devamı da çekilecektir bu filmin. özellikle son yıllarda çekilen en izlenesi macera filmidir. johnny depp abimiz ise unutulmaz bir karakter olan captain jack sparrow'u yaratmıştır.
keira knightley'i keşfetmemi sağlayan film. sinemada seyretmedim, aylar sonra divx'ine sahip olduğumda filmin büyük bölümünde komedi mi, masal mı, aksiyon mu ne olduğunu anlamadım. ilk görüşte saçma gelen, aslında çok güzel olan bir film. johnny depp mükemmel oyunculuğu ile, keira knightley masum güzelliği ile götürmüş bütün filmi.
fazla kafa yormayan çıtır çerez kıvamında bir filmdir..
her ne kadarjohnny depp manyağı olmasam da severim kendisini..ama bu filmi izledikten sonra dedim ki; adam biliyor işini..gerçekten olağanüstü bir oyunculuk sergilemiş..beğendim valla, kızların beğendikleri kadar varmış*..şahsi fikrim, onun yokluğunda bu filmin vasatı aşamayacak bir film olmasıdır..makyajlar ile de bütünlenen film; güzelliği, sürekli hareketli bir atmosferi ve korsanları konu alan renkli konusu ile top listeme girmeyi başarmıştır..ay ışığında gerçek yüzleri gözüken black pearl'ün lanetli korsanları olsun, deli dolu manyak zeki korsan jack sparrow (pardon, captain jack sparrow) olsun, güzelliği ile beni büyülemeyi başarmış elizabeth swann olsun, bıyıklarla pek de hoş karşılamadığım ama yaptığı üstün oyunculuk ile kalitesini bir kez daha kanıtlamış olan ve karakteri will turner'i başarıyla canlandırmış olan orlando bloom olsun, hepsi film izlenebilir bir boyuta taşımış..casting tam puan alır benden..
tabi akıllara hemen monkey island gelmektedir..en azından manyağı olmuş bir adam olan benim aklıma geldi..filmi ilgi ile izlememe neden olacak diğer bir etmen de oydu..ama sonlarına doğru artık filme aldığım haz giderek arttı ve keşke ben de black pearl'de olsaydım dedim içimden..güverteyi bile silerdim vallahi..
filmin diyalogları da başarıyla hazırlanmıştı..hiç aşırıya kaçan, kasıntı bir olay yoktu ve filmin komedi dalında da etkili olmasını bu diyaloglar sağlıyordu..bir de monkey island ve sid meier imzalı pirates'ı yüklemeye gitmeden bir tavsiye vereyim; filmi kesinlikle bir kere kendi dilinde (ingilizce aksan kasan oyuncular) ve orijinal dvd'de izleyin..güzel sürprizler mevcut izleyicilere..
pirates of carribean " artık önüne geleni korsan yapıyorlar" repliğiyle uzun süre konuşulacak film. kılıçlar elde gemide savaş çıktığında aşkın üstünlüğü adına savaşın ortasında evlenen bir çiftte var filmde sonuncusunu izlemenizi tavsiye ederim.
aynı matrix serisinde olduğu gibi en iyi film yine ilk filmdir. hem bu seride hem de matrix serisinde ilk filmden sonraki diğer filmler tamamen ticari başarı için çekildiği bariz belli. konusu, kurgusu herşeyi ile dört dörtlüktü ilk film. ikincisinde davy jones dedik hadi sabrettik. üçüncü filmde ise iyice baydı. özellikle elizabeth swann'ı gözümüze soktular gereksiz yere. ayrıca jack sparrow'un da suyu çıktı. dördüncü film için açık kapı da bıraktılar çekilir mi belli değil ama umarım iyice beter etmezler seriyi