pia   

adana çık aradan

1. pia

ne olur kim olduğunu bilsem pia’nın
    ellerini bir tutsam ölsem
    böyle uzak uzak seslenmese
    ben bir şehre geldiğim vakit
    o başka bir şehre gitmese
    otelleri bomboş bulmasam
    içlenip buzlu bir kadeh gibi
    buğulanıp buğulanıp durmasam
    ne olur sabaha karşı rıhtımda
    çocuklar pia’yı görseler
    bana haber salsalar bilsem
    içimi büsbütün yıldız basar
    bir hançer gibi çıkıp giderdim
    ben bir şehre geldiğim vakit
    o başka bir şehre gitmese
    singapur yolunda demeseler
    bana bunu yapmasalar yorgunum
    üstelik parasızım pasaportsuzum
    ne olur sabaha karşı rıhtımda
    seslendiğini duysam pia’nın
    sırtında yoksul bir yağmurluk
    çocuk gözleri büyük büyük
    üşümüş ürpermiş soluk
    ellerini tutabilsem pia’nın
    ölsem eksiksiz ölürdüm

attila ilhan
    (baal hammon, 18.01.2005 12:45)
  2. abidik bir yerin mitolojisinde "pia"; geceleri dev balıkların oynaştığı buzdan bir ada imiş. antarktika ve balinalardan bahsediyorlar her halde.
    (azureel, 02.05.2005 06:05)
  3. (bkz: 1 ytl)
    (bkz: eşref adalı)
    (anfinindistortiondugmesi, 02.05.2005 15:04)
  4. (bkz: paralel iletişim arabirimi)
    (ephendy, 13.05.2005 18:13)
  5. istiklal caddesi'nde olağanüstü güzel yemekler yenebilecek, nefis kahveler içilebilecek, sonra da bütün parayı hesaba verip dımdızlak kalınabilecek mekandır aynı zamanda. kendisiyle tanışıklığım, lisede dersi kırdığımız bir vakit çay kurabiye vs. yemek üzere önümüze gelen ilk yere girdiğimiz, sonrasında gelen hayvani hesap nedeniyle de saat 9 sularında başlayan laylaylom günümüzün 11'den sonrasında aylak aylak gezmek dışında bir şey yapamadığımız gün olmuştur. ancak yemekleri gerçekten çok güzeldir, tavsiye edilir.
    (bkz: olsa da yesek)
    (iris, 23.10.2005 17:19)
  6. attila ilhan'ın hiç bir zaman bulamadığı ama hep bir yerlerde var olduğuna inandığı aşkının ismi.
    yılmaz erdoğan'ın sevebilme ihtimalini sevmesi gibi,attila ilhan da birilerinin varolabilme ihtimalini sevmiştir.
    (tuesflagellumdei, 03.05.2006 11:12)
  7. fincede bir kız ismi.
    (salmiakki, 03.05.2006 11:58)
  8. latincede dindar demektir. bu yüzden sık kullanılan bir kız ismidir. erkek versiyonu için (bkz: pius) ayrıca kartacalı bir azizenin ismidir.
    (chrystal, 03.05.2006 12:08 ~ 12:09)
  9. ismini pakistan hava yollarından almış şiirdir..
    (gölgeningücü, 18.05.2007 23:32 ~ 23:32)
  10. bir rivayete göre de pakistan international airways'in bürosunda çalışan bir hatuna üstad platonik bir şeyler hissetmiştir.kızın ismini bilmediği içinde ona kurumun baş harflerininden oluşan bir mahlas uydurmuştur.bu da pia'dır.sonra da her platoniğin içinde hissetiği her şeyin tercümesini bulabildiği harika bir şiir yazmıştır.
    (tangocu kedi, 19.08.2007 03:30 ~ 03:33)
  11. bir zamanlar bakırköy tren istasyonun üstündeki pastane.buzlu çay ı istanbul'luluların büyük kısmı ilk kez orda içmiştir.
    (onurum, 06.10.2007 17:29)
  12. bir kerede yazdığını söyler şair.artık nasıl tepe taklak olmuşsa, "bana bunu yapmasalar yorgunum" diye haykırır.deprem gibi bir boşalma..
    şair kim olduğunu bilmiyordur pia'nın..ya da rol kesiyodur bilemeyiz.ama pia diye tasvir ettiği kız çok sahicidir ve bu tutkulu aşkı haketmektedir..
    (acibadem, 03.03.2008 18:55 ~ 18:55)
  13. istiklal caddesinde yer alan, ahşap zemininden gıcır gıcart gucurt sesinin eksik olmadığı, kibrit ve kibrit kutularının güzel olduğu pahalı, loş mekan.

(bkz: kibrit kutusunun güzel olması)
    (enfazlaellikarakterolabilir, 25.03.2008 10:06)
  14. urduca pakistan ve hindistanda kullanılan bir dildir. pia urducada sevgili demekmiş, şiir masamda asılı dururdu, pakistanlı bir arkadaş pianın ne demek olduğunu sordu, sonra gerçek anlamını söyledi, şiir daha bir güzelleşti. attila ilhan'ın başka bir dildeki sevgili kelimesine atıfta bulunması çok hoş, bunu şiiri dilime tesbih ettikten sonra bir rastlantı sonucu öğrenmem ise daha hoş.
    (dbk21, 25.04.2008 17:37)