pink floyd'un müzikten öte birşey olduğunu çözemeyenlerin bok atmaktan geri kalmayacağı zavallılardır.
aslında pink floyd dinleyip de düşünsel açıdan zavallı olmak neredeyse imkansızdır ve fakat her nedense toplum, içine sindiremediklerine zavallı damgası vurur anında, belki de tamamen duygusal nedenlerden dolayı... kimbilir.
ve bir ihtimal, özenti olmayabilir pink floyd, yani yabancı bir müzik dinleyen insan. müziğin evrensel bir dili olduğuna inandırmıştır kendini belki. ya da hayır! özentidir, özenti.
daha önce ekşi sözlükte bruker adlı şahsiyet tarafından dile getirilmiş olan olay, yani bir nevi ekşi sözlükten başlık çalmak hedesidir, tamamen saçmalıktan ibarettir.
not: hayır anlamıyorum pink floydun kullandığı efektlerin, yarattığı şahane müziğin olduğu rock bar vardı da biz mi gitmedik.
insanların kişisel zevklerini eleştirmenin saçma bir düşünce olduğunu idrak edememiş kişilerin söyleyeceği bir fikrin söze-yazıya dökümüdür bu ifade. insan kendi zevkine göre; ister pink floyd, ister cengiz kurtoğlu, ister hande yener, ister korn dinler. o an için o müzik belki kulağına müziğiyle veya sözleriyle hoş gelmiştir ya da o şarkıyla ilgili bir anısı vardır çoğu sezen aksu şarkısının bir çok insanda farklı anıları olduğu gibi. kişinin dinlediği müziğin belki sadece melodisini beğeniyor olabilir ve başkasının tuğba ekinci dinlerken aldığı zevki, o kişi dream theater dinlerken alıyordur. bu tamamıyle kişisel zevklerle alakalıdır ve kesinlikle tartışılamaz veya hakaret anlamına gelecek sözlerle anılamaz. -bence-
bir tarafta 67 yılından bu yana müzik yapmaya devam eden,the dark side of the moon adlı albümleri bütün dünyada,basıldığı 73 yılından bu yana 35 milyon gibi bir satış rakkamına ulaşmış,20 ye yakın yaptığı albümle muhteşem şarkılara imza atmış,halen verdikleri konserlerde stadyumları dolduran bütün dünyanın takip ettiği efsane bir grup,diğer tarafta arakladığı söz ve bestelerle ve detone sesiyle sadece bizi kafalayan ve asla dünyada ki diğer pink floyd dinleyen zavallılara ulaşamayacak sezen aksu.
ben zavallı olmayı aptal olmaya tercih edenlerdenim.
"for millions of years mankind lived just like animals
then something happened which unleashed the power of our imagination
we learned to talk"**
yani diyor ki:"insanlık milyonlarca yıl tıpkı hayvanlar gibi yaşadı.sonra bizim hayal gücümüzü serbest bırakan bir haltlar oldu,ve konuşmayı öğrendik."
şu dakikaya kadar hiç kafa yormamıştım bu sözlere,"ne demek istiyor acaba" dememiştim.ama artık biliyorum ve şu şekilde yorumlayarak **'lı yerden devam edebilirim:
**"ama insanlar arasında hala konuşmayı öğrenememiş;hayal gücü,yani düşünce ufku gelişmemiş;hatta hayvanlar gibi davranabilenleri var."
elin ağzı torba değil ki büzesin.ama ben yine de bir kerpeten,bir don lastiği ve modifiye bir pink floyd şarkısının* sözleri yardımıyla büzmeye çalışacağım:
we don't need no papatyayakonansevgikelebeği
we don't need no boktan başlık
no kötü reklam politikası in itusozluk
papatyayakonansevgikelebeği leave them yazarlar alone
hey papatyayakonansevgikelebeği leave them yazarlar alone
all in all you're just another bug in the itusozluk
all in all you're just another bug in the itusozluk
edit:şarkıda geçen "papatyayakonansevgikelebeği" için "pksk" kısaltması yapılırsa hece-nota-ölçü uyumu yakalanacaktır.
bu mahlukat* o kadar zavallıdır ki bu başlığı okumak zorunda kalmıştır. acınası bir durum. ayrıca pink floyd için düşüncem şudur:
(bkz: güneş çıkınca yıldızlar söner)
pink floyd'a bok atarak kendilerini insanların kıçlarıyla bile gülmeyecekleri kadar rezil rüsva edenlerin zavallılıklarından daha iyi bir zavallılıktır.keşke herkes pink floyd dinleyebilecek kadar zavallı olsa.
adamlar sıçsa bunu savunların boyu kadar sıçarlar ey yavrum eyyy.
pink floyd dinliyorum.
rock'çu değilim.
rock müziğin dream theater'la başladığını iddia eden şorşaklara götümle gülüyorum.
led zeppelin'i bilmeden, jeff buckley dinlemeden, sadece saç uzatıp ona buna bok atan, rock müziğin felsefesini gotik hatun'a sınırlamadan anlayan, yaşam biçimi veya hayata bakışı ile bir isyanı veya bir rüyayı dile getiren insanlara saygı duyuyorum.
hayata dair veya onu da geçtik kendi yaşamına dair hiç bir sorumluluğu olmayan. sadece farklı olduğunu zannedip tanımadığı ve bilmediği konularda yırtık kot, bira şişesi, ot ve türevlerine sığınan zavallılardan değil, fırsat buldukça pink floyd dinleyen bir zavallıyım işte.
kişinin kendisi için yaptığı tanımlamadır.kahramanımız pink floyd dinlemektedir ama dinlediği müziği,sözleri kati surette anla(ya)mamaktadır ve demektedir ki ben 'pink floyd dinleyen bir zavallıyım.'