pirinç yemeyin 

adana çık aradan

1. bakanın boykot çağrısı.
    paketli bakliyatçılar derneği ve tarım bakanı mehdi eker'den vatandaşa çağrı geldi: talebin yavaşlaması için bir kaç gün pirinç yemeyin"
    http://www.internethaber.com/...
    (aintitfunny, 15.04.2008 20:23)

2. (bkz: ayıkla pirincin taşını)
    (aintitfunny, 16.04.2008 10:02)
  3. böyle de duyarlı bir milletiz biz. ne demiş nurettin özdebir amca ''türk halkının sağduyusu vardır, bilinci vardır. hesabını da yapar. pirincin alınmaması gerekiyorsa almazlar'' yani ''biz güderiz bu koyunları...''

canımsın sen lan nurettin amca! hem yemeyiz tabi caponlar yesin pirinç. biz otlanıyoruz olduğumuz yerde.
    (queenie, 16.04.2008 10:14)
  4. (bkz: yönetemeyenlerin yönetimi)
    (horasco, 16.04.2008 10:20)
  5. (bkz: pirinç bulamıyorsanız pasta yiyin)
    (trinity, 16.04.2008 10:35)
  6. 550 milletvekilinden bilmem kaç bakandan biri olan şahsın sokak ağzıyla yaptığı açıklama, yorum. konuyu tarımsal açıdan bilmediğim için teknik konulara giremiyorum. okulda öğrendiğimiz kadarıyla talep eğrisi bir sebeple aşağıya doğru shift (tam türkçe karşılığını bilmiyorum, kayma olabilir) ettiği zaman denge noktası fiyatın daha düşük olduğu bir yerde oluyor diye hatırlıyorum, açıklamanın özü bu olsa gerek. ama beni takıldığım konu üslup. bir çok kişi gibi hükümete ya da başbakana gıcığım yok. her yaptıklarını yanlış bulanlardan değilim yani.ama tarım bakanının tayyip erdoğan ve bülent arınç tadında kahvehaneden çıkmış yorumlar yapmasını şiddetle kınamaktayım. bu nedir kardeşim ya, bakansın sen.ben söyleyebilirim sade vatandaş olarak, ama sen söylersen ayıp olur. sen söylerken, böyle düşünüyorsan ve yapılmalı diyorsan bile bunu bütün bir paragrafın içine saklayarak söylemelisin. makamına uygun ve yakışır şekilde konuşmalı bir bakan.
    (uysalim, 16.04.2008 10:47)
  7. millete salak demektir. devlet olarak aciz olduğunun itirafıdır ki ben beceremiyorum siz tutun ucundan demektir. bir de sanırım bunlar aynı tornadan çıkıyor. melih amca da suya çözüm bulamadığın da ankara'dan gidin demişti. deli anam bunlar. ayrıca pirincin kilosu 4.00 ytl olmuş kaç kişi alabilir sanıyorsun?
    (malign, 16.04.2008 10:51)
  8. (bkz: üç beş gün pirinç yemeyelim, bulgur yiyelim)
    (chixculub, 16.04.2008 11:18)
  9. ankaralılar tatile çıksın gibi bişey olmuş bu, basiretsizliğin cezasını ödetin halka, ama müstehak, nasıl olsa öyle de böyle de bu halk sizi yine baştacı edecek.
    (depresif, 16.04.2008 11:31 ~ 12:19)
  10. (bkz: akp'ye oy vermeyin)
    (horasco, 16.04.2008 11:57)
  11. -ağam ağam!
    +ne var ula?
    -780.000 km2'lik çeltik tarlasını 550 adet manda talan etmiş.
    +eee?
    -açız!
    +pirinç yemeyin
    -aferin
    +bıyır?
    -yok bişey
    (metropolsalagi, 16.04.2008 12:15 ~ 18:19)
  12. en son geçen hafta migros'ta bir kilo pirince 5.95 ytl ödemiş birisi olarak bir süre pirinç almama kararı vermiş olmakla birlikte, bakanın önerisi olunca
    "vah bu ülkenin haline" dedirten önermedir.
    (arapbebek, 16.04.2008 12:23)
  13. leyleğin bile kuş aklıyla taa afrika'ya göç eyleyip,6 ay sonra tekrar aynı yuvasını bulabilme tasarrufunu idrak edebilen şahsımın,türkiye'yi yönetme ehliyetini kendi ellerimizle verdiğimiz yönetici zevatın bu cevab-ı tavrı karşısında tanrıya isyanı: yarattın bari takip et,verdiğin akl-ı beşer'i çarçur edenler var ey tanrım!
    (metropolsalagi, 16.04.2008 12:30 ~ 12:39)
  14. ilginç bir öneri. peki hadi oldu diyelim, ülkede un kıtlığı başgösterdi. sayın bakan bu defa da çıkıp '' ekmek yemeyin'' mi diyecek.

