görseller
pirates of the caribbean at world s endpirates of the caribbean at world s end
pirates of the caribbean at world s endpirates of the caribbean at world s end
belki ilginizi çeker
  1. · pirates of the caribbean the snake story
  2. · uçan hollandalı
  3. · hans zimmer
  4. · the pirates of caribbean
  5. · ilkinin tadını vermeyen devam filmleri
  6. · pirates of the caribbean 3
  7. · pirates
  8. · sinema tarihinde üçlemeler
  9. · one day
  10. · 80 inci oscar ödülleri
gündem
  1. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  2. · uludağ sözlük
  3. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  4. · mutluluk veren küçük şeyler
  5. · domuz gribi
  6. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  7. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  8. · beğenilen kadının birden çirkinleşmesi
  9. · sevgiliye sarılıp ağlamak

pirates of the caribbean at world s end  

sayfa  / 2
  1. 2007'de gösterime girmesi planlanan ve imdb'nin dediğine göre pirates of the caribbean 2 ile beraber çekilen devam filmi. johnny depp ve orlando bloom ve keira knightley yine kadroda. ayrıca marco khanlian'da türk hapishane bekçisi gibi bir rolü oynayacak.
    (creepingdeath, 09.07.2005 15:07)
  2. (yilmazing, 08.01.2007 21:14)
  3. serinin dördüncü filmi için:
    (bkz: pirates of the caribbean the snake story)
    (azwepsa, 17.01.2007 16:35)
  4. sırf johnny depp'in hatırı için bile izlenebilecek film..
    (sindarin, 17.01.2007 18:01)
  5. pirates of the caribbean dead man s chest ten çıktığım andan itibaren beklediğim film.. gelse de gitsek..
    (shotcrete, 17.01.2007 18:21 ~ 18:21)
  6. fragmanı izledikten sonra heyecan basmasına sebep olmuş, serinin üçüncü filmi. çabuk gel 25 mayıs çabuk demenin dışında şimdilik bişey gelmiyo elden.
    (stewartgilligangriffin, 20.03.2007 20:51 ~ 20:52)
  7. http://playlist.yahoo.com/...
    http://playlist.yahoo.com/...

