|
|
- (bkz: frank pingel)
- sağlık bakanlığınca yasaklanmış, kalp ve damar hastalıkları tedavisinde kullanılan bir ilaç.
- an itibarıyla okuduğum bir giri nedeniyle 4 farklı depoyu arayıp yasaklanıp ( o ne demekse artık? )yasaklanmadığını sordum. daha doğrusu yasaklanma diye sormadım, toplama, geri çekme olup olmadığını sordum, yooo, xx bey, satıyoruz, kaç tane istersiniz dediler. buradan sağlık bakanlığı, il sağlık müdürlüğü, ilçe sağlık grup başkanlıklarına sesleniyorum, pazarın yüzde 95 ini elinde tutan 4 dağıtım kanalının yasaklamadan haberi yok.
bununla da yetinmedim msn' den, meslektaşım arkadaşlarımdan 14 üne sordum. onların da haberi yok. buradan tekrar sağlık bakanlığı, il sağlık müdürlüğü, ilçe sağlık grup başkanlıklarına sesleniyorum. istatiksel olarak eczacıların yüzde yüzünün haberi yok.
bunun yanında teb' in, istanbul eczaci odası' nın, bursa eczaci odası' nın, ankara eczacı odasının internet sayfalarında da bu tip bir haber yok.
t.c. sosyal güvenlik kurumu provizyon sisteminde mesaj fasilitesi aracılığıyla bildirilen bir duyuru da yok.
uyumayın,uyumayın toplumun sağlığına sahip çıkın.
bu arada bir tek pingel yasaklanmış. karum, plavix, planor ve diloxolde bir yasak yok ama. hepsi aynı bokun suyu mu? cıkk öyle değil, siz yanlış biliyorsunuz. yasaklanan pingel.
- klopidogrel etken maddesine sahip bir ilaçtır. klopidogrel trombosit agregasyonunu inhibe eder.* *
asa* le birlikte veya yerine kullanılır.
kaba bir tabirle kan sulandırıcı diyebiliriz. hali hazırda yeterince anlaşılamadığını düşündüğümden dolayı kabalaşmayı uygun buldum. yoksa anstabil angina, akut koroner sendrom, geçirilmiş mi, tıkayıcı periferik arter hastalığı falan filan vs. vs.
(bkz: plavix)
|