2006'da vizyona gireceği duyurulan kaptan jack sparrow'u yine johnny depp'in oynayacağı, çekileceği pirates of the caribbean: the curse of the black pearl'ün sonundan anlaşılabilecek dört gözle beklenen devam filmi
-gentlemen, m'lady, you will always remember this as the day that you almost caught captain jack sparrow!
pirates of the caribbean 3 ile beraber çekilen devam filmi. faouzi brahimi adlı oyuncu da bir türk bekçi'yi oynayacak. üçüncü filmde de bir türk hapishane görevlisi var. son 2 filmdeki bu türk'ler falan güzel şeyler.
amerikada türklere özel altyazı olmadığı için orjinal dilde izledigim film.tabi haliyle kopuk kopuk anladım.bi de adamlarda ara verme kavramı yok,tam 160 dk sürdü anladıklarımı da unuttum galiba.bir sahnede türkçe konuşmalar geçti en iyi anladığım kısmı oydu filmin.
abd'de ilk gün 55.5 milyon dolar hasılat elde eden ve "star wars revenge of the sith" in rekorunu geçen film ilk üç günde de 132 milyon dolar toplayarak spider man 2'nin 114.8 milyon dolarlık rekoruna çakmıştır. yapımcı jerry bruckheimer bile bu kadarını beklemiyomuş, muhtemelen oha falan oldum demiş.
neredeyse ilki kadar eğlendiğim bir film olmuştur. ilk filme yapılan referanslar biz ilk film severleri**** pek hoşnut etmiştir. johnny depp her zamanki gibi döktürmüştür. orlando bloomu daha başarılı buldum ilk filme göre, birkaç yüz ifadesi bile yaptı. aksiyon sahneleri yine eğlenceliydi. jerry bruckheimer bu işi öğrenmiş diyerek girimi sonlandırıyorum. izleyiniz. izletiniz.
3 saatlik bir filmde insanı 1 saniye bile sıkmayan bir senaryo...çarpıcı aksiyon sahneler..johhny depp'in komik koşuşları...yer yer güldüren(johnny depp sağolsun) , yer yer oha dedirten(orlando bloom sağolsun) yer yer hasskkktrrrr beeeee dedirten(keira knightley sağolsun) bir film..bir de filmde türk korsanlar var...filmde bir an türkçe konuşmalar duyunca insan şaşırıyor haklı olarak...yayında ve yapımda emeği geçen herkese selam ederim..3. filmi geciktirmeyelim abiler diye de eklerim...
matrix reloaded gibi mutlaka 3. filmi de izlemeniz gerekir dedirten bir sona sahip eğlenceli komik aksiyon dolu sahneleri ile hoşca vakit geçirten devam filmi. şimdiden 3. filmi beklemekteyiz. johnny depp gene döktürmüştür kanatimce. kaptan jack sparrow gene kendi çıkarları için çevirmediği dümen yapmadığı iş kalmamıştır.
sonunda bağıra bağıra devamım gelecek bu aslında bir son değil, bir başlangıç diye bağıran filmlerden sadece biri. film boyunca sanki bir komedi filmindeymiş gibi salonu güldüren sahnelere sahip.
en az ilki kadar güzel olan film. özellikle define adası ve uçan hollandalı gibi eserlerden yapılan alıntılar *** filmi daha da güzel yapmış. özellikle orgel çalınan sahne mükkemmel olmuş. johnny depp her zamanki gibi süper. her ne kadar tam bir geçiş filmi olsa da, keyifle ve yer yer kahkalarla izleniyor. merakla üçüncüsünü beklemekteyim.
creditlerden sonra gösterilen çok sağlam bir sahne var olduğu söylenen film. x men 3 ten sonra şimdi bu çıktı.
creditlerden sonra sahne koymak bence mantıksız. seyirciyi kandırmaktır. oradaki isimlerle iglilenen zaten kalır izler, bunu zorla izlettirmenin bir anlamı yok.
sonlarına doğru biraz bayan ama son derece eğlenceli aksiyon sahneleri içeren film ayrıca jack sparrow ile han solo benzerliği gözden kaçmamalı.
(bkz: harrison ford)
(bkz: han solo)
yönetmenliğini gore verbinski'nin yaptığı karayip korsanları 2, beklentileri fazlasıyla karşılıyor. sanırım 1.bölümünde jack sparrow'un enteresan karakterinin izleyiciyi en çok etkileyen kısım olduğunu düşünmüşler ki ölü adamın sandığı'nda yine kaptan jack in karakteri en ön planda! film macera fantastik olarak tanımlanıyor ama bence komedi de denmeli ki bu vampirlerin şafağından kat ve kat bilinçli ve izleyicinin zekasına da hakaret etmiyor..
filmdeki diğer oyuncular yine harikalar yaratmış! orlando bloom ve oscarlığa aday olmuş keira knightley nefes kesiyor!
bu arada filmin her yerde bahsedildiği gibi türklere ufak bir süprizi de var.
filmin konusu ilgi çekici ama konuyu biraz daha fantastikleştiren beklemediğinz ögeler de var ki pişman etmiyor! konu davy jones adlı yaratık * ve içinde ne olduğu bilinmeyen bir sandıkla ilgili..
(ayrıca bu süper ötesi filmin yapımında bir de türk yer almış burak yarkent.. bazı sahneler ve efektler üzerinde çalışmış , kasmış, oldukça da başarılı olmuş.)
ilk gün ve haftasonu hasılatlarında en yüksek gelir rekorunun şu anlık sahibi ve toplamda da $1,065,361,812 hasılat yapmış film.dvd satışları gelirine falan hiç girmek istemiyorum...
ilkine göre başarısız olduğunu düşündüğüm yapıt.ama üçlemelerin 2.filminin geçiş filmi olduğunu göz önünde bulundurursak hoş bir film.elizabeth i gördüğü anda "hide the rom" demesiyle beni benden almıştır sparrow bey.ayrıca barbossa'nın eksikliği hissedilmiştir.