linklerdeki fragmanlardan anladığımız kadarıyla captain jack sparrow ikinci filmde kaybeder gibi gözüktüğü sivridilliği ve karizmasını tamamiyle geri kazanmıştır.
    (ketenkele, 21.03.2007 18:16)
  8. fragmanlardan anlaşılan şudur ki malasef korsanlarımız adalet özgürlük ve barış için savaşacaklardır. yuh ya korsanlığada bu temayı koydunuz ya yalnız gene fark edilen birşey vardır ki büyük bir deniz savaşı olacak ki bu iyi güzel birşeydir. bekliyoruz
    (dream endless, 24.03.2007 14:19)
  9. kaptan jack sparrow'un piskakabok herif barbossa'nın eline vermesini, tavlayı koltuğunun altına sıkıştırıp göndermesini temenni ettiğimiz film.
    (deniz büyücüsü, 24.03.2007 15:06)
  10. gerçekten güzel bir film serisi. ilk ikisini beğenerek izledik. üçüncü de güzel olur dememek için bir sebep yok
    (esesselcuk, 03.04.2007 01:04)
  11. gittim gördüm, gayet güzel ve heyecanlı film. kimse bok atmasın.
    (nox, 25.05.2007 18:41)
  12. -abi karayip korsanlarının yenisi çıkmış izledin mi?
    -izlemedim. ama çok kötüymüş diyorlar, bana bir arkadaş söyledi. ona da abisi söylemiş, otobüste giderken birilerinin arasındaki konuşmadan duymuş öyle dediklerini, duymuş ama emin değilmiş tam..
    (başkalarının zevklerini esas alarak sinemaya gitmekten vazgeçen, gitmeyenler dünyanın en kötü insanlarıymış. ama emin değilim. bana da arkadaşım dedi..)
    (emrahman, 25.05.2007 18:50)
  13. 9.8 puan almış şahane bir filmdir arkadaşlar tartışmaya gerek bile yok!
    (purplefrog, 25.05.2007 18:54)
  14. --- spoiler ---
    afm fitaş yüzünden jeneriğin sonundaki sahneyi izleyemediğim film olmuştur. kestiler evet.
    ayrıca kaptan barbossa şov yapmıştır. filmdeki tek eksik nokta kanımca elizabeth swann karakterinin son derece itici olmasıdır. korsanların başına geçmesi zorlama olmuş, klişe olmuş. orada vurgulanmak istenen jack sparrow'un karakterindeki değişim de olabilir tabi.
    bir de şundan bahsetmekte yarar var, doğu hindistan ticaret şirketi başarıyla yansıtılmış gibi geldi bana.asıl kötü adamlar onlardı bu filmde,davy jones değil.barbossa basbayağı villain durumundan hero statüsüne atlamıştı zaten.
    --- spoiler ---
    (albiceleste, 25.05.2007 23:52 ~ 29.05.2007 00:33)
  15. muhtemelen yarından itibaren şu şöyle olmalıydı, şurası eksik olmuş, bu sahne fizik kurallarına aykırı olmuş, johnny depp'in sakalı bozuk çıkmış falan gibi eleştiriler alacak filmdir. lakin tüm düşüncelerden arınıp muhteşem serinin üçüncü filmini izlemeye gidenlerin, sahnelerin, efektlerin ve johnny depp geoffrey rush ikilisinin muhteşem performansına dalıp gitmek isteyenlerin yere göğe sığdıramayacakları bir film olmuştur. keith richards jack sparrow' un babası rolünde ayrı bir tad katmıştır ayrıca. seyircinin taptığı sparrow karakterinin yaratılmasında büyük önem taşıyan insan da tanımayanlar tarafından yakından görülmüş olmuştur böylece. mutlaka sinemada izlenmelidir, bir veya bir kaç kez...
    (12monkeys, 26.05.2007 00:14)
  16. çok fazla kavga ve savaş sahnesi olduğu için ilk filmdeki macera ve hikaye tadını vermeyen film... ancak yine de filmin sonlarına doğru orlando bloom'un ''yelkenler fora'' diye bağırdığı sahnedeki bandanalı halini görmeye değdi...
    (hayatııskalamalüksünyoksenin, 26.05.2007 13:04)
  17. pekte göz doldurmayan arada eğlenceli sahneleri olan birçok mantık hatasına ev sahipliği yapan aceleye getirilmiş şu haliyle ortalama film.
    (dream endless, 26.05.2007 19:42)
  18. ilk iki filmden çok çok çok daha kötü bir filmdir. ilk iki filmde konu çok gerçekci olmasa bile mükemmel işlenişiyle insanları kendine inandırıyordu ve konu daha sürükleyici geliyordu, son filmde* bun kaybolmuş ve herkül ya da zeyna gibi olmuş (televizyonda oynayan dandik diziler) ayrıca tüm filmlerin yönetmeni * aynı olmasına rağmen son filmde çok daha kötü bir performans sergilemiş (sinir shot reverse shotlar, efektler güzel olmasında rağmen bazen kötü gözükmesi bilhassa filmin başına doğru).
    oyunculara gelecek olursak chow yun fat (aslında çok sevdiğim bir oyuncu ama bu sefer becerememiş) ve kiera knightley haricinde herkes gayet iyiydi rolünde.

serinin ilk iki filmini eğlenceli yapan en büyük etken şahsımca en klişe anlarda bile kendiyle dalga geçmesiydi, serinin son filminde de biraz vardı ama

...........spoiler...............
    kiera knightley kaptan olduktan sonraki diyalogları ne kardeşim, samule l jackson vari sözler filan
    ...........spoiler...............

son olarak da maymun jack, jar jar binks kadar sinir bir yaratık olmasa da inanılmaz sinirdi

.........spoiler................
    herkesi kurtaranın bir hayvan olduğu filmlerden tiksiniyorum, ilk bu sinirim lassie ile başlamıştı sonra flipper geldi en son da skippy...
    ........spoiler................

sonuc olarak eğlenceli bir sinema filmi ama daha fazlası değil. izledikten sonra unutulan bir film
    (panavision, 26.05.2007 20:06 ~ 20:09)
  19. beğenmeyenlerin önyargılı olduğunu düşündüğüm film.
    bir filmi izlerken, heyecanın doruklarına çıkabiliyorsanız, kahkahalarla gülüyorsanız, bir de üstüne gözleriniz de doluyorsa, o film başarılıdır.
    bir filmde hayatınız boyunca unutamayacağınız sahneler varsa, kamera açıları ve özel efektler size "vışş" dedirtiyorsa, o yönetmen başarılıdır.
    pek çok güçlü karakteri barındıran bir film her biri başlı başına birer kitap olabilecek hikayeleri üç saat içinde anlatabiliyorsa senaristler başarılıdır.

