|
|
- frodo baggins'in akrabası olan bir hobbit. biraz safçana olarak bilinir. hatta gandalf kendisinin yaptığı bir sakarlıktan snra "fool of a took!" diyerekten kızmış, olayı özetlemiştir.
- bu herife saf demek bile yetmez, dangozun bayrak sallayanıdır. yüzük taşıyıcılarının son yolculuğunda yemediği halt kalmamış, bir sürü belayı grubun üzerine çekmiştir. moria madenlerinde herkes kapıyı açmaya çalışırken bu salak sulara taş atmakla meşguldü mesela. ayrıca yine aynı yerde eski bir zırhı kuyuya düşürmüş, ortalığı velveleye vermiştir.
zaten yolculuğun başında "ben de geliyorum" diyerek ortaya atladıktan sonra "nereye gidiyoruz?" demesi bu hapşalağın nasıl olaylara neden olabileceğini tahmin etmizi sağlamıştı. işe yaradığı tek yer olarak, goblinlerin frodo'ya saldıracakları esnada "hebele hübele" diye ortaya zıplaması ve dikkatlerini çekip frodo'yu kurtarmasıydı diye hatırlıyorum ben.
özünde iyi bir hobbittir ama bazı görevler saflara göre değil, bunu bizlere yeniden vurgulamıştır kendisi.
- meriadoc brandybuck ile beraber kanka modunda takılırlar, her belayı üstüne çekme konusunda galiba orta dünyanın en başarılı insanıdır. hem the fellowship of the ring'de hem the two towers'da bunu bize kanıtlamış, ak gandalf ile minas tirith'e gitmek zorunda kalmıştır. faramir'i babası denethor yakacakken gandalf'a haber vermiş yanan odunların üzerinde baygın yatmakta olan faramir'i yere atarak kahraman olmuştur gözlerimizde. yemek yemeyi, içmeyi ve şarkı söylemeyi çok sever.
- (bkz: pippin)
(bkz: gandalf pippin düştü)
(bkz: yaran çeviriler)
|