   

adana çık aradan

1. (bkz: semizotu)
    (art, 12.02.2007 17:31)
  2. istanbul'da gaziantep yemekleri yapan bir restoran ismi. yemekleri göze ve damak tadına hitap eden restoran malesef miğdeye ve dişe etmiyor. şöyle ki: son gidişimizde ( son diyorum çünkü birdaha tekrarlanamayacak hale soktular bizi. ) sözlük yazarlarından dali arkadaşım ve bir ingiliz arkadaşım yanımdaydı. ( ülkeyi iyi tanıtmaya uğraşıyoruzya. tüm rezillikler denk gelmeli.) tam yemeğimizi yediğimiz sırada dişime taş geldi.kaya demek abartılı olmaz. iri bulgur tanelerinden daha iriydi. neyse normal olarak garsona seslendim. plavımdan taş çıktı dedim. kalas şef garsonu çağırdılar. şöyle bir baktı taşa sonra evet bu taş dedi. onu biliyoruzda hani insan bir kusura bakmayın falan gibi birşey bekliyor hatta mümkünse benim yemeğimin hesaptan indirilmesini. ki bunu bırak bu restoranda en basit yere gitsen bile özür dileyerek yaparlar. neyse adamdan ses çıkmayınca yüzü yırtıp : sanırım hesaptan düşersiniz dedim ve yemeği yarıda bıraktım ( daha sonra anlatacağım meselede göreceksiniz ki iyikide bırakmışım.) neyse daliciğimle richard yediler içtiler. hesap geldi.yüzsüz şef sırıtarak hesabınızdan düştük dedi. o anda şeytan dürttü du bi bakayım bu neyi düşmüş dedim. (adamın tipi ne kadar güven vermediyse bana.) bir baktımki hesap dökümüne 10 kuruş düşülmüş bulgur pilavının karşılığı olan. hepimiz özellikle de richard şoklara girdi tabi. bizde karar verdik bahşiş olarak bu on kuruşu geri bırakacağız. sessizce on kuruşu defterin arasına koyduk ve vıııınnn diyerekten kaçtık olay mahalinden. bulgur pilavındaki taş o gün dişimi kırmamıştı ama yemek zehirlenmesine uğramıştım. sabaha kadar kıvrandım .sabah oluncada kaldığım otelin resepsiyonuna tembihledim lütfen polisi arayın ve bu restoranda besin zehirlenmesine uğradığımızı söyleyin diye. işin aksisi aynı gün uçuşum var miğdem allak bullak. neyse annemin şiddetli tavsiyesi üzerine ayran aldım havaalanında. buda bana girdi tabi 1 ayran 1 kolaya rekor para ödedik. 13 ytl. hay maşşallah. neyse her yönüyle canım türkiyemin arsızlıklarını göstermiş olduk son günümüzde. güzel yanı öcümüzü almış gibi o 10 kuruşluk bahşişe hala gülüyoruz.
    (burcumsu, 22.07.2008 11:55)
  3. semizotunun gaziantep versiyonu. pazarda falan simizotu derseniz anlamsız anlamsız yüzünüze bakarlar. tıpkı pirpirimi ilk duyduğunuzda yüzünüzde oluşan ifade gibi.
    (tonanozanan, 22.07.2008 12:00)
  4. (bkz: pirpirim aşı)
    (odaman nehapak, 22.07.2008 12:05)
  5. malatya ve yöresinde semizotuna verilen isim.bu isimde bir köy mevcuttur.pirpirim ile yapılan cacık mükemmel lezzetiyle yaz aylarının en serinletici yiyeceğidir.
    (rafinevinterize, 22.07.2008 12:12)