---bundan sonrası spoiler içerir---
    bir insan yelkenin tepesinde savaşan jack sparrowla davy jones sahnesinde heyecanlanmıyorsa,
    başta jack sparrow'un karakter bölünmesi olmak üzere içine barbossanın tia dalmayı eski haline getirme ritüelindeki tonlamasını ekleyebileceğimiz pek çok can alıcı sahnede eğlenmiyorsa,
    tia dalma davy jones aşkı, ya da girişteki idam sahnesi nedeniyle hüzünlenmiyorsa bi sorun vardır.
    ya da ne bileyim girdabın etrafında savaşan gemiler sahnesini kim unutabilir ki?
    ancak önyargıyla yaklaşıp 2. filmdeki kemik kafesler içinde bir o yana bir bu yana sallanma sahnesini unutabilenler.
    ----burda spoiler biter----

diyeceğim şudur ki; jack sparrow karakteri abartılmamış ya da cıvkı çıkarılmamış, tam yerine oturmuştur.
    kılıç kalkan sahneleri de ilk filmde olduğu kadar yer almamıştır.
    anlatım bakımından bu filmi daha başarılı buldum. filmde alamadığınız bir cevap, çelişkiye düşen bir durum olmadığı gibi konu daha akıcı işlenmiş.
    filmin türkçe düblajının daha yerine oturmuş olduğu yorumunaysa ancak şunu söyleyebilirim: hiç bir korsan trt spikeri gibi konuşmaz. bu filmi sadece ingilizcesinden izledim ama eski filmleri her iki dilde de izlediğimden sizi temin ederim ki düblaj yapan firma tüm esprilerin, tüm korsan aksanının ve johnny depp sesinin içine etmiştir.
    uzun lafın kısası:
    bağımsız filmler kadar sıkıcı olmayan ama salak saçma amerikan rüyası temalı kahramanlık, sokakta bir aşk buldum temalı romantik komedi, bakın ben bir şey yazdım farklı bir evren kurdum içine iki kılıç koydum yüzüklerin efendisinden araktır konum temalı fantastik edebiyat filmlerine göreyse oldukça farklı ve bağımsız olan karayip korsanları serisi müzikleriyle, karakterleriyle, özel efektleriyle, senaryosuyla kült filmler arasındaki yerini almıştır; lotrnin yanı başında, potc olarak.serinin üçüncü filmi olan at world's end de ikincisi kadar bile hayal kırıklığı yaratmayan, içinde her şeyi barındıran şahane bir zaman geçirme aracıdır.

edit: pazarlık sahneleri beni nedense godfather'a götürdü, favori sahnemi bile seçemeyeceğim kadar bütünüyle favorim oldu bu film ve tabi dördüncüsü için kapıyı ardına kadar açık bırakmışlar.
    (ketenkele, 27.05.2007 01:12 ~ 01:32)
  20. öncelikle serilerin ilk filmleri genellikle en güzel olanıdır ve bunun için ilk filmle kıyaslama yapmak oldukça gereksiz. evet,2. filmde eksikliği tamamen hissedilen barbossa geldi ve sparrowla birbirlerini yine tamamladılar ki sadece bu bile filme gitmek için yeterli bir sebep. çok güzel sahnelere ve çok güzel esprilere ve ilk filme göndermelere sahipti.beğendim açıkçası, ancak mrs.swann bu kadar ön planda ve kaşar olmasa, william beyefendi bu kadar ezik bir aşık olmasa ve bu ikilinin ilişkileri bu kadar ön planda tutulmasa idi daha güzel olurdu diye düşünüyorum.