(bkz: ağlanacak hale gülmek)
    (general olma hevesi kursağında kalan adam, 16.04.2008 12:36 ~ 12:38)
  15. (bkz: dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan olmak)
    alternatifi olan bulguru halka önerebilirlermiş..
    (deumleu, 16.04.2008 12:56)
  16. ailece katıldığımız çağrı... evde bir miktar pirinç var, bitene kadar idare edeceğiz ve mevcut durum devam ederse bittikten sonra da almayacağız...

zira ortada arz sıkıntısı yok... bir "kuraklık geliyor" haberleri çıktı ortaya 3-5 fazla kazanalım diyenler pirinç başta olmak üzere bilumum bakliyatta fiyatları tavana vurdurdular... sebebi sorulduğunda "stoklarımızı yetiştiremiyoruz" diyorlar...

ne yani; halk pirince hücum etti de stoklarınız mı yetmiyor, fiyat yükseltiyorsunuz?... hadisenize siz ordan... kimi sikiyorsunuz?... yıllar yılı bu ülke bu kafayla bu hale gelmedi mi, enflasyon alıp başını yürümedi mi?... zengin daha zengin, fakir daha fakir olmadı mı?... bakan da diyebileceği tek şeyi demiş; ne yapsınlar yani, pirince tek fiyat uygulaması mı getirsinler?... bugün pirinç olur yarın başka bir şey; pirinç hadisesi bu ülkede ki ne ilk ne son hadisesidir... önce halk koyacak tepkisini... yoksa taliplisi çok olur...

apo hadisesinde "italyan mallarını boykot edelim" denir "hurraaa", sözde ermeni soykırımı hadisesinde "fransız mallarını boykot edelim" denir "hurraaa"... eee pirince saçma bir nedenle zam gelir "pirinç almayıp boykot edelim" denir "vayy efendim olur mu öyle şey, biz ne yiyecez?..." denir... biz bu kafayla zıkkımın kökünü yemeyi hakediyoruz...

sorun iktidar partisinde falan değil... biri gider biri gelir, yaşananlar hep aynı olur; yok birinin diğerinden farkı... 50 yıl önce de böyleydi, 10 yıl önce de böyleydi... önce kafalar değişecek kafalar...
    (van den budenmayer, 17.04.2008 00:44 ~ 01:08)
  17. koduğumun serbest piyasa ekonomisinin sadece firmalara, satıcılara serbest olduğunun deklarasyonudur. lan ne diyeyim ki ben şimdi bu zihniyeti savunanlara?

sayın bakanım, sosyal devlet vatandaşın hakkını korur. binin tepesine firmaların ya. vay anasını ulan koca devletin pirinççiler karşısında eli kolu bağlı, vatandaşa yemeyin demekten başka uygulayabileceği politikası yok. lan adamı zorla sosyalist edersiniz be.
    (tazmanya canavarı, 17.04.2008 01:13)
  18. otu boku, kamu iktisadi teşekküllerini satıp halka dayattığımız şahane çözüm. halbuki bizim peşinden koştuğumuz liberalizm de öyle demiyor muydu: "bırakınız yapsınlar bırakınız geçsinler."

devlet hiçbir sektörde bulunmasın. özel sektör istediği gibi zam yapsın. bırakınız alsınlar. ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler.

devletçi olduğumuz için kit'lerimizi satalım, halkçı olduğumuz için halkın değil özel sektörün çıkarını gözetelim. adeta şahane.
    (thedewil, 17.04.2008 01:21 ~ 01:24)
  19. (bkz: pilav yapmayın pilav)
    (bkz: ismail türüt)
    (merkep, 17.04.2008 01:24)