1) pokemon adlı çizgi dizinin sevilesi ve okşanası hissiyat uyandıran(bazı çocuklarda gelecekte hayvan-sevicilik yaratacak olmasına yol açacak derecede) kahramanı.
2) bir takım insanlar tarafından belirtildiği üzere bir başka karakter olan ash'in hayvan sevgisinin sapıtması sonucu edindiği hayvan arkadaşı(kötü anlamda).
3) piçaçu , zikachu , ohaçu ya da ohaçüşçu diye anılmaktadır da aynı vakitte.
bu fare benzeri yaratıklar, en çok aranan pokémon'lardandır. bir kaç tanesini bir arada tutmaya çalıştıklarında, eğiticilere sık sık zor anlar yaşatırlar. çünkü pikachu'nun yüksek konsantrasyonu, atmosferde elektiriksel etkileşimlere yol açabilir. pikachu evrimlereşerek, thunder stone(yıldırım taşı)'nın da yardımıyla raichu'ya dönüşür.
tip: elektrik
boy: 4o cm
ağirlik: 6 kg
evrim: pikachu-raichu
sarı,salak,eblek suratlı,sinirlenince yanaklarından elektrik saçan,sevimli ama bir o kadar gıcık ; tvde onu görüp ben pikaçuyum diyerek balkondan atlayıp ölen çocuğun ölümünden sorumlu şerefsiz pokemon.
biraz götü kalkıktı pikachunun. poke topuna girmez, arada bir eşi* cozurt diye çarpardı şerefsiz.
fakat ilerleyen bölümlerde bu tarzının, onu diğer pokemonlardan daha farklı kılacak bir gelişim sürecine ittiğini anlayacak ve bir üstü modeli olan* raichu'yu yenebilecek düzeye gelebileceğini farkedecektik. ben bir ortaokul çocuğu olarak pikachu'nun kuyruğuyla topraklama yaptığı sahnede gözyaşlarımı tutamamış, ev ahalisine uzun bir süre daşak konusu olmuştum*.
atv'de yayınlanan son bölümlerine doğru, nedense konuşma stili değişen sürekli "pi pi pi pi.." şeklinde konuşmaya başlayan, birtakım dedikoduların yol almasına sebep olan sarı tavşan.
her kesimden insanın bildiği ya da bilmek zorunda kaldığı ufak sarı yaratık... şöyle ki;
mekan altunizade otobüs durağı,
otobüs tıklım tıklım doludur, aşağıdaki teyze otobüsteki çocuğa seslenir
-evladım ilerlesene ya boş bak arka taraf
çocuğun verdiği cevap
-pikachu muyum teyze ben uçayım? (bkz: dumur)
insanın alıp besleyesi geliyor bunu görünce. hem böyle severiz, mıncıklarız filan pek bir sevimli. öte yandan ise bize lolo yapanları aynen elektriğe boğdururuz. süper bir yaratık.
topta yaşamayan bir pokemondur. sorarım size, neden topta yaşamamaktadır? aslında buna ash gotta catchem ile ilgili olarak belirtmiştim. kendisi ash tarafından torpillidir.
aslında basit bir özelliği vardır. altı üstü elektrik şoku vermektedir. zira ben benden üstün olanı takdir etmeyi bilen bir pokezatım. mesela balpazar abimiz hepimizden güçlüdür. dikkat ettiyseniz ash en sıkıştığı zamanlarda kendisini çağırmaktadır. buna rağmen balpazar toptayken pikaçu dışarda fink atar.
küçük şirin görüntüsünün altında tam bir şerefsizdir. bir gün kendi aramızda ash'in pokemonlarından en güçlüsünün kim olduğunu belirleyecektik. bana pikaçu çıktı. tabi ben kesen rüzgar vuruşumu yapıp pikaçu'nun işini bitirecektim. benim için çocuk oyuncağıydı. ancak ayağım sudayken bir elektrik şoku gönderdi ve beni bu hileyle yendi.
kendini en önemli pokemon yaptı ve asla topa girmedi. nereden geldiğini unuttu. sonra utanmadan ''delikanlı pokemon toptan çıkmaz'' sözünü yaydı ve şerefimizi iki paralık etti. şerefsiz.
98'de tişörtünü bulmak için param olmadan pazara doğru çıkıpta kaybolduğum, hayvan gibin zırladığım, sonra teyzemle karşılaşıp bana tişörtünü aldığı şey..
seni seçtim pikachu repliğiyle hafızalara kazınan sevimli bir çizgi film kahramanı.
kırtasiye malzemelerinden ev tekstiline kadar üreticiler tüketiciyi çekmek adına bir çok alanda kullanmışlardır bu minik yaratığı. insan büyüdükçe yaratığın sesine tahhammül edemez hala geliyor. şöle bi şeye benziyor;
bütün gören insanlara ''ah ne kadar tatlı şeysin sen!'' dedirterek diziye alıştıran yaratık.bunların hepsi birer pazarlama taktiğidir bişeyler kapılması gerekmektedir..
uçan pokemon ekibi olarak pikachu'yu çok uygunsuz pozisyonda yakaladık.ash'in pikachu'su misty'nin küçük ve masum pokemon'una neler dedi?ikili birlikte neler yaşadılar?
+pikaçu gir bakiim şu poketopuna,çıkma demedim mi ben sana!
-ama niyeki?hani ben hep dışarda,seninle kalırdım?yok yok sen beni artık sevmiyosun,işin bitince hoooop poketopa.
+karı gibi dır dır yapma lan,ondan değil olm,küresel ısınma var,elektrikli eşyalarınızı stand-by da bırakmayın diyolar.