son olarak, bu filme sadece barbossa'nın gülüşü için bile gidilir be!
    (middle finger response, 27.05.2007 01:29)
  21. kurtlar vadisi ırak ve kingdom of heavenda izlediğimiz ghassan massoud bu filmde 9 korsan lordunun biri olan captain ammand olarak rol yapmaktadır. siyah kaytan bıyıklarıyla diğerlerinden ayırt edebilirsiniz.
    (ketenkele, 27.05.2007 08:48 ~ 08:53)
  22. amerikada tüm zamanlar açılış rekorunu ele geçireceğine kesin gözüyle bakılan film. dün izledim ve gördüm ki biraz indiana jones üçlemesiyle benzer yönler taşıyor üçleme. iyi bir başlangıç filmi daha sonra konudan ziyade aksiyon sahneleriyle gişe için yapılmış devam filmi ve en sonunda üçlemeye yakışan bir son film. açıkçası ilk film türkiyede çok ses getirmemişti fakat ikinci filmde abi çok iyi aksiyon var mutlaka gidin laflarıyla doldu taştı salonlar fakat ikinci film gibi bi film bekleyenler de bu filmde hayal kırıklığı yaşayabilir. pekçok aksiyon sahneleri barındırsa da ikinci film kadar eğlenceli değil ve biraz daha karanlık .nitekim ilk iki filmi bağlamaya çalışan ve göndermeler barındıran ve daha iyi bir sinemasal film olmuş kanımca. johnny depp tartışılmaz bir aktör geoffrey rush olağanüstü film de seyirlik bir film sonuçta izlenilmeli ve pişman olunulmayacak bir film.
    (spazmol, 27.05.2007 16:08)
  23. karayip korsanları üçlemesinin, "siyah inci'nin laneti" (the curse of the black pearl) ve "ölü adamın sandığı"ndan (dead mans' chest) sonra gelen son filmi. ancak içinde devam edebileceğine dair ipuçları olan film
    (haimatlos, 27.05.2007 20:08)
  24. öyledir, böyledir diye atıp tutmayacağım lakin tek diyeceğim görülmesi gereken bir filmdir. hele biraz hayal gücünüz genişse tadından yenmeyecektir. bu kadar büyük ve görkemli yapımların kaçırılmaması gerektiği kanaatindeyim.

edit: jack sporrow bugün gelse evlenme teklif etse kabul ederim, 1 dakika düşünmem. bu da kayıtlara geçsin lütfen.
    (kedikara, 28.05.2007 20:57 ~ 20:58)
  25. johnny depp komik sahnelerde mümkünse her zamankinden komiktir ("i dropped me brain") ancak sadece komiklikle kalmamış arada birkaç ağdalı laf da etmiş, izleyiciyi çeşitli düşüncelere salmıştır (spoiler --- kraken --- spoiler). orlando bloomdan sert karakter olmuyor sayın yapımcılar. hayır, kafasına siyah bandana geçirince de olmuyor. keira knightley film boyunca kolundan tuttuğuna gaz vermiştir. bu karakterin pep talklarından oturduğum yerde bana baygınlıklar geldi. tom hollandera bir kez daha hasta oldum. bir kötü adam bu kadar nefis oynanamaz. barbossa karakterini her zaman sevmiştim zaten bu filmdede arkama yaslanıp ağzımın suyu akarak geoffrey rush izledim. özellikle johnny depple olan sahneleri dadından yinmiyordu. bill knighynin ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu zaten biliyorduk ancak burdan kendisine değil ilmdeki hayvanoğluhayvanlara şapka çıkarmak istiyorum. o nasıl bir cgidır. cgi bir oyuncudan -hatta hatta ahtapottan- böyle bir performans nasıl elde edilir. george lucas bu işi bitirmiş valla. sırası gelmişken diğer efektlere değinmeden olmaz. bütün film birbirinden başarılı efektlerle doluydu. sadece yıldızlı gecedeki deniz efektini gözüm tutmadı. paraları bitmişti heralde. kısacası gidin, izleyin, eğlenin, mutlu olun. hadi bakim.
    unutmadan: keith richards bizi diskoya götür.
    (telperion, 28.05.2007 22:07)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil