|
|
- "sallayınca ucu çıkan kalem" olarak tarihe geçen pilot markası ürünü
- ilginç bir sistemi olan ve çok fazla insanda olmadığı için belli bir prestiji olan kalemdir. sıradan versalit kalemlerin en azından 3-4 katı fiyata satılır. arka kapağının renk seçeneği yoktur, tek rengi (sarı) vardır. bu anlamda rotring ya da tombow gibi kalemlerin geniş renk yelpazesine karşı bir duruşu olduğu düşünülebilir.
yine de bana hiç güven vermemiştir bu kalem, kalemin arkasındaki ağırlıkla harekete geçirilebilen mekanizma bence sakattır, o kalemin üzerine bastırınca sanki uç direk içeri girecekmiş gibi gelir bana.
bu kalem çoğunlukla "efendi gibi kalem kullanan insanlar" için idealdir, tipik öğrenci modeline gitmez, çantanın sağına soluna atmaya, hele yere düşürmeye hiç gelmez, hassas kalemdir.
- "sallayınca uç çıkarıyor" dediğimde arkadaşlarımın yelpaze sallar gibi sallayarak "ee hani?" dedikleri ardından "bozuk lan bu muahu" diye benimle dalga geçtikleri hayatımın kalemi.
halbuki bu kalemden uç çıkarabilmek için tek bir defa ve ortalama bir sertlikte sallamanız gerekmektedir. mantığı içindeki kalın ve sert yayın mekanizmayı alta doğru iterek ucu çıkarmasına dayalıdır. hafif sallamalarla çıkmış ucu içeriye bile kaçırabilirsiniz.
ayrıca inanılmaz kaliteli kalemlerdir.
(üstüne fazla düşmemek gerek. benimle az dalga geçmediler bu kalem yüzünden.)
- arabaseven birisi için volkswagen golf neyse, versatil kalem seven birisi için de odur bu kalem.
- eğitim öğretim yılının başlangıcı vesilesiyle hediye olarak elime geçen ve kullandığım ilk gün olan bugünden itibaren baş tacı yaptığım kalem. allah nazarlardan saklasın, tü tü tü maşallah. 3 gün evvel masanın arkasına düşen öss'den yadigar 5 senelik rotring'imi bile görmüyor gözüm, o derece.
çizim yapanlar için edit: eklemeyi unutmuşum, her ne kadar çizim yaparken asıl görevi çizim kalemi olanların tercih edilmesi gerektiğini savunsam da pilot shaker tasarımı nedeniyle aynı zamanda çizim yapmaya da elverişlidir, hani böyle ayaküstü bir şeyler çiziktirirken gidip kalem deponuzu açmanıza gerek kalmaz, kendisiyle idareten de olsa rahat çizim yapabilirsiniz.(ness, 19.09.2008 21:10 ~ 20.09.2008 11:47)
|