bir de bu insanların bayram ziyaretinde pijama giyen modelleri vardır ki onlar akla zarardır.bu ne terbiyesizliktir ya.hadi dini gelenek göreneği sallamayan bir insan olsa anlarım belki bir nebze ama orda burda kültürümüz hakkında atıp tutup sonra bayram günü kendisinden yaşlı komşusuna pijamayla gidenler hakikatten öldürülesidir ya.
rahat insandır,
gezmeye çıkmadan önce gazetesini alır,
muhtemelen günlerden pazardır, saat sabahın 10 udur
mevsimin sonbahar olması olayı dahada bir anlamlı kılar,
sonbahar güneşi insanın içini ısıtmaz,
onun içini ısıtan şey içindeki yaşama sevincidir,
bir bankta oturup güneş gözlüğünü çıkarmadan önce
önünden geçen 41-42 yaşlarındaki teyzeye selam verir
sonrada oturup gazeteyi yutmaya başlar
öyle bir iştahla yutmuşturki gazeteyi
saat 12 bucuk olmuştur
gazetenin son sayfasına gelir
ordaki mankene şöyle bir bakıp ''hatunda güzelmiş hani der''
ve ayağa kalkıp büyük bir ayı edası ile kollarını iki yana açar ve esnemeye başlar
esnerken düşünürki ''ben bu hayatı seviyorum''
ohhh be der... oh beee....
demekki...
ilerde ohh be demek için, sizde pijama ile gezmeye çıkın...
büyük ihtimalle uyur-gezer insanlardır.uyuyan insanın aklına gezerken üzerini değiştirmek gelmeyebilir,doğaldır,sersemlik vardır üzerinde.
diğer uçtaki örnekler için (bkz:
bakkala giderken giyinmek)
rahat insanlardır. biraz daha uyumak yerine, sabahın köründe kalkıp gece klubüne gider gibi giyinip makyaj yapmak zorunda hisseden insanlardan daha akıllı oldukları kesindir.
yirmi iki yıllık hayatımda rast gelmedim. kastedilen eşofmansa yürüyüşe çıkmış olabilir, spor yaparken başka ne giyilir? takım elbise giyecek halleri yok sanırım. okulda eşofman giyenlerden ise kime ne? isteyen istediğini giyer.
(bkz:
eşofmana pijama demek)
söz konusu olan pijama eşofmansa gayet doğaldır. ama bildiğin çizgili, ayıcıklı pijamalarla dolaşılıyorsa gülşen'in klibine özenilmiş olabilir.
rahat insan modelidir , 21.yy.'ın rahatlık anlayışının getirilerindendir.pijama denmesinde kasıt , spor eşofman ise oldukça da doğaldır.